- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία κήρυξης κατάστασης έκτακτης ανάγκης της Σύμης λόγω λειψυδρίας
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε και επίσημα η Σύμη λόγω λειψυδρίας, μετά με την υπογραφή της σχετικής υπουργικής απόφασης από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρο Παπασταύρου.
Όπως έγινε γνωστό, σε αυτήν την απόφαση για τη Σύμη οδήγησε το πρόβλημα λειψυδρίας, το οποίο παρά τις βροχοπτώσεις των πρόσφατων εβδομάδων παραμένει πάντα επίκαιρο και εκδηλώνεται με αμείωτη ένταση ανά την επικράτεια.
ΥΠΕΝ: 42 έργα αντιμετώπισης της λειψυδρίας - Δείτε τη λίστα με τις περιοχές
42 έργα για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας σε όλη την Επικράτεια ενέκρινε τον Ιανουάριο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου. Πρόκειται για χρηματοδότηση συνολικού ύψους 75.556.121,75 ευρώ που αφορούν στη δημιουργία, την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών διαχείρισης υδάτων.
Ειδικότερα, το ποσό δεσμεύθηκε από το Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2025 του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και αφορά, μεταξύ άλλων, στη δημιουργία και τον εκσυγχρονισμό μονάδων αφαλάτωσης, στη βελτίωση και αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης, σε δράσεις αξιοποίησης πηγαίων νερών (αγωγοί, ταχυδιυλιστήρια) κ.ά.
Τα έργα αφορούν τόσο στη νησιωτική χώρα -και ειδικότερα νησιά όπου το πρόβλημα της λειψυδρίας είναι έντονο (Παξοί, Φούρνοι Κορσέων, Λειψοί, Μεγανήσι, Αστυπάλαια, Φολέγανδρος, Ψαρά, Πόρος, Αλόννησος κ.α.)- όσο και στην ηπειρωτική (Σέρρες, Λειβαδιά, Δυτική Μάνη, περιοχές Συκέων-Νεάπολης, Πυλαία-Χορτιάτη, Βόλο κ.ά.).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρέθηκε το αυτοκίνητο στο Ζεμενό Βοιωτίας - Τι προβληματίζει τις Αρχές
16 λεπτά μετά την απογείωση, η πτήση επέστρεψε στο αεροδρόμιο
Το drone εντοπίστηκε από ψαράδες σε σπηλιά στην θαλάσσια περιοχή του νησιού
Τι αναφέρει ο κόμβος πληροφόρησης για την ατμοσφαιρική σύσταση στην Ελλάδα, AtmoHub
Drone της Frontex εντόπισε δύο λέμβους νότια της Κρήτης - Tο Λιμενικό τους μετέφερε με ασφάλεια
Αποφασίστηκε ότι και οι τρεις εισαγγελείς πρέπει να παραμείνουν μέχρι να ολοκληρώσουν τις δικογραφίες που χειρίζονται
Mέχρι το Πάσχα του 2027 θα αρχίσει να διαμορφώνεται καθημερινή ζωή στην περιοχή
Βρισκόταν στο κρουαζιερόπλοιο «MV Hondius» - Μόνο ένα στέλεχος μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο
Επιστροφή της θερμοκρασίας σε πιο φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο
Μην το καταναλώσετε - Η ανακοίνωση του οργανισμού
Τι αναφέρει η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Κάμερα ασφαλείας έπιασε τους δράστες με την κούτα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.