- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Λάρισα: Κρατούμενος επιτέθηκε σε δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους – Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο
Αιφνιδιαστική επίθεση από κρατούμενο δέχθηκαν δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι στις Φυλακές Λάρισας, γεγονός που, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΣΥΕ), προστίθεται σε μια ολοένα αυξανόμενη αλυσίδα βίαιων περιστατικών μέσα στα καταστήματα κράτησης.
Οι δύο υπάλληλοι μεταφέρθηκαν άμεσα στο εφημερεύον νοσοκομείο, όπου τους παρασχέθηκαν οι απαραίτητες ιατρικές φροντίδες, και η κατάσταση της υγείας τους δεν θεωρείται κρίσιμη.
Η ΟΣΥΕ κάνει λόγο για «επικίνδυνη πραγματικότητα που δεν επιδέχεται άλλες δικαιολογίες», υπογραμμίζοντας πως οι επαναλαμβανόμενες επιθέσεις δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως αναπόφευκτο μέρος της καθημερινότητας των υπαλλήλων.
Στην ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι η βία δεν μπορεί να θεωρείται ούτε «κανονικότητα» ούτε στοιχείο που πρέπει να αποδέχονται οι εργαζόμενοι στις φυλακές.
Τονίζει πως η ασφάλεια μέσα στα σωφρονιστικά καταστήματα έχει φτάσει στα όριά της, καθώς το προσωπικό καλείται να επιτελέσει τα καθήκοντά του σε ένα περιβάλλον χωρίς επαρκή μέτρα προστασίας, ενώ η Πολιτεία παραμένει «παρατηρητής» που δεν απαντά στα πάγια αιτήματα του κλάδου.
Όπως σημειώνει η ΟΣΥΕ, τα συνεχή περιστατικά δεν αποτελούν προϊόν συγκυριακών ελλείψεων, αλλά σχετίζονται με βαθύτερα προβλήματα πολιτικής βούλησης, στρατηγικού σχεδιασμού και ουσιαστικής θωράκισης του σωφρονιστικού συστήματος.
Η Ομοσπονδία υπογραμμίζει ότι οι εργαζόμενοι στις φυλακές δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως «αναλώσιμα εργαλεία» ενός απαιτητικού συστήματος που ζητά υψηλό επαγγελματισμό χωρίς να του παρέχει τα απαιτούμενα μέσα. Ζητά άμεσα ενίσχυση του προσωπικού, επαρκή εξοπλισμό, ξεκάθαρα εφαρμοσμένα πρωτόκολλα και εγγυήσεις για τη σωματική ακεραιότητα των υπαλλήλων, ώστε να σταματήσει ο φαύλος κύκλος βίας που καταγράφεται στα καταστήματα κράτησης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε ανοιξιάτικες συνθήκες θα κυλήσει ο καιρός
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δυνάμεις της Αστυνομίας και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ
Ποιες στάσεις δεν θα εξυπηρετούνται
Πού καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής
Θεσσαλονίκη: Το Εφετείο έκρινε ότι οι εργασίες έγιναν και δεν αποδείχθηκε ζημία για την Εγνατία Οδό ΑΕ
Πότε οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία
Ποια είναι η Κυριακή που πρέπει να πάμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Προαναγγέλλουν προσφυγή στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για συντονισμένο πόλεμο λάσπης
Εκτιμάται ότι καταγράφεται ένας κάθε 15 με 20 λεπτά
Το ελαφρυντικό του σύννομου βίου «αποδεικνύεται πρωτίστως από το λευκό ποινικό μητρώο»
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Πού θα κινηθεί ο υδράργυρος
Οι περισσότεροι κατηγορούμενοι ζήτησαν την αναγνώριση ελαφρυντικών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.