- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Λάρισα: Γιατί οι χρυσοθήρες έψαχναν για λίρες στο σπήλαιο
Τι αναφέρουν μάρτυρες περί ιστοριών και...παλιούς θρύλους
Λάρισα: Γιατί οι χρυσοθήρες έψαχναν για λίρες στο σπήλαιο
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από το μεσημέρι της Τρίτης η επιχείρηση απεγκλωβισμού ενός 53χρονου άνδρα που παγιδεύτηκε μέσα σε σπήλαιο στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, το οποίο φαίνεται να είχε επιλέξει μαζί με συνεργούς του στην προσπάθεια αναζήτησης χρυσών λιρών. Η υπόθεση έχει προκαλέσει τοπική αναστάτωση, ενώ πολλοί κάτοικοι συνδέουν το περιστατικό με παλιούς θρύλους για θαμμένους θησαυρούς στο βουνό.
Πρώην αστυνομικός και κάτοικος της περιοχής, μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκε στους μύθους που περιβάλλουν την περιοχή. Όπως τόνισε, το συγκεκριμένο σπήλαιο —γνωστό στο χωριό ως «η σπηλιά του Μάγγου»— είναι ένα από τα πολλά που υπάρχουν στην πλαγιά του Ολύμπου, και έχει προσελκύσει και στο παρελθόν ενδιαφέρον. «Πριν το ’80 είχε μπει μέσα ένας καθηγητής και είχε τραβήξει φωτογραφίες από το εσωτερικό, με σταλακτίτες και σταλαγμίτες», δήλωσε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως η σπηλιά παραμένει αναξιοποίητη.
Ο ίδιος σημείωσε πως τέτοιες απόπειρες αναζήτησης λίρας δεν είναι καινούργιο φαινόμενο στην περιοχή, λέγοντας με νόημα: «Εμείς εδώ σκάβουμε τις ελιές για να πάρουμε ένα μικρό εισόδημα κι άλλοι ήρθαν να βρουν τον εύκολο δρόμο. Όταν η λίρα έχει 700 ευρώ, δεν θα ψάξει ο άλλος για δυο ώρες να ξελασπώσει;». Επιπλέον, επισήμανε πως όλη η πλευρά του Ολύμπου από τη Ροδιά έως τη Ραψάνη είναι γεμάτη από σπηλαιώματα, τα οποία συνοδεύονται από ιστορίες και θρύλους δεκαετιών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Πότε θα περιοριστούν οι βροχές
Η ανάρτησή του στο Facebook
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα
Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
Η εξήγηση Κολυδά για τη λειτουργία των φρεατίων εν μέσω βροχοπτώσεων
Έντονα φαινόμενα σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η Δυτική Αττική πλήττεται από πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.