Σεισμός στη Ρόδο: Με διάρκεια η δόνηση των 5,8 Ρίχτερ - Τι λένε οι σεισμολόγοι για τον ισχυρό σεισμό
Ισχυρός σεισμός 5,8 Ρίχτερ καταγράφηκε στις 02: 17 τα ξημερώματα της Τρίτης (3.6) στα ανοιχτά της Ρόδου.
Σύμφωνα με την Αναθεωρημένη Λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 23 χιλιόμετρα Βόρεια της Ρόδου και είχε εστιακό βάθος 62 χλμ. Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στα Δωδεκάνησα.
Ο Ευθύμιος Λέκκας για τον ισχυρό σεισμό ανοιχτά της Ρόδου
«Είναι ένας σεισμός που το κύριο χαρακτηριστικό του είναι το βάθος. Είναι ένα βάθος 60 χιλιομέτρων που μας επιτρέπει να πούμε ότι ναι μεν έγινε αισθητός σε μία ευρύτερη περιοχή των Δωδεκανήσων και της Τουρκίας, αλλά δεν θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην επιφάνεια, δεν θα υπάρξει τσουνάμι και κυρίως δεν θα υπάρχει πλούσια μετασεισμική ακολουθία» δήλωσε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, εκτιμώντας ότι κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για τον κύριο σεισμό. «Είναι ένα σεισμικό γεγονός το οποίο ήταν πολύ έντονο για τους κατοίκους της Ρόδου και των γύρω περιοχών αλλά από εκεί και πέρα δεν θα έχουμε κάτι το ιδιαίτερο».
Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός και είχε διάρκεια.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο σημείο σπεύδει ιατροδικαστής
Αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία έξι σταθμών
Τα κίνητρα της φυγής της παραμένουν ασαφή ακόμα
Οι αξεπέραστες ατάκες του που έγραψαν ιστορία
Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ
Λόγω εκτέλεσης ασφαλτικών εργασιών συντήρησης οδοστρώματος
Η πρόσβαση στα αρχεία δεν είναι τεχνικό αίτημα μιας επαγγελματικής κοινότητας· είναι προϋπόθεση δημοκρατικής διαφάνειας και ιστορικής αυτογνωσίας.
«Η Τουρκία παραβιάζει ευθέως τα Ψηφίσματα του ΟΗΕ»
H κοπέλα ήταν αγνοούμενη εδώ και αρκετό καιρό
Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα από τον αδελφό του, Γιάννη
Τρία χρόνια μετά, μαζικές πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με αιχμή τα Τέμπη
Προκαταρκτική έρευνα για κακουργηματικές πράξεις στο Πλατύ Ημαθίας
Καθυστερήσεις στο σημείο
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οι ίδιες οι φωτογραφίες από την εκτέλεση προφανώς συγκλονίζουν. Το τι βλέπει ο καθένας, ωστόσο, διαφέρει.
Τα περισσότερα κινητά, υπολογιστές, tablets και έξυπνα ρολόγια αναπροσαρμόζονται αυτόματα
Αναλυτικά οι ανακοινώσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.