- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Επεισόδια στη Νομική: Οι έξι συλληφθέντες υποστηρίζουν ότι βρίσκονταν σε άλλη εκδήλωση
Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των έξι συλληφθέντων για τα επεισόδια της Νομικής, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του διδακτορικού φοιτητή.
Όλοι στις απολογίες τους αρνήθηκαν όσα τους αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι ήταν μεν στην Νομική, αλλά για άλλη εκδήλωση και δεν συμμετείχαν σε καμία περίπτωση στην επίθεση κατά του διδακτορικού φοιτητή στις 30 Απριλίου του 2025.
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι βαρύτατες, μάλιστα, έχουν και κακούργημα, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, όπως επίσης τους βαρύνουν και οχτώ πλημμελήματα. Ο εισαγγελέας ποινικής δίωξης άσκησε δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, σύσταση συμμορίας, διατάραξη της λειτουργίας υπηρεσίας από κοινού, παράνομη βία, φθορά πράγματος που χρησιμεύει για κοινό όφελος, χωρίς πρόκληση, από κοινού, απείθεια, οπλοφορία, οπλοκατοχή και άρνηση εγκληματολογικής σήμανσης.
Τα σοβαρά επεισόδια έγιναν λίγα λεπτά πριν τις 8 το απόγευμα της Τετάρτης 30 Απριλίου. Τότε οι 8 κουκουλοφόροι, φορώντας κράνη, εισέβαλαν στο κτίριο από την κεντρική είσοδο της Νομικής Σχολής Αθηνών. Οι δράστες έκαναν χρήση πυροσβεστήρων μέσα στην αίθουσα, η ατμόσφαιρα σε δευτερόλεπτα έγινε αποπνικτική.
Οι φοιτητές ξεκίνησαν να τρέχουν σε κατάσταση πανικού, ενώ ένας μεταπτυχιακός φοιτητής χτυπήθηκε με πυροσβεστήρα στην προσπάθεια να τους σταματήσει.