Επίθεση στη Νομική: Έρευνες της αστυνομίας για αποτυπώματα και γενετικό υλικό
«Προλάβαμε έγκυο φοιτήτρια πριν λιποθυμήσει», περιέγραψε ο Ομότιμος Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γιάννης Μάζης
Επίθεση στη Νομική: Έρευνες της αστυνομίας στο χώρο για αποτυπώματα και γενετικό υλικό - «Προλάβαμε έγκυο φοιτήτρια πριν λιποθυμήσει», περιέγραψε ο Ομότιμος Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γιάννης Μάζης
Άκαρπες είναι οι ως τώρα έρευνες των αστυνομικών για τον εντοπισμό των κρανιοφόρων που εισέβαλαν σε ημερίδα της Νομικής Σχολής και προκάλεσαν τον τραυματισμό ενός μεταπτυχιακού φοιτητή, ενώ επιτέθηκαν σε καθηγητές, φοιτητές και άλλους παριστάμενους. Οι τουλάχιστον πέντε δράστες εισέβαλαν στην αίθουσα όπου βρισκόταν σε εξέλιξη ημερίδα με τίτλο «Ημέρες καριέρας». Άρχισαν να φωνάζουν «Θα πεθάνετε, τελειώσατε».
Χρησιμοποίησαν πυροσβεστήρες που βρήκαν στο ισόγειο και τον πρώτο όροφο του κτηρίου της Νομικής Σχολής και τους ενεργοποίησαν μέσα στην αίθουσα. Ο νεαρός φοιτητής δέχθηκε την επίθεση ενός ατόμου την στιγμή που προσπαθούσε να προστατέψει κάποιες νεαρές φοιτήτριες. Ο δράστης τον χτύπησε με έναν πυροσβεστήρα στο κεφάλι προκαλώντας του ένα βαθύ τραύμα. Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησε αφού οι γιατροί του έδωσαν εξιτήριο.
«Καταλάβαινες ότι επρόκειτο για νεαρά άτομα, περίπου 20-21 ετών. Ένας μόλις μας είδε να καθόμαστε στον πάγκο με το υλικό της εκδήλωσης, μας στόχευσε με τον πυροσβεστήρα και μας ψέκασε. Στη συνέχεια όλοι μαζί μπήκαν στην αίθουσα από την πίσω πόρτα και ψέκασαν τις πίσω σειρές. Άρχισαν να απειλούν "θα πεθάνετε ρε, τελειώσατε. Προλάβαμε έγκυο φοιτήτρια πριν λιποθυμήσει», περιέγραψε σε δηλώσεις του ο Ομότιμος Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γιάννης Μάζης.
Σύμφωνα με τον καθηγητή Κωνσταντίνο Γρίβα, που επίσης ήταν παρών στην ημερίδα, οι δράστες πιθανότατα ήταν από τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Απειλήθηκε ο ίδιος, όπως εξάλλου και ο συνάδελφος του, Γιώργος Φίλης.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισήμανε σε δηλώσεις του πως οι δράστες θα εντοπιστούν: «Αυτό που τους αξίζει είναι η σύλληψη και η παραπομπή τους στη δικαιοσύνη και αυτό θα γίνει, γιατί αυτός είναι ο κανόνας της δημοκρατίας. Η αστυνομία πρέπει να εξιχνιάσει την υπόθεση γιατί υπάρχει ένα τραυματίας φοιτητής. Δεν μπορεί ο καθένας να μπαίνει σε μια σχολή χωρίς να γνωρίζει κανείς ποιος είναι».
Οι αστυνομικοί έλαβαν αποτυπώματα από τους χώρους της αίθουσας, τους πυροσβεστήρες και κάποια άλλα αντικείμενα που έπιασαν οι δράστες. Στόχος των αστυνομικών είναι να βρουν αποτυπώματα ή και γενετικό υλικό προκειμένου να φτάσουν στην ταυτότητα των δραστών της επίθεσης που σημειώθηκε μέσα στο πανεπιστημιακό ίδρυμα.
Υπενθυμίζεται πως είχε συγκροτηθεί σώμα ειδικής αστυνομίας 1.500 ατόμων που θα φρουρούσε τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, πλην όμως το σχέδιο «ατόνησε» και οι ειδικοί φρουροί διατέθηκαν για τις ανάγκες αστυνομικών τμημάτων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τεράστια η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Έγραψαν συνθήματα και πέταξαν τρικάκια στο σπίτι του Παναγιώτη Γκλαβίνη - Καταδικάζει ο υφυπουργός Παιδείας Νίκος Παπαϊωάννου
«Οι χιονοπτώσεις στην Ελλάδα δεν έχουν εκλείψει, αλλά εμφανίζονται πιο επιλεκτικά»
Πού αναμένονται βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις
Γιατί το Ορθόδοξο και το Καθολικό Πάσχα δεν εορτάζονται την ίδια ημερομηνία
24ωρη λειτουργία θερμαινόμενης αίθουσας, Δομή Φιλοξενίας και τηλεφωνικής γραμμής
Οι προγνώσεις των μετεωρολόγων
Παρά την επιρροή και τη δύναμη που συγκέντρωνε, διατηρούσε χαμηλό προφίλ μέχρι τέλους
Ο τελευταίος αποχαιρετισμός στη σπουδαία ηθοποιό του κινηματογράφου που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών
Απειλή για την οικονομία συνολικά το θέμα της στέγης | Έρευνα της διαΝΕΟσις και του ΙΟΒΕ: «Η στέγαση στην Ελλάδα: Τάσεις, προκλήσεις και προοπτικές»
Τι ισχύει για τα σούπερ μάρκετ
Το μεσημέρι η παράδοση του Λαβάρου στο Δημαρχείο - Αναλυτικά οι εκδηλώσεις
Αναλυτική πρόγνωση από την EMY
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία
Η ανάρτηση του μετεωρολόγου
Η έκθεση συγκεντρώνει έργα, εμπειρίες και αποτελέσματα από μια σειρά δράσεων
Αυξάνονται οι καταγγελίες για επιθέσεις σε γιατρούς και υγειονομικούς σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.