- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Εισβολή κουκουλοφόρων σε ημερίδα στη Νομική - Τραυματίστηκε ένας φοιτητής
Φέρεται να χτυπήθηκε με πυροσβεστήρα
Εισβολή κουκουλοφόρων σε ημερίδα στη Νομική- Τραυματίστηκε ένας φοιτητής
Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε στη Νομική Αθηνών, καθώς ομάδα κουκουλοφόρων εισέβαλε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με τίτλο «Ημέρες Καριέρας».
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν τις 8 το βράδυ όταν μια ομάδα 5 ατόμων που φορούσαν κουκούλες και κράνη εισέβαλαν στον 1ο όροφο του κτηρίου της Νομικής, όπου πραγματοποιούνταν ημερίδα, και επιτέθηκαν στους συμμετέχοντες.
Από την επίθεση τραυματίστηκε ένας φοιτητής ο οποίος φέρεται να χτυπήθηκε ακόμη και με πυροσβεστήρα. Ο νέος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός».
Νομική, πριν από λίγο. Επίθεση φασιστοειδών "αντίφα". Ήμουν με Γιάννη Μάζη, Γιώργο Φίλη και άλλους. Χτύπησαν άσχημα μεταπτυχιακό φοιτητή μας.
Posted by Κωνσταντίνος Γρίβας on Wednesday, April 30, 2025
Νομική, πριν από λίγο. Επίθεση φασιστοειδών "αντίφα". Ήμουν με Γιάννη Μάζη, Γιώργο Φίλη και άλλους. Χτύπησαν άσχημα μεταπτυχιακό φοιτητή μας.
Posted by Κωνσταντίνος Γρίβας on Wednesday, April 30, 2025
H ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για το περιστατικό
Tο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με αφορμή τα επεισόδια στη Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ ανακοινώνει τα εξής: «Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, καταδικάζει απερίφραστα την εγκληματική εισβολή κουκουλοφόρων σε εκδήλωση που πραγματοποιείτo στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά την επίθεση τραυματίστηκε διδακτορικός φοιτητής, ενώ υπέστησαν προπηλακισμούς μέλη του διδακτικού προσωπικού και φοιτητές, που συμμετείχαν στην εκδήλωση. Τέτοιες χυδαίες ενέργειες βίας και εκφοβισμού παραπέμπουν μονάχα σε φασιστικές πρακτικές και δεν έχουν καμία θέση στο δημόσιο πανεπιστήμιο, καθώς προσβάλλουν βάναυσα την ακαδημαϊκή ελευθερία και τα θεμελιώδη δικαιώματα κάθε ατόμου. Η ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ, εκφράζει την πλήρη υποστήριξή του στα θύματα της επίθεσης και αναμένει την άμεση και πλήρη διερεύνηση του περιστατικού από τις αρμόδιες Αρχές, ώστε οι υπαίτιοι των αποτρόπαιων αυτών πράξεων να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το συγκεκριμένο τμήμα είχε διακοπεί από τις 11 το πρωί
Ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος
Νέος νόμος φέρνει ψηφιακό σύστημα καταγραφής παραβάσεων - Στόχος η πρόληψη τροχαίων
Αναλυτικά οι διακοπές κυκλοφορίας σε βασικές οδούς της πρωτεύουσας την Κυριακή το πρωί
Η πρόγνωση για την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου από το meteo και την ΕΜΥ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα με επικαθήμενο
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.