Καιρός: Άστατος το Σάββατο με βροχές και καταιγίδες - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα
Αναλυτική πρόγνωση από Meteo και EMY
Καιρός: Άστατος το Σάββατο με βροχές και καταιγίδες - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα - Αναλυτική πρόγνωση από Meteo και EMY
Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού αναμένεται από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες.
Έντονα φαινόμενα θα κάνουν την εμφάνισή τους από τα δυτικά της χώρας, με αποτέλεσμα να επιστρέφει το χειμερινό καιρικό σκηνικό.
Η πρόγνωση του Meteo για το Σάββατο
Βροχές και καταιγίδες. Έντονα φαινόμενα στα δυτικά και στην Πελοπόννησο και από τις μεσημεριανές ώρες κατά τόπους στην υπόλοιπη χώρα. Ενισχυμένοι δυτικοί έως νοτιοδυτικοί άνεμοι. Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας.
Πιο αναλυτικά, το Σάββατο 29 Μαρτίου, στα Επτάνησα, στη Δυτική Στερεά, στην Πελοπόννησο και σε περιοχές της Ηπείρου αναμένονται βροχές και καταιγίδες που τοπικά θα είναι ισχυρές, με εξασθένηση των φαινομένων το απόγευμα, Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, φαινόμενα που προς το μεσημέρι ενταθούν και θα αποκτήσουν πιο γενικευμένο χαρακτήρα. Υπαρκτή είναι η πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένων χαλαζοπτώσεων.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 6 έως 12 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 7 έως 17-19, στη Θεσσαλία από 8 έως 19, στην Ήπειρο από 10 έως 17-18 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 16-18 βαθμούς, στα Επτάνησα από 13 έως 16-17, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 12 έως 17 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Στο Αιγαίο θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 5-6 μποφόρ και πρόσκαιρα στα νότια πελάγη 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 4-5 μποφόρ και στα νότια πελάγη έως 6 μποφόρ.
Στην Αττική περιμένουμε βροχές από τις πρωινές ώρες και προς το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες, με βελτίωση το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 16 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς.
Η πρόγνωση της ΕΜΥ
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Βροχές και καταιγίδες πιθανώς τοπικά ισχυρές στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, μέχρι το απόγευμα στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα.
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Αστατος καιρός σε όλη τη χώρα με κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές ή όμβρους. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, στο Αιγαίο και μετά το μεσημέρι στα ηπειρωτικά.
Τα φαινόμενα πιθανώς τοπικά να είναι ισχυρά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και μέχρι το απόγευμα στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα.
Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στις περισσότερες περιοχές νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 16 βαθμούς και στα ανατολικά και τα νότια τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απειλή για την οικονομία συνολικά το θέμα της στέγης | Έρευνα της διαΝΕΟσις και του ΙΟΒΕ: «Η στέγαση στην Ελλάδα: Τάσεις, προκλήσεις και προοπτικές»
Τι ισχύει για τα σούπερ μάρκετ
Το μεσημέρι η παράδοση του Λαβάρου στο Δημαρχείο - Αναλυτικά οι εκδηλώσεις
Αναλυτική πρόγνωση από την EMY
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία
Η ανάρτηση του μετεωρολόγου
Η έκθεση συγκεντρώνει έργα, εμπειρίες και αποτελέσματα από μια σειρά δράσεων
Αυξάνονται οι καταγγελίες για επιθέσεις σε γιατρούς και υγειονομικούς σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας
Το βίντεο - αφιέρωμα της εταιρίας παραγωγής για την αείμνηστη ηθοποιό
Απολύτως ανακριβή χαρακτηρίζει η ΕΛΑΣ τα δημοσιεύματα για χειροπέδες σε καθηγητές εντός σχολείου
Τροχαίο στο 44,5ο χλμ προς Κόρινθο – Τραυματίστηκε οδηγός βαν, επί τόπου Τροχαία και Πυροσβεστική
Ένα χρόνο πριν η σπουδαία ηθοποιός είχε μιλήσει μέσα από το Γηροκομείο Αθηνών
Η ανακοίνωση της οικογένειας Ντε Γκρες
Η σπουδαία ηθοποιός πέθανε σε ηλικία 92 ετών
Η σπουδαία ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου άφησε την τελευταία της πνοή, όπως ανακοίνωσε ο Σπύρος Μπιμπίλας
Η πρόγνωση Τσατραφύλλια για χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα και ισχυρούς βοριάδες
Ο γνωστός επιχειρηματίας έφυγε από τη ζωή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.