Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή
Δικαστική διαμάχη για οφειλές σε πρώην εργαζόμενους του γραφείου του
Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή - Δικαστική διαμάχη για οφειλές σε πρώην εργαζόμενους του γραφείου του
Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε στον Αλέξανδρο Λυκουρέζο από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τις οφειλές προς τρεις πρώην εργαζομένους του γραφείου του.
Σύμφωνα με τον Ant1, μετά το κλείσιμο του δικηγορικού γραφείου του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, εργαζόμενοι δεν έλαβαν τα επιδόματα και τα δώρα Πάσχα που δικαιούνταν. Οι εργαζόμενοι κινήθηκαν νομικά, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Μέρος της οφειλής εξοφλήθηκε και το ποσό μειώθηκε σε περίπου 30 χιλιάδες ευρώ. «Σε κάποιους εργαζομένους και ένα τμήμα αυτών, ενός επιδόματος και ενός δώρου. Για τρεις εργαζόμενους. Δεν είναι αμετάκλητη η απόφαση, έχει καθαρό ποινικό μητρώο. Θα δούμε τι θα γράψει η απόφαση, γιατί έτσι και αλλιώς κατέβαλε κάθε προσπάθεια για να καλυφθούν τα μη καταβληθέντα, οπότε θα προσφύγει και στον Άρειο Πάγο» δήλωσε ο δικηγόρος του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, Θρασύβουλος Κονταξής και πρόσθεσε: «Υπήρξε μία εκτόνωση οργής, λόγω του ονόματος του κύριου Λυκουρέζου. Αν ήταν όποιος άλλος στη θέση του, νομίζω ότι θα είχε μία ποινή τριών μηνών. Είναι τόσο απλά τα πράγματα».
Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Στα δικαστήρια για οφειλές σε πρώην εργαζομένους του
Ο δικηγόρος του Αλέξανδρο Λυκουρέζου υποστήριξε ότι δεν έγινε καμία προσπάθεια για να βρουν εξωδικαστικά κάποια λύση: «Παρά την πρόθεση του κ. Λυκουρέζου, οι συγκεκριμένοι τρεις εργαζόμενοι δεν υπέδειξαν την ανάλογη συμβατική διάθεση. Προφανώς, εκτιμούσαν άλλα πράγματα και ήλπιζαν σε άλλα πράγματα. Παρά τη διάθεση του κ. Λυκουρέζου, η οποία είναι και ακόμα ενεργή. Εάν έχεις δεύτερες σκέψεις ή αν σκέφτεσαι κάποια άλλα νούμερα ή οτιδήποτε άλλο πέραν της εργατικής νομοθεσίας, αντιλαμβάνεσαι ότι δεν υπάρχει έδαφος συζήτησης. Θα περιμένουμε να καθαρογραφεί η απόφαση και επειδή είναι αναιτιολόγητη - δεν θα μπορούσε να είναι αιτιολογημένη - είναι πρακτικώς αδύνατον νομικά το τελευταίο, θα ασκήσει την αναίρεση ενώπιον του Αρείου Πάγου. Παραμένει με καθαρό ποινικό μητρώο».
Ο κ. Κονταξής υποστήριξε ότι ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος είναι στενοχωρημένος «γιατί ήταν πάντα συνεπής επί σειρά ετών, σε όλες τις καταβολές του και ειδικά στους εργαζομένους του. Γι αυτό δεν υπήρχε και εναλλαγή, είχε τους ίδιους εργαζόμενους. Άρα, ήταν όλοι ευχαριστημένοι. Θέλω να επισημάνω ότι οι μισθοί των εργαζομένων ήταν πολύ παραπάνω από όσα προέβλεπε η κατά καιρούς εργατική νομοθεσία, που δεν εκτιμήθηκε. Επίσης, η αντιμετώπιση του δικαστηρίου δεν είχε να κάνει με ένα πρόσωπο κατηγορούμενο, αλλά με το όνομα Λυκουρέζος και αυτό ενέτεινε το ύψος της ποινής».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναλυτική πρόγνωση από Meteo και EMY
Αναλυτικά το ωράριο στα μεγάλα εμπορικά κέντρα και πολυκαταστήματα
Για περισσότερες από τέσσερις ώρες δυνάμεις της Πυροσβεστικής έδιναν μάχη με τις φλόγες
Με μία εντυπωσιακή τελετή έναρξης ξεκίνησε και επίσημα το Πατρινό Καρναβάλι, με το σύνθημα «Βγες από την Οθόνη»
Τεράστια η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Έγραψαν συνθήματα και πέταξαν τρικάκια στο σπίτι του Παναγιώτη Γκλαβίνη - Καταδικάζει ο υφυπουργός Παιδείας Νίκος Παπαϊωάννου
«Οι χιονοπτώσεις στην Ελλάδα δεν έχουν εκλείψει, αλλά εμφανίζονται πιο επιλεκτικά»
Πού αναμένονται βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις
Γιατί το Ορθόδοξο και το Καθολικό Πάσχα δεν εορτάζονται την ίδια ημερομηνία
24ωρη λειτουργία θερμαινόμενης αίθουσας, Δομή Φιλοξενίας και τηλεφωνικής γραμμής
Οι προγνώσεις των μετεωρολόγων
Παρά την επιρροή και τη δύναμη που συγκέντρωνε, διατηρούσε χαμηλό προφίλ μέχρι τέλους
Ο τελευταίος αποχαιρετισμός στη σπουδαία ηθοποιό του κινηματογράφου που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών
Απειλή για την οικονομία συνολικά το θέμα της στέγης | Έρευνα της διαΝΕΟσις και του ΙΟΒΕ: «Η στέγαση στην Ελλάδα: Τάσεις, προκλήσεις και προοπτικές»
Τι ισχύει για τα σούπερ μάρκετ
Το μεσημέρι η παράδοση του Λαβάρου στο Δημαρχείο - Αναλυτικά οι εκδηλώσεις
Αναλυτική πρόγνωση από την EMY
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.