- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αδήλωτα έσοδα 6,6 δισ. ευρώ αποκάλυψε η διασύνδεση POS και ταμειακών
Ποιοι κλάδοι «έκρυβαν» έσοδα
Αδήλωτα έσοδα 6,6 δισ. ευρώ αποκάλυψε η διασύνδεση POS και ταμειακών - Ποιοι κλάδοι «έκρυβαν» έσοδα
Περίπου 6,6 δισεκατομμύρια ευρώ ως «κρυμμένα» έσοδα στην αγορά το 2024 έφερε στο φως η υποχρεωτική διασύνδεση POS και ταμειακών μηχανών.
Μάλιστα, το αξιοσημείωτο είναι πως σε κάποιους από τους κλάδους, η αξία των συναλλαγών που πλέον δηλώνονται επίσημα ξεπέρασε ακόμα και το 600% σε σχέση με το 2023.
Αυτή η αύξηση, όπως ήταν φυσικό, καταγράφηκε σε επαγγελματικούς χώρους όπου η πληρωμή με μετρητά ήταν συνηθέστερη επιλογή όπως τα ταξί όπου οι ηλεκτρονικές συναλλαγές τριπλασιάστηκαν, από 26 εκατ. ευρώ το 2023 σε 79 εκατ. ευρώ το 2024.
Από 11,2 εκατ. ευρώ σε 80,2 εκατ. ευρώ αυξήθηκε ο τζίρος των ηλεκτρονικών συναλλαγών στα πλυντήρια αυτοκινήτων.
Τεράστια αύξηση από 11,3 εκατ. ευρώ το 2023 σε 45 εκατ. ευρώ το 2024 κατέγραψαν οι συναλλαγές μέσω POS και στις νομικές υπηρεσίες.
Ως προς τους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οδοντίατροι εμφάνισαν αύξηση στις ηλεκτρονικές πληρωμές από 206 εκατ. ευρώ σε 248 εκατ. ευρώ, ενώ οι γιατροί είδαν τον τζίρο των δηλωμένων ηλεκτρονικών συναλλαγών τους να αυξάνεται από 356 εκατ. ευρώ σε 391 εκατ. ευρώ.
Να θυμίσουμε πως από τον προσεχή Μάρτιο θα τεθεί σε ισχύ το ψηφιακό πελατολόγιο, το οποίο θα καταγράφει υποχρεωτικά την είσοδο και έξοδο των οχημάτων από επαγγελματικές εγκαταστάσεις, όπως πλυντήρια, πάρκινγκ, συνεργεία και εταιρείες ενοικίασης.
Έτσι, λοιπόν, πλέον άθε όχημα που εισέρχεται στις εγκαταστάσεις θα καταγράφεται αυτόματα στο σύστημα της ΑΑΔΕ, ενώ η απόδειξη πληρωμής θα διαβιβάζεται απευθείας στο φορολογικό μητρώο,
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η κίνηση θα παραμείνει αυξημένη και το Σαββατοκύριακο
Τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη Air Tractor απογειώθηκαν από την Αλεξανδρούπολη και κατευθύνθηκαν προς το νησί
Μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μύρινας
Η τελευταία πρόγνωση για τον καύσωνα - Δύσκολα τα επόμενα 24ωρα
Επίσης, έχουν κινητοποιηθεί δυο πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος και ιδιωτικά σκάφη, για μεταφορά ατόμων από την παραλία Θάνος
«Απομακρυνθείτε προς Μύρινα»
Η κατάσταση της υγείας του δημοσιογράφου χαρακτηρίζεται κρίσιμη
Στη μάχη της κατάσβεσης πέντε αεροσκάφη
Στην Ανατολική Αττική τα περισσότερα κρούσματα
Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Αυξάνεται η ανησυχία λόγω της αύξησης των κρουσμάτων
Έντονη είναι και η παρουσία Βαλκάνιων, Γερμανών και Τούρκων
Νεκρός 86χρονος άνδρας
Έντονη ζέστη και αποπνικτική ατμόσφαιρα τις επόμενες ημέρες
Συναγερμός στην Πυροσβεστική
«Λαβράκι» έβγαλε η ΔΕΟΣ σε αποθήκη
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.