Ελλαδα

Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Μάλλον δεν ήταν ο κύριος σεισμός τα 5,2 Ρίχτερ

Τόνισε επίσης ότι «σε άλλες εποχές θα έβαζαν κάποιοι ακόμα και εισαγγελείς να μας κυνηγούν»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σεισμοί στην Σαντορίνη
Σεισμοί στην Σαντορίνη © ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Μάλλον δεν ήταν ο κύριος σεισμός τα 5,2 Ρίχτερ

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος εκτίμησε ότι ο σεισμός 5,2 ρίχτερ ανοιχτά της Σαντορίνης δεν ήταν ο κύριος.

Μιλώντας στο MEGA για την Σαντορίνη, ο κ. Παπαδόπουλος επεσήμανε πως «δεν έχουμε κλείσει ακόμα 24 ώρες, τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας έχουν γίνει αντικείμενο επεξεργασίας, δεν μπορούμε όμως να καταλήξουμε ακόμα με οριστικό τρόπο».

Επικαλούμενος τις πρώτες ενδείξεις και με μεγάλη επιφύλαξη τόνισε ότι «μάλλον συνεχίζεται η προσεισμική ακολουθία», χαρακτηρίζοντας την περίπτωση «πολύ δύσκολη».

Προσέθεσε πως αύριο Παρασκευή, έχοντας οι επιστήμονες στοιχεία 58 περίπου ωρών θα μπορούν να μιλήσουν με μεγαλύτερη βεβαιότητα. «Χρειαζόμαστε περισσότερα δεδομένα, θα μας τα δώσει η ίδια η φύση. Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι αύριο, κλείνοντας σχεδόν 48 ώρες από τον σεισμό αυτό, θα είμαστε σε θέση να πούμε περισσότερα».

Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο διάλογος για τους σεισμούς γίνεται πλέον δημόσια, χωρίς οι επιστήμονες να φοβούνται τυχόν παρεμβάσεις.

«Είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που γίνεται ανοιχτά η εκτίμηση, δημόσια ότι βρισκόμαστε σε προσεισμική ακολουθία και για το ενδεχόμενο ο σεισμός 5,2 να μην ήταν ο κύριος σεισμός ή να είναι ο κύριος σεισμός», είπε για να συμπληρώσει: «Σε άλλες εποχές θα έβαζαν κάποιοι ακόμα και εισαγγελείς να μας κυνηγούν».

«Έχει γίνει μεγάλη πρόοδος στον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε εμείς οι επιστήμονες και εσείς τα ΜΜΕ τον σεισμικό κίνδυνο», παρατήρησε ο κ. Παπαδόπουλος.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί σε Σαντορίνη, Αμοργό και παρακείμενα νησιά είναι ότι τις τελευταίες ημέρες, και συγκεκριμένα από τις 26 Ιανουαρίου έως και τις 4 Φεβρουαρίου, έχουν σημειωθεί πάνω από 7.700 σεισμοί, όπως επεσήμανε το το Εργαστήριο Σεισμολογίας του ΕΚΠΑ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ellinika Hoaxes: Αυτοί οι δύο πίνακες του Κατσαδιώτη δεν ήταν εκθέματα της Πινακοθήκης
Ellinika Hoaxes: Αυτοί οι δύο πίνακες του Κατσαδιώτη δεν ήταν εκθέματα της Πινακοθήκης

Ο νομικός σύμβουλος της Εθνικής Πινακοθήκης, κ. Γιώργος Οικονομόπουλος, δήλωσε ότι οι δύο πίνακες που παρουσιάστηκαν σε αναρτήσεις και τηλεοπτικά ρεπορτάζ δεν εκτέθηκαν ποτέ στην Πινακοθήκη

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.