- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δήμος Αθηναίων: Θα δοθεί το όνομα του Κώστα Σημίτη σε δρόμο της πόλης
Η απόφαση ελήφθη στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο
Δήμος Αθηναίων: Θα δοθεί το όνομα του Κώστα Σημίτη σε δρόμο της πόλης
Το όνομα του Κώστα Σημίτη θα πάρει δρόμος της Αθήνας. Αυτό ανακοίνωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία ήταν και η πρώτη για το 2025. Πριν την έναρξη, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του.
Με αρκετές εντάσεις και πολλές αντεγκλήσεις έκαναν «ποδαρικό» στο 2025 τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αθηναίων. Αρχικά κυριάρχησε το ζήτημα της μη ανανέωσης της σύμβασης τριών εργαζομένων στον σταθμό «Αθήνα 9,84», το οποίο έθεσε εκτός ημερησίας διάταξης ο πρώην δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης, και στήριξαν σχεδόν όλες οι αντιπολιτευόμενες παρατάξεις.
Πρόκειται για τρεις εργαζόμενες με πολυετή εργασιακή παρουσία στον σταθμό, η μία μάλιστα συμπλήρωσε 32 χρόνια ως συμβασιούχος (η δεύτερη 17 χρόνια και η τρίτη 4 χρόνια) και παραβρέθηκε στην αίθουσα για να μιλήσει στο Σώμα εκ μέρους και των συναδέλφων της. Έκανε λόγο για έλλειψη αξιοκρατίας και ζήτησε από τον δήμαρχο να μεριμνήσει για αποκατάσταση, κάτι που επίσης ζήτησαν και οι παρατάξεις.
Στο Δ.Σ. παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του «Αθήνα 9,84» Νίκος Λαλιώτης, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων, ότι πρόκειται για τρεις συμβάσεις έργου και όχι εργασίας, ως εκ τούτου κακώς γίνεται λόγος για απολύσεις - και πως ο σταθμός κοστίζει στους δημότες.
Εντός ημερησίας διάταξης υπήρξε ενημέρωση γύρω από το ζήτημα των τελών ταφής και της αύξησης που επέβαλε αρχικά ο ΕΔΣΝΑ και που τελικά απέσυρε. Ο κ. Δούκας έκανε λόγο για νίκη της τοπικής αυτοδιοίκησης, ωστόσο δεν έλειψαν οι αντεγκλήσεις του με την παράταξη του κ. Μπακογιάννη και ειδικότερα με τον Νίκο Αβραμίδη.
Την πρώτη παρουσία της στο δημοτικό συμβούλιο είχε η Όλγα Κλείτσα, η οποία διαδέχθηκε τον Κώστα Παπαδάκη ως επικεφαλής της παράταξης Ανατρεπτική Συμμαχία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έρευνες από το Λιμενικό Σώμα και εθελοντικές ομάδες
Ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος επί Ανδρέα Παπανδρέου
Πότε θα χτυπήσει ξανά το κουδούνι για την επιστροφή;
Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου
Ισχυρές επίγειες δυνάμεις και πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΟΔΕ δίνουν μάχη με τις φλόγες
Η Maran Tankers επιβεβαιώνει το πλήγμα στο ελληνικό τάνκερ - Το πλήρωμα είναι ασφαλές
Ξεκινούν εργασίες για 5G και αλλαγή σιδηροτροχιών - Πώς θα εξυπηρετούνται οι επιβάτες
Έντονη διαμαρτυρία από τον Βασίλη Κικίλια για τη στοχοποίηση της ελληνικής ναυτιλίας
Η δεισιδαιμονία γύρω από τη συγκεκριμένη ημερομηνία είναι σχετικά πρόσφατη στη δυτική κουλτούρα
Δρομολόγια μέχρι το ΣΕΦ ή την Αγία Τριάδα Πειραιά σε συγκεκριμένες ώρες λόγω κατεδαφίσεων και αγώνα δρόμου
Η άνοδος των καυσίμων λόγω γεωπολιτικών εξελίξεων πιέζει τα εισιτήρια, με όλα τα σενάρια ανοικτά
Το ιστορικό του έργου και οι δύο βλάβες του αγωγού - Το νησί συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα με το πόσιμο νερό
Πιλοτική εφαρμογή στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα – Πύργος με ηλεκτρονικό πομποδέκτη και χιλιομετρική χρέωση
Ο μετεωρολόγος επισημαίνει πάντως ότι προς το παρόν δεν διαφαίνεται κάποιο ακραίο καιρικό φαινόμενο
Η εισαγωγή θα γίνει μέσω γραπτής δοκιμασίας γνώσεων και δεξιοτήτων
Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο αλλά υπέκυψε στα τραύματά του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.