Μετρό Θεσσαλονίκης: 1 εκατ. επιβάτες και 15.000 αυτοκίνητα λιγότερα στην πόλη τον πρώτο μήνα
Τα πρώτα στατιστικά
Μετρό Θεσσαλονίκης: Τα πρώτα στοιχεία για την επιβατική κίνηση, αλλά και την κίνηση στην πόλη
Ένα εκατομμύριο επιβάτες και επισκέπτες χρησιμοποίησαν το Μετρό Θεσσαλονίκης στον πρώτο μήνα λειτουργίας του, η κίνηση στην αγορά, στο κέντρο, αυξήθηκε κατά 30% και μειώθηκαν κατά 15% τα αυτοκίνητα που καθημερινά εισέρχονται στην πόλη.
Τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν τις θετικές επιπτώσεις από τη λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης, όπως επισήμανε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Κώστας Γκιουλέκας, αμέσως μετά τη διευρυμένη συνεδρίαση του Συντονιστικού Συμβουλίου για τη μείωση της ταλαιπωρίας από την κατασκευή του οδικού άξονα fly over.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρθηκαν στη συνεδρίαση, το Μετρό το χρησιμοποιούν κυρίως νέοι σε ηλικία, η περισσότερη κίνηση είναι από το μεσημέρι και μετά, ενώ παρατηρήθηκε μία ομαλοποίηση στην κίνηση σε βασικές οδικές αρτηρίες και στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, που σχετίζεται και με τη λειτουργία του Μετρό. Στη συνεδρίαση συζητήθηκε το πώς τα πρώτα συμπεράσματα από τη λειτουργία του Μετρό θα αξιοποιηθούν σε τυχόν ανασχεδιασμό τον μέτρων που μέχρι τώρα έχουν ληφθεί.
Ο κ. Γκιουλέκας τόνισε ότι πέραν του πάρκινγκ 400 θέσεων που θα δημιουργήσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης κοντά στον τερματικό σταθμό της Νέας Ελβετίας εξετάζονται προτάσεις για τη δημιουργία και άλλων θέσεων στάθμευσης. Ακόμα εξετάζεται η δημιουργία νέων θέσεων φωτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων, παράλληλα με την αυστηρή επιτήρηση όσων ήδη λειτουργούν. Ταυτόχρονα, από τον ΟΣΕΘ ετοιμάζεται ο νέος συγκοινωνιακός χάρτης της Θεσσαλονίκης, μετά τα νέα δεδομένα που έχει δημιουργήσει το Μετρό.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης → Χρυσοχοΐδης: 65 αστυνομικοί σε μόνιμη βάση για τη φρούρηση στο Μετρό Θεσσαλονίκης
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος
Νέος νόμος φέρνει ψηφιακό σύστημα καταγραφής παραβάσεων - Στόχος η πρόληψη τροχαίων
Αναλυτικά οι διακοπές κυκλοφορίας σε βασικές οδούς της πρωτεύουσας την Κυριακή το πρωί
Η πρόγνωση για την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου από το meteo και την ΕΜΥ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα με επικαθήμενο
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.