- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Πρόγνωση Μαρουσάκη: Διαδοχικές κακοκαιρίες θα μας φέρουν αρκετές βροχές και χιόνια
Τι καιρό θα κάνει σήμερα Τρίτη
Καιρός: Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για κακοκαιρία με βροχές και χιόνια από την Παρασκευή - Τι καιρό θα κάνει σήμερα Τρίτη
Στον καιρό των επόμενων ημερών αναφέρεται ο Κλέαρχος Μαρουσάκης με ανάρτησή του στο Facebook.
Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, ο καιρός «θα είναι βελτιωμένος μέχρι και το μεσημέρι της Παρασκευής περίπου, αλλά με κρύο νωρίς το πρωί, ενώ για τη συνέχεια φαίνονται διαδοχικές κακοκαιρίες να μας φέρνουν αρκετές βροχές και χιόνια στα βουνά μας».
Βελτιωμένος ο καιρός μέχρι και το μεσημέρι της Παρασκευής περίπου αλλά με κρύο νωρίς το πρωί, ενώ για τη συνέχεια...
Posted by Klearhos Marousakis on Monday, December 16, 2024
Όπως αναφέρει ο κ. Μαρουσάκης στην πρόγνωσή του για τον καιρό προς τα Χριστούγεννα, «με έντονα καιρικά σκαμπανεβάσματα αναμένεται να κυλήσουν οι επόμενες ημέρες, οι οποίες θα μας οδηγήσουν στα Χριστούγεννα, όπου και το καιρικό ενδιαφέρον αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο. (...) Μετά το κύμα κακοκαιρίας που μας απασχόλησε τα τελευταία 24ωρα και που έδωσε μεγάλο όγκο νερού σε τμήματα της δυτικής χώρας, η κατάσταση αρχίζει να ομαλοποιείται μιας κι ένα πεδίο υψηλών πιέσεων αναμένεται να επεκταθεί προς την περιοχή μας, κλείνοντας τον δρόμο στις κακοκαιρίες. Έτσι, θα οδηγηθούμε μέχρι και την Παρασκευή, οπότε και η αντικυκλωνική κυκλοφορία αναμένεται να υποχωρήσει και πάλι».
Τι καιρό θα κάνει σήμερα Τρίτη
Ηλιοφάνεια αναμένεται σήμερα Τρίτη (17.12), με σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν έως 5 μποφόρ στο Αιγαίο. Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από το Meteo, αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στο Αιγαίο, στην Κρήτη και στα ανατολικά ηπειρωτικά. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Ο καιρός αναμένεται αίθριος, η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -3 έως 11 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -2 έως 13, στη Θεσσαλία από 1 έως 14, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά από 1 έως 16, στην υπόλοιπη Στερεά από 0 έως 15, στην Πελοπόννησο από -1 έως 15, στα νησιά του Ιονίου από 4 έως 15, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 3 έως 13, στις Κυκλάδες από 6 έως 14, στα Δωδεκάνησα από 10 έως 16 και στην Κρήτη από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, με εξαίρεση τα βορειοανατολικά όπου θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στα νοτιοδυτικά από το μεσημέρι θα γίνουν μεταβαλλόμενοι 2 έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το απόγευμα θα γίνουν βορειοδυτικοί ίδιας έντασης.
Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ αλλά το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν πρόσκαιρα μεταβαλλόμενοι έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Καιρός: Η πρόγνωση της ΕΜΥ
Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις στα νότια τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας. Θα φτάσει τους 15 με 17 και στα νότια τοπικά τους 18 βαθμούς. Τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα βόρεια ορεινά θα σημειωθεί παγετός.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεφώσεις και τοπικές βροχές στις περισσότερες περιοχές - Αναλυτική πρόγνωση από το meteo και την ΕΜΥ
Eναλλάξ διακοπές κυκλοφορίας σε δεξιά ή αριστερή λωρίδα
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.