- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Γιάννης Μόρτζος: Πέθανε ο ηθοποιός σε ηλικία 84 ετών
Aντιμετώπιζε εδώ και καιρό σημαντικά προβλήματα υγείας
Γιάννης Μόρτζος: Πέθανε ο ηθοποιός σε ηλικία 84 ετών
Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 83 ετών άφησε ο Γιάννης Μόρτζος ο οποίος έδινε μάχη για τη ζωή του το τελευταίο διάστημα, έπειτα από σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.
Την είδηση για τον θάνατο του Γιάννη Μόρτζου έδωσε ο λογαριασμός από το «Σπίτι του Ηθοποιού» το μεσημέρι της Τετάρτης (25/9) στο Instagram με σχετική ανάρτηση, αποχαιρετώντας τον σπουδαίο τους συνάδελφο.
Σύμφωνα δημοσιεύματα ο ηθοποιός νοσηλεύτηκε αρχικά στο νοσοκομείο Σωτηρία στις αρχές του καλοκαιριού με σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα και βρισκόταν τελευταία στο Ασκληπιείο Βούλας με ένα επιπλέον πρόβλημα στην καρδιά.
Ο Γιάννης Μόρτζος γεννήθηκε στη Σάμο και πούδασε θέατρο στη Σχολή του Θεάτρου Τέχνης με δάσκαλό τον Κάρολο Κουν. Έμεινε κοντά του, ως βασικό στέλεχός του, μέχρι το 1981, επί είκοσι ένα χρόνια.
Ερμήνευσε υπό την καθοδήγησή του σπουδαίους θεατρικούς ρόλους από όλο το φάσμα της θεατρικής γραφής. Με το Θέατρο Τέχνης πήρε μέρος, ως βασικός πρωταγωνιστής, σε μεγάλα θεατρικά φεστιβάλ της Ευρώπης. Συνεργάστηκε με τους περισσότερους Ελληνες ηθοποιούς, σκηνοθέτες, μουσικούς, σκηνογράφους, μεταφραστές.
Τα τελευταία χρόνια είχε δημιουργήσει το Θέατρο "Τέσσερις εποχές", με το οποίο παρουσίαζε σημαντικές παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα.
Ήταν ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ (1974) και έχει διατελέσει συνδικαλιστής στο χώρο του θεάματος (πρόεδρος ΠΟΘΑ), καθώς και δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων επί οχτώ χρόνια (1986-1994).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρόκειται για πολύ δύσκολη μεταφορά διότι απαιτείται ειδικός εξοπλισμός
Η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή υπόπτου
Όπως εξηγεί, ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει ανοιχτά
Το συγκεκριμένο τμήμα είχε διακοπεί από τις 11 το πρωί
Ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος
Νέος νόμος φέρνει ψηφιακό σύστημα καταγραφής παραβάσεων - Στόχος η πρόληψη τροχαίων
Αναλυτικά οι διακοπές κυκλοφορίας σε βασικές οδούς της πρωτεύουσας την Κυριακή το πρωί
Η πρόγνωση για την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου από το meteo και την ΕΜΥ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.