- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Επέστρεψε η εξέδρα στον Μπάλο μετά τον σάλο με τις εικόνες των τουριστών στο νερό
Η περιοχή δέχεται σύμφωνα με μετρήσεις 8.000 άτομα την μέρα
Μπάλος: Επέστρεψε η εξέδρα μετά με τις εικόνες των τουριστών στο νερό
Μετά τις απίστευτες εικόνες στην παραλία του Μπάλου στην Κρήτη που έγιναν viral, με τους τουρίστες να μπαίνουν στο νερό έως το λαιμό για να βγουν στην ακτή, κρατώντας ψηλά τις αποσκευές τους για να μη βραχούν, δόθηκε τελικά λύση. Η πλωτή εξέδρα επέστρεψε ώστε η πρόσβαση να είναι και πάλι ασφαλής για τους επισκέπτες.
Η εξέδρα υπήρχε στον Μπάλο και τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο απομακρύνθηκε το φετινό καλοκαίρι, μετά την Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία εκδόθηκε τον Σεπτέμβριο του 2023. Μιλώντας στο ΕΡΤNews ο δήμαρχος Κισσάμου ξεκαθάρισε ότι η εξέδρα «κακώς είχε αποσυρθεί».
«Αυτή η απαγόρευση η φετινή ήρθε σαν αποτέλεσμα μεγαλης υποβάθμισης που είχαν υποστεί τρεις περιοχές στα Χανιά: ο Μπάλος, τα Φαλάσαρνα και το Ελαφονήσι. Στον Μπάλο υπήρξε αυτό το πρόβλημα. Υπάρχει τροπος να λυθεί και να είναι όλοι ευχαριστημένοι» τόνισε στο ΕΡΤNews ο βιολόγος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Κρήτης, Πέτρος Λυμπεράκης.
Μετρήσεις του Πολυτεχνείου Κρήτης και του Επιμελητήριου Χανίων αναφέρουν οτι τους καλοκαιρινούς μήνες οι επισκέπτες φτάνουν και τα 8.000 άτομα ημερησίως την ώρα που η περιοχή μπορεί να αντέξει μέχρι 2.500 άτομα την ημέρα.
«Μια περιοχή με τόσο μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον και φόρτο η επιβάρυνση αυτή κάνει κακό στον προορισμό» σημειώνει ο Δημήτρης Μουντάκης, μέλος του ΔΣ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων.
Η απόφαση επανήλθε σε ισχύ από τις 10 Ιουλίου και κάνει λόγο για εποχιακή χρήση της εξέδρας έως 9 μήνες τον χρόνο.
Πηγή: ΕΡΤ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Πότε θα περιοριστούν οι βροχές
Η ανάρτησή του στο Facebook
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα
Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
Η εξήγηση Κολυδά για τη λειτουργία των φρεατίων εν μέσω βροχοπτώσεων
Έντονα φαινόμενα σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η Δυτική Αττική πλήττεται από πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.