- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
«Με κρατούσε σφιχτά, φοβόταν»: Η περιγραφή του αστυνομικού που μετέφερε στην αγκαλιά του τον ηλικιωμένο
Η συγκινητική διάσωση του 82χρονου κ. Οδυσσέα από τη φωτιά στην Πάτρα
Φωτιά Πάτρα: Ο αστυνομικός που μετέφερε στην αγκαλιά του τον ηλικιωμένο μιλά για τη διάσωση του 82χρονου
Συγκινεί η εικόνα του αστυνομικού που πήρε στην αγκαλιά του ηλικιωμένο άνδρα προκειμένου να τον μεταφέρει σε ασφαλές σημείο, καθώς η φωτιά που ξέσπασε την Τρίτη (9.7) στην Πάτρα απειλούσε το σπίτι του στην περιοχή του Γηροκομείου.
Ο αρχιφύλακας Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος είναι ο αστυνομικός που διέσωσε τον 82χρονο κ. Οδυσσέα από τη φωτιά στην Πάτρα. Η εικόνα από τη διάσωση συγκινεί και ήδη από εχθές έχει γίνει viral.
«Η εικόνα ήταν τρομακτική, η φωτιά είχε φτάσει εδώ πλησίον στα σπίτια… ο κόσμος έτρεχε στο δρόμο πανικοβλημένος, μας ζητούσε επιτακτικά να βοηθήσουμε, οι εντολές μας ήταν άμεσα να εκκενώσουμε τα σπίτια, όπως και προσπαθήσαμε και το κάναμε με όλες τις δυνάμεις που είχαμε… Η φωτιά είχε φτάσει και έγλυφε το πίσω μέρος των σπιτιών και εκείνη τη στιγμή ενημερώθηκα για έναν ηλικιωμένο άνδρα, ο οποίος βρισκόταν στο τελευταίο σπίτι… Τον σήκωσα στην αγκαλιά μου, τον πήρα με κρατούσε σφιχτά ο άνθρωπος, φοβούμενος, γιατί φώναζε και δεν τον άκουγε κανένας. Καταφέραμε να τον κατεβάσουμε και να τον αφήσουμε εδώ πέρα, όπως κάναμε και με τους άλλους δύο ηλικιωμένους ανθρώπους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ να δώσω στους κατοίκους, οι οποίοι ήταν οι πρώτοι πρωταγωνιστές, την πυροσβεστική υπηρεσία, αλλά και την υπηρεσία μου, η οποία οι άνθρωποι δεν κοίταξαν ωράριο ή οτιδήποτε και παρέμειναν μέχρι το τέλος να κατασβεστεί η φωτιά», είπε ο αστυνομικός στο ertnews περιγράφοντας τη διάσωση του ηλικιωμένου.
Ο αστυνομικός είπε ακόμη ότι θα επιστρέψει για να σιγουρευτεί ότι δεν υπάρχουν φθορές στο σπίτι του ηλικιωμένου.
Φωτιά Πάτρα: Η στιγμή που ο αστυνομικός μεταφέρει στην αγκαλιά του τον ηλικιωμένο
Η φωτιά δημιούργησε τεράστια αναταραχή καθώς εκκενώνονταν σπίτια με τη βοήθεια πυροσβεστών και αστυνομικών. Συγκλονιστικά είναι τα πλάνα που κατέγραψε η κάμερα του Mega, με έναν αστυνομικό που πήρε ήρε στα χέρια του έναν ηλικιωμένο για να τον απομακρύνει από το μέτωπο της φωτιάς και να τον οδηγήσει σε ασφαλές σημείο.
Το περιστατικό κατέγραψε η κάμερα του Mega μετά το 02:30:
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρόκειται για πολύ δύσκολη μεταφορά διότι απαιτείται ειδικός εξοπλισμός
Η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή υπόπτου
Όπως εξηγεί, ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει ανοιχτά
Το συγκεκριμένο τμήμα είχε διακοπεί από τις 11 το πρωί
Ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος
Νέος νόμος φέρνει ψηφιακό σύστημα καταγραφής παραβάσεων - Στόχος η πρόληψη τροχαίων
Αναλυτικά οι διακοπές κυκλοφορίας σε βασικές οδούς της πρωτεύουσας την Κυριακή το πρωί
Η πρόγνωση για την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου από το meteo και την ΕΜΥ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.