Ελλαδα

Πανελλήνιες 2024: Αντίστροφη μέτρηση για τις βαθμολογίες

Πώς θα δουν οι υποψήφιοι τα αποτελέσματα

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Υποψήφιοι των Πανελληνίων έξω από σχολείο για την ανακοίνωση των βαθμολογιών
Πανελλήνιες 2024: Πότε ανακοινώνονται οι βαθμολογίες © ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

Πανελλήνιες 2024: Πότε ανακοινώνονται οι βαθμολογίες - Πώς θα δουν οι υποψήφιοι τα αποτελέσματα

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ανακοίνωση των βαθμολογιών των Πανελληνίων 2024. Το Υπουργείο Παιδείας αναμένεται να αναρτήσει τα αποτελέσματα ανά μάθημα το μεσημέρι της ερχόμενης Παρασκευής 28 Ιουνίου 2024. 

Οι υποψήφιοι των Πανελληνίων 2024 θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις επιδόσεις του και μέσω SMS στο κινητό τηλέφωνο που έχουν δηλώσει.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d227jutr1art)

Βαθμολογίες Πανελληνίων 2024: Πώς θα τις δουν οι υποψήφιοι

Η υπηρεσία ενημέρωσης των υποψηφίων για τις βαθμολογίες μέσω SMS λειτουργεί συμπληρωματικά. Όλοι οι υποψήφιοι των Πανελληνίων θα μπορούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα τους από την online εφαρμογή του ΥΠΑΙΘΑ στη διεύθυνση: https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες, αλλά και μέσω των καταλόγων που θα αναρτηθούν στις σχολικές μονάδες.

Πανελλήνιες 2024: Δημιουργία κωδικού για το Μηχανογραφικό

Προσωπικούς κωδικούς ασφαλείας θα πρέπει να αποκτήσουν οι υποψήφιοι των Πανελληνίων 2024, προκειμένου στη συνέχεια να έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν το Μηχανογραφικό ή το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο. Η προθεσμία εκπνέει την ερχόμενη Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024 και οι υποψήφιοι θα πρέπει να απευθυνθούν στο Λύκειο τους.  

Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τις οδηγίες για τη δημιουργία κωδικού ασφαλείας για την υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.) για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου(Π.Μ.Δ.) για εισαγωγή σε Δημόσιες ΣΑΕΚ (πρώην ΙΕΚ) έτους 2024.

Υποψήφιος των Πανελληνίων με τα θέματα ανά χείρας
Μηχανογραφικό 2024: Πότε εκπνέει η προθεσμία για τη δημιουργία κωδικών © ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIAVE.GR/EUROKINISSI

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας, οι υποψήφιοι:

Πρέπει να προσέλθουν στο Λύκειό τους για να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) οι παρακάτω υποψήφιοι:

  • Όσοι έχουν συμμετάσχει στις Πανελλήνιες Εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2024, και κατέχουν ή αποκτούν απολυτήριο (οι υποψήφιοι ΓΕΛ) και απολυτήριο και πτυχίο (οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ), προκειμένου στη συνέχεια να υποβάλουν Μ.Δ. για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή/και Π.Μ.Δ. για την εισαγωγή τους σε Δημόσιες ΣΑΕΚ (πρώην ΙΕΚ). Σημειώνεται ότι στην περίπτωση που κάποιος υποψήφιος υποβάλει Μ.Δ και Π.Μ.Δ., ο προσωπικός κωδικός ασφαλείας (password) θα είναι ο ίδιος.
  • Όσοι απόφοιτοι συμμετείχαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ τα έτη 2022 ή 2023, διεκδικώντας φέτος το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, προκειμένου να υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο. Επισημαίνεται ότι οι απόφοιτοι που είναι υποψήφιοι για το 10%, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση. Οι υποψήφιοι αυτοί δεν έχουν τη δυνατότητα ή δικαίωμα να εξεταστούν ξανά σε ειδικό μάθημα ή στα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ, αλλά συνυπολογίζονται τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση.
  • Οι τελειόφοιτοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕ.Λ.) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) έτους 2024 που δεν συμμετείχαν στις Πανελλήνιες 2024 αλλά επιθυμούν να υποβάλλουν Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο για την εισαγωγή τους σε Δημόσιες ΣΑΕΚ (πρώην ΙΕΚ).

Οι υποψήφιοι θα υποβάλουν το Μ.Δ. και το Π.Μ.Δ. κατά το ίδιο χρονικό διάστημα το οποίο θα ανακοινωθεί αργότερα. Γενικότερα, οι διαδικασίες για την απόκτηση password και την υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου θα παραμείνουν ενεργές και θα ολοκληρωθούν περί τα μέσα Ιουλίου.

Οι υποψήφιοι που είχαν δηλώσει συμμετοχή στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2024 και παραπέμπονται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, καταθέτουν μηχανογραφικό μετά τις επαναληπτικές εξετάσεις, οπότε και θα μπορέσουν να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.