Ελλαδα

Πότε ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των Πανελληνίων - Με SMS στο κινητό οι βαθμολογίες

Σε εξέλιξη οι εξετάσεις για τα Ειδικά Μαθήματα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αναρτημένες βαθμολογίες των Πανελληνίων 2024 και μαθητής που με κινητό υπολογίζει τα μόρια
Αποτελέσματα Πανελληνίων 2024: Πότε ανακοινώνονται οι βαθμολογίες © ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2024: Πότε ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των υποψηφίων σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Τα αποτελέσματα των Πανελληνίων 2024 αναμένουν οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ, αφού πλέον ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις στα μαθήματα Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού / Ειδικότητας. Πλέον, οι υποψήφιοι δίνουν ειδικά μαθήματα για τις σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που απαιτούν για την εισαγωγή φοιτητών την εξέταση σε μία ξένη γλώσσα, σε σχέδιο ή μουσικό όργανο. Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για τις υγειονομικές εξετάσεις και τις πρακτικές δοκιμασίες των υποψηφίων στα ΤΕΦΑΑ.

Ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί η ακριβής ημερομηνία για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων Εξετάσεων. Ωστόσο, η ανακοίνωση αναμένεται κατά τις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου αναμένεται να γίνουν γνωστές οι βαθμολογίες των υποψηφίων.

Οι βαθμολογίες πιθανότατα θα συνοδεύονται και από τα επίσημα στατιστικά των Πανελληνίων Εξετάσεων, κάτι που θα μπορέσει να οδηγήσει σε πιο ασφαλείς εκτιμήσεις για την εικόνα των βάσεων εισαγωγής για τη φετινή χρονιά. Επιπλέον, η διαδικασία της συμπλήρωσης των Μηχανογραφικών Δελτίων αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, ώστε μέχρι το τέλος Ιουλίου να έχουν ανακοινωθεί οι βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2024: Με SMS θα λάβουν οι υποψήφιοι τις βαθμολογίες τους

Από εχθές, Δευτέρα, είναι διαθέσιμη η πλατφόρμα, μέσω της οποίας οι υποψήφιοι μπορούν να καταχωρίσουν το κινητό τους τηλέφωνο, προκειμένου να ενημερωθούν για τη βαθμολογία τους, αλλά και για τα τελικά τους αποτελέσματα εισαγωγής. Πιο αναλυτικά, μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2024, όλοι οι υποψήφιοι στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ μπορούν να επισκεφθούν την πλατφόρμα smsresults.minedu.gov.gr, προκειμένου να μπορέσουν να ενημερωθούν με γραπτό μήνυμα (SMS) αρχικά για τις βαθμολογίες στο σύνολο των μαθημάτων που εξετάστηκαν και αργότερα για τη σχολή/τμήμα εισαγωγής τους. Η είσοδος στην υπηρεσία πραγματοποιείται με τα στοιχεία συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις (οκταψήφιος Κωδικός Υποψηφίου, το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες, καθώς επίσης και το κινητό τηλέφωνο του υποψηφίου).

Τετράδια απαντήσεων για τις Πανελλήνιες 2024
Πανελλήνιες 2024: Μέσω SMS αποτελέσματα, ξεκίνησε καταχώριση κινητών © ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Στη συνέχεια, οι υποψήφιοι θα μπορούν να επιβεβαιώσουν τον αριθμό του κινητού τους ή να τον τροποποιήσουν. Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας απαιτείται η εισαγωγή μοναδικού κωδικού (One Time Password) που θα αποσταλεί στο κινητό που δηλώθηκε κατά την εγγραφή στην υπηρεσία. Η ενημέρωση μέσω SMS, λειτουργεί συμπληρωματικά με τους υπόλοιπους τρόπους ενημέρωσης των υποψηφίων: Οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα μπορούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα και από την online εφαρμογή του υπουργείου Παιδείας, στη διεύθυνση: https://results.it.minedu.gov.gr (πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες), αλλά και μέσω των καταλόγων που θα αναρτηθούν στις σχολικές μονάδες.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.