Ελλαδα

Πανελλήνιες 2024: Μέσω SMS τα αποτελέσματα - Άνοιξε η πλατφόρμα για καταχώριση κινητών

Ποια η διαδικασία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τετράδια απαντήσεων για τις Πανελλήνιες 2024
Πανελλήνιες 2024: Μέσω SMS αποτελέσματα, ξεκίνησε καταχώριση κινητών © ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Πανελλήνιες 2024 - Αποτελέσματα: Άνοιξε η πλατφόρμα για ενημέρωση μέσω SMS - Ποια η διαδικασία για την καταχώριση του αριθμού

Διαθέσιμη είναι από σήμερα (17.6) η πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την καταχώριση ή επιβεβαίωση του αριθμού κινητού τηλεφώνου, όπου θα σταλούν τα αποτελέσματα των Πανελληνίων 2024

Με την πλατφόρμα smsresults.minedu.gov.gr. όλοι οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ μπορούν να καταχωρίσουν ή να επιβεβαιώσουν τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου. Με τον τρόπο αυτό, θα ενημερωθούν και με γραπτό μήνυμα (SMS) για:
• τις βαθμολογίες στο σύνολο των μαθημάτων που εξετάστηκαν και
• τη σχολή/τμήμα εισαγωγής τους.

Πανελλήνιες 2024: Ποια η διαδικασία για την καταχώριση κινητού

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και την Τρίτη 25 Ιουνίου. Η είσοδος στην υπηρεσία πραγματοποιείται με τα στοιχεία συμμετοχής στις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Συγκεκριμένα, απαιτείται ο οκταψήφιος Κωδικός Υποψηφίου και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες, καθώς επίσης και το κινητό τηλέφωνο του υποψηφίου. Στη συνέχεια, οι υποψήφιοι θα μπορούν να επιβεβαιώσουν τον αριθμό του κινητού τους ή να τον τροποποιήσουν. Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας απαιτείται η εισαγωγή μοναδικού κωδικού (One Time Password) που θα αποσταλεί στο κινητό που δηλώθηκε κατά την εγγραφή στην υπηρεσία.

Η υπηρεσία αναπτύχθηκε και λειτουργεί από το 2021 από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ ΑΕ (GRNET), Φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη Γενική́ Διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Εκπαίδευσης.
Υπενθυμίζεται ότι η υπηρεσία λειτουργεί συμπληρωματικά με τα γνωστά από τα προηγούμενα χρόνια μέσα ενημέρωσης. Όλοι οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα μπορούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα τους από την online εφαρμογή του ΥΠΑΙΘΑ στη διεύθυνση: https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες, αλλά και μέσω των καταλόγων που θα αναρτηθούν στις σχολικές μονάδες.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.