Ελλαδα

Μητέρα και γιος εκβίαζαν και εξέδιδαν 22χρονη στη Θεσσαλονίκη

Πώς η 46χρονη έστησε παγίδα στη νεαρή κοπέλα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Θεσσαλονίκη: Μητέρα και γιος εκβίαζαν και εξέδιδαν 22χρονη - Πώς η 46χρονη έστησε παγίδα στη νεαρή κοπέλα

Μία 46χρονη γυναίκα και ο 27χρονος γιος της φέρεται να εκβίαζαν και εξέδιδαν 22χρονη στη Θεσσαλονίκη. Η νεαρή γυναίκα βρήκε τη δύναμη να καταγγείλει μητέρα και γιο στις αστυνομικές αρχές, συνέπεια να συλληφθούν για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων. 

Πώς η 46χρονη εξέδιδε την 22χρονη - Της έταξε δουλειά στην εστίαση για να πάει στη Θεσσαλονίκη

Η 22χρονη υποστήριξε ότι οι κατηγορούμενοι, χρησιμοποιώντας απειλές για χρήσης βίας και απειλές κατά της ζωής της ιδίας και συγγενικών της προσώπων, κατά το χρονικό διάστημα από 17-01-2023 έως 22-02-2024, εκμεταλλεύονταν την επ’ αμοιβή έκδοσή της σε πελάτες στην περιοχή οδού Γιαννιτσών Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα η 46χρονη, προσέγγισε την 22χρονη όσο ήταν στη Βουλγαρία και μέσω απατηλής προσφοράς για εργασία σε κατάστημα εστίασης στη Θεσσαλονίκη, κατάφερε να την πείσει να ταξιδέψει στην Ελλάδα. Κατά την άφιξή της, τόσο η 46χρονη, όσο και ο γιος της, της γνώρισαν ότι όφειλε να συνευρίσκεται ερωτικά με πελάτες έναντι χρηματικής αμοιβής, την οποία παρακρατούσαν εκβιαστικά, χωρίς η 22χρονη να λαμβάνει μέρος του ποσού. 

Η 46χρονη προκειμένου να εισέρχεται στην ελληνική επικράτεια, παρά το διοικητικό μέτρο απαγόρευσης εισόδου που εκκρεμεί σε βάρος της, παντρεύτηκε με υπήκοο Βουλγαρίας και άλλαξε σύμφωνα με την εκεί νομοθεσία το επίθετό της. Ήδη σχηματίστηκε δικογραφία που θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα.