Ελλαδα

Οι καταληψίες «φοιτητές»

Η κατάληψη της Νομικής ήταν άλλη μια απόδειξη του ότι στις σύγχρονες φοιτητικές «εξεγέρσεις» το ποσοστό των φοιτητών είναι απειροελάχιστο σε σχέση με το σύνολο των φοιτητών

Μάνος Βουλαρίνος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το σχόλιο του Μάνου Βουλαρίνου για την κατάληψη της Νομικής σχολής από 80 «φοιτητές» ως συμπαράσταση στον λαό της Παλαιστίνης

H άμεση εκκένωση της κατάληψης της Νομικής από τους φιλοπαλαιστίνιους συμπολίτες επιβεβαίωσε τη φράση του πρωθυπουργού σύμφωνα με την οποία «Όταν το κράτος θέλει να επιβάλλει τη νομιμότητα μπορεί και το κάνει» (και άρα όταν δεν την επιβάλλει είναι επειδή δεν θέλει) για την οποία έγραψα στο χτεσινό «και μπράβο τους». Δυστυχώς επιβεβαίωσε και κάτι ακόμα: την επιμονή κάποιων δημοσιογράφων να αδιαφορούν για την πραγματικότητα και να υποκύπτουν στην ιδεοληψία ή/και την επιπολαιότητά τους. «Προήχθησαν 28 φοιτητές» ήταν η φράση που άκουσα και διάβασα ακόμα και σε «σοβαρά» μέσα ενημέρωσης, ακόμα και σε μέσα που θεωρούνται φιλοκυβερνητικά. Κι ας ξέρουμε όλοι καλά ότι οι «φοιτητές» των καταλήψεων και των επεισοδίων ποτέ δεν είναι μόνο φοιτητές. Κι ας ξέρουμε ότι πάντα στην επαναστατική γυμναστική των εκ του ασφαλούς «εξεγερμένων» συμμετέχουν επαγγελματίες «επαναστάτες» που καμία σχέση δεν έχουν με την εκπαίδευση. Και φυσικά η βραχύβια κατάληψη της Νομικής δεν αποτελούσε εξαίρεση.

Από τους 28 προσαχθέντες (που αργότερα έγιναν συλληφθέντες) οι 8 ήταν κυρίες της αλλοδαπής που καμία σχέση δεν είχαν με τη σχολή. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ από τους υπόλοιπους 20, οι 15 δήλωσαν φοιτητές και από αυτούς μόνο 5 καταδέχτηκαν να πουν τη σχολή τους. Να προσθέσω ότι οι καταληψίες ήταν συνολικά καμιά 80ριά άνθρωποι που κι αυτοί περιγράφηκαν ως «φοιτητές» και είμαι σίγουρος πως αν η αστυνομία δεν έκανε κατ’ εξαίρεση τη δουλειά της και η κατάληψη συνεχιζόταν, η περιγραφή θα ήταν «οι φοιτητές της Νομικής έχουν καταλάβει τη σχολή τους σε ένδειξη συμπαράστασης στον δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης» (ο οποίος είναι ο μόνος λαός που συγκινεί τους «φοιτητές», αφού όλοι οι άλλοι λαοί δοκιμάζονται από δυνάμεις εχθρικές προς τη Δύση και φιλικές προς τον Βλαδίμηρο και τους μουλάδες του Ιράν ή απευθείας από τον Βλαδίμηρο και τους μουλάδες). Συνδυάστε όλα τα παραπάνω και σκεφτείτε τι έχετε ακούσει για το τι γίνεται στα αμερικανικά ή τα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια.

Εν πάση περιπτώσει και η κατάληψη της Νομικής ήταν άλλη μια απόδειξη του ότι στις σύγχρονες φοιτητικές «εξεγέρσεις» το ποσοστό των φοιτητών είναι απειροελάχιστο σε σχέση με το σύνολο των φοιτητών και ότι ακόμα κι από τους ίδιους τους «εξεγερμένους» ένας μεγάλος αριθμός είναι εντελώς άσχετοι με τη δημόσια εκπαίδευση, συμπολίτες που είτε για ψυχολογικούς είτε για επαγγελματικούς λόγους προσπαθούν να δημιουργήσουν ταραχές με κάθε ευκαιρία που τους δίνεται. Κάτι αντίστοιχο με τα «φοιτητικά συλλαλητήρια» στα οποία ακόμα κι αν όλοι οι συμμετέχοντες ήταν φοιτητές και πάλι ο αριθμός τους θα ήταν μικρότερος του 0.1% των φοιτητών. Και μπράβο τους.

 ΥΓ – Περνώντας από τη Συγγρού είδα μια τεράστια παλαιστινιακή σημαία να κρέμεται από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Το ποιος την κρέμασε δεν έχει τόση σημασία όση σημασία έχει το γιατί οι πρυτανικές αρχές την ανέχονται. Εκτός αν φιλοδοξούν η αντιμετώπιση των γυναικών, των ομοφυλόφιλων και όσων δεν συμφωνούν με τη δράση των τρομοκρατών της Χαμάς στο πανεπιστήμιό τους να μοιάσει με την αντιμετώπιση που υφίστανται στην Παλαιστίνη οι γυναίκες, οι ομοφυλόφιλοι και όσοι δεν συμφωνούν με την τρομοκρατική δράση της Χαμάς ή εκτός αν επιθυμούν την υπαγωγή τους στο υπουργείο εκπαίδευσης της Χαμάς – περιπτώσεις στις οποίες η ανάρτηση της σχετικής σημαίας είναι μια καλή αρχή.