Ελλαδα

Έφυγε από τη ζωή η δημοσιογράφος Ναυσικά Γκράτσιου

Με σπουδές στη Νομική από νωρίς αφοσιώθηκε στη δημοσιογραφία - Το «αντίο» των συναδέλφων της

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Θεσσαλονίκη: Πέθανε η δημοσιογράφος Ναυσικά Γκράτσιου - Το «αντίο» των συναδέλφων της

Πέθανε σε ηλικία 60 ετών η δημοσιογράφος Ναυσικά Γκράτσιου μετά από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. Για πολλά χρόνια είχε παρουσία στα ερτζιανά μέσα από τη συχνότητα του Δημοτικού Ραδιοφώνου Θεσσαλονίκης FM100, με την ενημερωτική, καθημερινή εκπομπή λόγου, «το νησί της Ναυσικάς» με έμφαση στη δημιουργική καθημερινότητα, στη χαρά, στη ζωή και τους πρωταγωνιστές της.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα πραγματοποιηθεί αύριο Μ. Σάββατο στις 11 π.μ. στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Πέθανε σε ηλικία 60 ετών η δημοσιογράφος Ναυσικά Γκράτσιου

Την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή η αδερφή της, Κατερίνα Γκράτσιου μέσα από ανάρτησή της στο Facebook.

«Η Ναυσικά μας, η αγαπημένη μας αδελφή ταξιδεύει στη χώρα των αγγέλων. Το νησί της Ναυσικάς, η εκπομπή που χρόνια δέσποζε στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης, σωπασε. Η σιγή εκκωφαντική. Ο πόνος αβάσταχτος. Αύριο στις 11πμ θα της πούμε το τελευταίο αντίο στη Μητρόπολη. Κατόπιν, η ταφή θα γίνει στα πατρογονικα εδάφη στον Ελαφοτοπο Ζαγορίου.
Ναυσικώ σ’ αγαπούμε απέραντα και για πάντα!»

Ο δημοσιογράφος και αρχισυντάκτης στη δημοτική τηλεόραση TV100 Βαγγέλης Πλάκας μέσα από ανάρτηση στα μέσα κοινωνικήε δικτύωσης αποχαιρέτησε τη δημοσιογράφο γράφοντας: «Η οικογένεια της ΔΕΠΘΕ θρηνει. Μαζί με τον Χριστουλη έφυγε και η Ναυσικά .μας. Καλοταξιδη. Τον είχε γλεντήσει τον θάνατο πολλές φορές».

Την είδηση σχολίασε με ανάρτησή του ο καλλιτέχνης και «φωνή» των Monie & Monie Conniente, Διογένης Δασκάλου.

Το «αντίο» της ΕΣΗΕΜΘ στη Ναυσικά Γκράτσιου

Ανακοίνωση για τον χαμό της, εξέδωσε και η ΕΣΗΕΜΘ, κάνοντας λόγο για «μια επαγγελματία με μεγάλη καλλιέργεια και ευαισθησία»:

«Με μεγάλη θλίψη η δημοσιογραφική οικογένεια της Μακεδονίας-Θράκης αποχαιρετά τη Ναυσικά Γκράτσιου, που έχασε στα 60 χρόνια της τη γενναία μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη το 1964, σπούδασε Νομική και έκανε μεταπτυχιακό στη Δημοσιογραφία. Συνεργάστηκε με αρκετά Μέσα, αλλά το ραδιόφωνο ήταν αυτό που σφράγισε τη δημοσιογραφική διαδρομή της, αρχικά από τις συχνότητες του Πανόραμα 98,4, του ΑΝΤ1 και του 102 FM, και κατόπιν, για πάνω από δύο δεκαετίες, από το Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM100.

Η πρόωρη απώλειά της στερεί το ραδιοφωνικό τοπίο από μια από τις πιο χαρακτηριστικές φωνές του και τη δημοσιογραφία από μια επαγγελματία με μεγάλη καλλιέργεια και ευαισθησία.

Η κηδεία της Ναυσικάς Γκράτσιου θα γίνει αύριο, Μ. Σάββατο, 4 Μαΐου 2024, από τον Ιερό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά (Μητρόπολη Θεσσαλονίκης), στις 11.00».