Amethyst Selene bed
Amethyst Selene bed
Ελλαδα

Χρυσό βραβείο στα Tourism Awards 2024 για την Paleros Bay

Μια ακόμα διάκριση για την Paleros Bay
Ηλιάνα Κωνσταντακάτου.
Ηλιάνα Κωνσταντακάτου
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Απονεμήθηκε στην Paleros Bay το χρυσό βραβείο στην κατηγορία: Στρατηγική επένδυση, συνεργασία, ανάπτυξη

Μετά την επιτυχία του προηγούμενου μήνα, όταν οι Amethyst Selene Suites, έλαβαν το χρυσό βραβείο για την «Καλύτερη Σουίτα της χρονιάς», αυτή η διαδοχική νίκη επιβραβεύει ακόμη περισσότερο την παρουσία της στον τομέα της φιλοξενίας της Δυτικής Ελλάδας, αναβαθμίζοντας σημαντικά το προφίλ του τουριστικού τοπίου της περιοχής.

Η ιστορία της Paleros Bay είναι μια από τις σπάνιες και γι’ αυτό πολύτιμες ιστορίες επιτυχημένης ανάπτυξης που θα μπορούσε να γίνει μάθημα και οδηγός για πολλές περιοχές της χώρας μας. Είναι η περίπτωση ενός εμπνευσμένου και ονειροπόλου δημιουργού, που εγκαταλείπει τη δουλειά και τη θέση του στην πρώτη γραμμή του πολιτικού και οικονομικού αθηναϊκού κατεστημένου και αποφασίζει να πάει και να χτίσει από την αρχή στην ελληνική επαρχία. Και ενώ θέλει να δημιουργήσει υψηλού επιπέδου τουριστικές υπηρεσίες, δεν διαλέγει τους γνωστούς ελληνικούς προορισμούς, αλλά επιστρέφει στον τόπο καταγωγής του, έναν τόπο που είναι εκτός τουριστικής αγοράς, όχι μόνο διεθνούς αλλά και ελληνικής.

Και μέσα σε 20 χρόνια, με σκληρή δουλειά αλλά και ταλέντο, κατάφερε να κάνει την Πάλαιρο και τη Μικρονησία του Ιονίου, ένα διεθνές τουριστικό τοπόσημο, με υψηλής αξίας ακίνητα και βραβευμένες τουριστικές μονάδες, ενώ οι βίλλες του φιλοξενούνται συχνά στα διασημότερα διεθνή περιοδικά decoration.

Η Paleros Bay ξεκίνησε ως εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων πριν από 20 χρόνια και εξελίχθηκε ακολουθώντας το όραμα του ιδρυτή και CEO της Κωνσταντή Ροκόφυλλου. Ένα όραμα με ευρύτερο στόχο τη συνολική εξέλιξη της περιοχής της Πάλαιρου σε έναν διεθνή, αυθεντικό τουριστικό προορισμό. Ανέπτυξε τη ΒΔ ακτή της Αιτωλοακαρνανίας, βοηθώντας την τοπική οικονομία και αξιοποιώντας τον κόμβο που συνδέει τα ανεξερεύνητα Ακαρνανικά Όρη, μια ακτογραμμή σπάνιας ομορφιάς με το δημοφιλές θαλάσσιο δίκτυο των Ιονίων Νήσων. Περιλαμβάνει μια σειρά από πολυτελείς κατοικίες, ξενοδοχεία, φάρμα και εστιατόρια, σπα, σκάφη αναψυχής, πεζοπορία και αναρρίχηση, εισάγοντας μια ωραία εμπειρία διαβίωσης και ενσωματώνοντας τα τοπικά χαρακτηριστικά.

Η εταιρία Paleros Bay και ο κατασκευαστικός της βραχίονας Paleros Dream Homes, δημιουργήθηκαν το 2005. Ο ιδρυτής και σημερινός CEO Κωνσταντής Ροκόφυλλος, μετά τη θητεία του σαν ΓΔ της «Αθήνα 2004» , παρατηρώντας τον κορεσμό στελεχών και πόρων στην πρωτεύουσα, αποφάσισε να επενδύσει στο real estate στην επαρχία και επέλεξε την περιοχή της Παλαίρου, στο βορειοδυτικό άκρο της Αιτωλοακαρνανίας, τόπο καταγωγής του. Η Πάλαιρος είναι ο κόμβος που συνδέει τα ανεξερεύνητα Ακαρνανικά Όρη με μία σπάνιας ομορφιάς ακτογραμμή και τη μικρονησία του Ιονίου, φημισμένο προορισμό για ιστιοπλοΐα και yachting. Ιστορικά η αρχαία Πάλαιρος καταστράφηκε από τον Οκτάβιο μετά τη ναυμαχία του Ακτίου και τα ερείπια της στέκονται ακόμη αγέρωχα στα Ακαρνανικά. Η πύλη της και το σχήμα του κόλπου της Παλαίρου ενέπνευσαν το λογότυπο της εταιρείας.

Οι προκλήσεις το 2005 ήταν πολλές: Η Πάλαιρος είχε μικρή τουριστική ανάπτυξη. Ως κατ’ εξοχήν αγροτική και κτηνοτροφική περιοχή, ήταν καχύποπτη σε νέες και καινοτόμες ιδέες. Ήταν δύσκολα προσβάσιμη οδικώς, με περιορισμένο αεροδρόμιο και μικρό λιμάνι. Ταυτόχρονα η έλλειψη στελεχών και τεχνογνωσίας στην τοπική κοινωνία, οι λίγες ποιοτικές επιλογές σε εστίαση, αναψυχή και δραστηριότητες και η ελάχιστη φήμη και αναγνωρισιμότητα, ήταν επίσης παράγοντες ρίσκου.

Ο αρχικός στόχος ανάπτυξης κατοικιών, διευρύνθηκε σημαντικά το 2016 στη δημιουργία ενός αυθεντικού, βιώσιμου προορισμού, με σεβασμό στο περιβάλλον και στην τοπική κοινωνία

Με τη δημιουργία τουλάχιστον 600 πρόσθετων κλινών σε ποιοτικές βίλες και διαμερίσματα στην περιοχή, η Paleros Bay στόχευσε στην προσέλκυση υψηλού επιπέδου τουρισμού. Ενώ, ως συμπληρωματικός σκοπός, τέθηκε η συνολική ανάδειξη της Ακαρνανίας και ειδικότερα του μοναδικού συνδυασμού αχαρτογράφητων βουνών δίπλα στο Ιόνιο, της γαστρονομικής παράδοσης και της εξαιρετικής πρώτης ύλης, της πολιτιστικής κληρονομιάς, της επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν και της δημιουργίας μιας μοναδικής συνολικής εμπειρίας στην ελληνική ύπαιθρο, με την προσθήκη νέων δραστηριοτήτων.

Κάνοντας την αρχή με την αγορά γης, το σχεδιασμό πολυτελών κατοικιών και την πώληση off plan στη Βόρεια Ευρώπη με συνεχή παρουσία στις εκθέσεις real estate, δημιούργησε ένα «one stop shop»: πώληση και κατασκευή της κατοικίας, επίπλωση, συντήρηση και το βασικότερο, διαχείριση βραχυχρόνιας μίσθωσης για λογαριασμό του επενδυτή. Οι ενδιαφερόμενοι δεν αγόραζαν απλά μια εξοχική κατοικία, αλλά έκαναν επένδυση με απόδοση, κάτι πρωτοποριακό 15 χρόνια πριν στην Ελλάδα.

To fine living σε μία επαρχία της δυτικής Ελλάδας
Για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις, δημιούργησε ένα δικό της σύστημα με υποστηρικτικές επιχειρήσεις που ενίσχυσαν την αξιοπιστία της και βοήθησαν καθοριστικά στην επιτυχή off plan πώληση και στην ανάδειξη του προορισμού:

Yacht Club, ένας πολυχώρος υψηλής αισθητικής
Το 2010 μίσθωσε το προνομιακό αλλά παραμελημένο δημοτικό αναψυκτήριο, για να δημιουργήσει το Yacht Club, έναν πολυχώρο εστίασης, με άλλη αισθητική και φωτισμό, που συνέβαλε καθοριστικά στην αποτελεσματική υποδοχή των πελατών real estate & hospitality . Αποτέλεσε δε πόλο έλξης για την ευρύτερη περιοχή και τα σκάφη, και έμπνευση για τη δημιουργία αντίστοιχων επιχειρήσεων από ντόπιους.

Wood & Stone concept store
Το 2011 ανοίγει το Wood & Stone, ένα concept store με έπιπλα και διακόσμηση υψηλής αισθητικής ενισχύοντας το συνολικό εγχείρημα της εταιρείας.

Ionian Escape day cruises
Μια συναρπαστική εμπειρία και τελικά ο τρόπος που θα ήθελε να ζει κανείς στην περιοχή. Η Ionian Escape οργανώνει day cruises στις ωραιότερες παραλίες και στα γειτονικά νησιά.

Paleros natural bites, μια εμπειρία farm to table
H φάρμα τοπικών βιολογικών φρούτων και λαχανικών που δημιουργήθηκε πέρυσι, προσφέρει μια εμπειρία farm to table και cooking classes παραδοσιακής κουζίνας.

Το Pure, Paleros Bay Spa, θα προσφέρει από φέτος υπηρεσίες ευεξίας, μασάζ και γιόγκα.

Hiking & climbing
Οι εξορμήσεις hiking & climbing στα Ακαρνανικά Όρη δημιουργήθηκαν με την υποστήριξη από τους καλύτερους στην Ελλάδα, Στέφανο Ψημένο (terrain maps) και Άρη Θεοδωρόπουλο (Kalymnos climbing) και θα οδηγήσουν στην καθιέρωση της Paleros Bay σαν all year round destination.

Με το ολιστικό μοντέλο λειτουργίας και το τοπικό δίκτυο επιχειρήσεων κάτω από την ομπρέλα της Paleros Bay, η εταιρεία πέτυχε και ξεπέρασε τους αρχικούς στόχους και κάθε προσδοκία. Κατασκευάζοντας περισσότερες από 900 κλίνες σε πολυτελή ακίνητα με τοπικούς επαγγελματίες, ενισχύει μακροπρόθεσμα την τοπική οικονομία και την ενσωμάτωση στην τοπική κοινωνία.

Σε έναν ολοκληρωμένο τουριστικό προορισμό με τη διαχείριση πολλών από τις παραπάνω βίλλες που κέρδισαν τις εντυπώσεις του διεθνούς Τύπου, προστίθενται νέα δικά της ξενοδοχεία, με πρώτο το Amethyst Selene, beachfront υπόσκαφες σουίτες. Ακολούθησαν τo beachfront, all suite hotel The Little Ionian, το yoga & meditation hotel Touch Infinityκαι το private estate Ambrosia . Το γαλλικό Elle Decoration θα κυκλοφορήσει με εξώφυλλο τη villa Apollon , ενώ οι Times τοποθετούν τη villa Iris, μέσα στις καλύτερες της Ευρώπης.

Τέλος, η εταιρεία συνέβαλε στη δημιουργία του πρώτου ευρωπαϊκού Banyan Tree στο Paleros Bay, με υπόδειξη της έκτασης, νομική και τεχνική υποστήριξη στον επενδυτή.

Η Πάλαιρος είναι πλέον εύκολα προσβάσιμη μέσω αυτοκινητοδρόμου, αλλά και με το εκσυγχρονισμένο από την Fraport αεροδρόμιο του Ακτίου. Το λιμάνι της διπλασιάστηκε σε χωρητικότητα και το βασικότερο, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες χωροθέτησης νέας σύγχρονης μαρίνας που θα καθιερώσει την περιοχή ως το καλύτερο ορμητήριο για το Ιόνιο.

Η Paleros Bay ξεκίνησε ένα εγχείρημα δύσκολο, σε μια όμορφη αλλά άγνωστη περιοχή. Με όραμα, πολύ κόπο, συστηματική δουλειά, με ένα γραφείο πλέον με 12 μόνιμους μηχανικούς και συνολικά 25 στελέχη, καθιερώνει την Πάλαιρο ως έναν αυθεντικό προορισμό, που προσφέρει πληθώρα συναρπαστικών εμπειριών για όλο το χρόνο. Η εξέλιξη αυτή συγκρατεί τον τοπικό πληθυσμό, συνδράμει στην επιστροφή νέων στο χωριό τους, προσελκύει νέες επενδύσεις και τοπικές επιχειρήσεις και τελικά επιτυγχάνει ένα βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής.

Ξεκινώντας ως real estate developer, η Paleros Bay εξελίχθηκε με όραμα και ευρύτερο στόχο τη συνολική ανάδειξη της περιοχής της Παλαίρου σε διεθνή, αυθεντικό τουριστικό προορισμό. Μεταμόρφωσε τη ΒΔ ακτή της Αιτωλοακαρνανίας, αναπτύσσοντας την τοπική οικονομία και αξιοποιώντας τον κόμβο που συνδέει τα ανεξερεύνητα Ακαρνανικά Όρη, μιας σπάνιας ομορφιάς ακτογραμμή και το δημοφιλές θαλάσσιο δίκτυο των νησιών του Ιονίου.

Μια σειρά από πολυτελείς κατοικίες, ξενοδοχεία, εστιατόρια, spa, yacht, συστήνει μια νέα εμπειρία fine living που ενσωματώνει τα τοπικά χαρακτηριστικά και θέτει ένα νέο πρότυπο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, προσφέροντας καλύτερο μέλλον στους κατοίκους και πληθώρα μοναδικών εμπειριών στους επισκέπτες.

Περισσότερες πληροφορίες:

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

Δειτε περισσοτερα