Ελλαδα

Έγκλημα πίσω από τον θάνατο 65χρονου Γερμανού στην Ιεράπετρα

Αρχικά είχε αποδοθεί σε παθολογικά αίτια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ.
(φωτογραφία αρχείου) © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ιεράπετρα: Έγκλημα ο θάνατος 65χρονου στα Φέρμα - Αρχικά είχε αποδοθεί σε παθολογικά αίτια

Ο θάνατος 65χρονου Γερμανού στα Φέρμα Ιεράπετρας φαίνεται τελικά πως οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια. Ο άνδρας δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι όπου διέμενε τα τελευταία χρόνια και βρέθηκε νεκρός μέσα σε λίμνη αίματος στις 7 Απριλίου. 

Ιεράπετρα: Έγκλημα ο θάνατος 65χρονου στα Φέρμα

Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο 65χρονος βρέθηκε νεκρός από γείτονα του και στην αρχή ως αιτία θανάτου δηλώθηκε «καρκίνος» από τον οποίο και έπασχε. Πληροφορίες αλλά και εικόνα από κάμερα ασφαλείας που έφτασε στα χέρια της ασφαλείας Ιεράπετρας καταγράφει 45χρονο άνδρα να μπαίνει 15 λεπτά μετά τις 9 στο σπίτι του Γερμανού φορώντας κουκούλα και γάντια. Ο 65χρονος που τον γνώριζε φέρεται να του άνοιξε την πόρτα χωρίς να υπάρχει από εκεί και πέρα κάποια πληροφορία σχετικά με το πως εξελίχθηκε η κατάσταση μέχρι και τον θάνατο του Γερμανού. Οι αρχές δυο μέρες μετά την κηδεία του 65χρονου προχώρησαν στην εκταφή της σωρού όπου πραγματοποιήθηκε νεκροψία - νεκροτομή ενώ σήμερα το πρωί συνελήφθη ο 45χρονος, ο οποίος διαμένει στην Ιεράπετρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος αρνείται την εμπλοκή του στη δολοφονία του 65χρονου. Τα πρώτα στοιχεία από την ιατροδικαστική έρευνα, κάνουν λόγο για δυο χτυπήματα στο κεφάλι που πιθανόν να επέφεραν τον θάνατο στον 65χρονο.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη του φερόμενου δολοφόνου του 65χρονου

Στην επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται: «Συνελήφθη, σήμερα (15.04.2024) ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκδόθηκε Ένταλμα σύλληψης της κ. Ανακρίτριας Αγίου Νικολάου για ανθρωποκτονία αλλοδαπού. Ειδικότερα την 07.04.2024 σε περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας εντοπίστηκε, από οικείο πρόσωπο, νεκρός αλλοδαπός εντός της οικίας του με πρώτες ενδείξεις θανάτου παθολογικά αίτια λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε. Ωστόσο, κατόπιν κατάλληλης και εμπεριστατωμένης έρευνας και κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης και το Τμήμα Ασφάλειας Ιεράπετρας, προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις περί τέλεσης εγκληματικής ενέργειας.

Στο πλαίσιο αυτό, συλλέχθηκαν στοιχεία, από την ενδελεχή ανάλυση, επισκόπηση και συνεκτίμηση των οποίων, προέκυψε ως δράστης 45χρονος ημεδαπός. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε εκταφή του θύματος με σκοπό τη διενέργεια ιατροδικαστικής πραγματογνωμοσύνης, για τον επακριβή προσδιορισμό των αιτιών και ειδικότερων συνθηκών του θανάτου. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί ενώπιον της ανακριτικής Αρχής για να απολογηθεί. Το προανακριτικό έργο διενεργήθηκε από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης». 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ