Ελλαδα

Γρίφος για το έγκλημα στην Ηλιούπολη - Τα δύο σενάρια που εξετάζουν οι αρχές

Η παραβιασμένη πόρτα του σπιτιού και η καραμπίνα

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το σπίτι του εγκλήματος στην Ηλιούπολη και από έξω αστυνομικές δυνάμεις
Ηλιούπολη: Τα δύο σενάρια που εξετάζουν οι αρχές για το έγκλημα © ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

Ηλιούπολη: Τα δύο σενάρια που εξετάζουν οι αρχές - Η παραβιασμένη πόρτα του σπιτιού και η καραμπίνα

Σε γρίφο έχει μετατραπεί η υπόθεση της ανεύρεσης των σορών μητέρας και γιου μέσα στο σπίτι τους στην Ηλιούπολη, αφού οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει στοιχεία που δεν ταιριάζουν με τη σκηνή του εγκλήματος.

Η 60χρονη γυναίκα και ο 36χρονος γιος της, βρέθηκαν αργά χθες το βράδυ νεκροί μέσα στο σπίτι τους στην οδό Θερμοπυλών. Είχε προηγηθεί η κλήση γειτόνων στην αστυνομία πως από το συγκεκριμένο διαμέρισμα προέρχεται έντονη δυσοσμία.

Κάμερες και τηλεοπτικά συνεργεία έξω από το σπίτι όπου καταγράφηκε το έγκλημα στην Ηλιούπολη
Κάμερες και τηλεοπτικά συνεργεία έξω από το σπίτι όπου καταγράφηκε το έγκλημα στην Ηλιούπολη © ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

Ηλιούπολη: Τα δύο σενάρια που εξετάζουν οι αρχές - Το σκηνικό στο οποίο βρέθηκαν νεκροί μητέρα και γιος 

Οι αστυνομικοί παραβίασαν την πόρτα και εντόπισαν στο σαλόνι, καθισμένη σε μια καρέκλα, την 60χρονη γυναίκα. Σε διπλανό δωμάτιο εντόπισαν νεκρό τον γιο της, ο οποίος μάλιστα ήταν γυμνός. Οι σοροί ήταν σε σήψη ενώ, όπως διαπιστώθηκε, και οι δυο τους είχαν βληθεί με όπλο στο κεφάλι. Αυτό που δημιούργησε ερωτηματικά στους αστυνομικούς είναι το γεγονός πως η πίσω πόρτα του σπιτιού εντοπίστηκε παραβιασμένη και ξεκλείδωτη, το σπίτι ήταν αναστατωμένο ενώ η καραμπίνα, εάν αυτό είναι το όπλο του εγκλήματος, βρέθηκε σε αρκετά μεγάλη απόσταση από τον 36χρονο.

Αστυνομικοί της σήμανσης, συγκέντρωσαν αποτυπώματα και γενετικό υλικό προκειμένου να διαπιστώσουν εάν ταυτοποιείται η παρουσία τρίτου προσώπου σπίτι, ενώ αναζητούνται κάμερες ασφαλείας ή και μαρτυρικές καταθέσεις για τυχόν ύποπτες κινήσεις. Σύμφωνα με ενοίκους της πολυκατοικίας αλλά και γείτονες, τελευταία φορά που μητέρα και γιος εθεάθησαν στην περιοχή, ήταν την Πέμπτη. Έκτοτε, τα ίχνη τους χάθηκαν.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d0h2nnzx9gwx)

Οι εκτιμήσεις των αρχών

Οι αστυνομικοί του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, που χειρίζονται την υπόθεση, ερευνούν τα εξής δύο σενάρια. Κατ’ αρχάς, μητέρα και γιος να έπεσαν θύματα ληστρικής επίθεσης πάνω στην οποία ο δράστης τους πυροβόλησε και τους σκότωσε. Στο σπίτι πάντως, βρέθηκαν χρήματα, συνεπώς το σενάριο της ληστείας δεν φαίνεται να συγκεντρώνει τόσο μεγάλες πιθανότητες. Το δεύτερο σενάριο, που συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες είναι ο γιος να σκότωσε τη μητέρα του και στη συνέχεια να έδωσε τέρμα στη ζωή του. Σε άγνωστο αλλά μεταγενέστερο χρόνο, άγνωστος εισέβαλε στο σπίτι τους, βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με το φρικτό θέαμα, μετακίνησε την καραμπίνα πιο μακριά από τον 36χρονο και εξαφανίστηκε έντρομος.

Ακόμη οι αρχές δεν έχουν ξεκάθαρη εικόνα και αναμένουν τα πορίσματα της ιατροδικαστής εξέτασης, της βαλλιστικής εξέτασης στο όπλο αλλά και της σήμανσης για την παρουσία στο σπίτι άλλου ή άλλων προσώπων. Αυτό που ανέφεραν πάντως συγγενείς των θυμάτων, είναι πως πριν από λίγα χρόνια, ο πατέρας του 36χρονου και σύζυγος της 60χρονης, είχε αυτοκτονήσει.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ