Ελλαδα

Μητέρα Κυριακής: «Αυτό το κάθαρμα δεν είχε το θάρρος να κοιτάξει το κορίτσι μου στα μάτια»

Τι είπε για τη στάση των αστυνομικών και την κακοποίηση

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους
© Facebook

Γυναικοκτονία Άγ. Ανάργυροι: Η μητέρα της Κυριακής μίλησε για την κόρη της

Για την 28χρονη Κυριακή που δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων μίλησε η μητέρα της στην εκπομπή του Star «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Η γυναίκα, που ακόμη δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει αυτό που συνέβη στην κόρη της, την αποχαιρέτησε χθες, ντυμένη νύφη σε ένα λευκό φέρετρο, και θέλησε να στείλει ένα μήνυμα σε όλες τις γυναίκες που κακοποιούνται ή έχουν κακοποιηθεί από τους συντρόφους τους.

Γυναικοκτονία στους Αγ. Αναργύρους: Η μητέρα της Κυριακής μίλησε για την κόρη της και τον δολοφόνο

«Γιατί οι άνδρες μπορούν να μας αλλάζουν σαν τα πουκάμισα κι όταν εμείς λέμε "όχι" να βρισκόμαστε ή βιασμένες ή χτυπημένες ή σκοτωμένες;», αναρωτήθηκε η μητέρα της Κυριακής. «Πόσες γυναίκες δικαιώθηκαν, πόσοι δολοφόνοι, βιαστές συνελήφθησαν, πόσοι μείνανε μέσα στη φυλακή και τα ισόβια ήταν όντως ισόβια;» συνέχισε.

Στη συνέχεια η μητέρα της 28χρονης είπε ότι δεν μπορεί οι γυναίκες να ζητάνε τα αυτονόητα από τις Αρχές και τη Δικαιοσύνη. «Έχω ένα παιδάκι 14 ετών, έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας, δεν μπορώ να το στεναχωρώ και κάνω κουράγιο. Βλέπει στο Ίντερνετ, βλέπει εμένα, βλέπει φωτογραφίες της αδελφής του στο σπίτι και με ρωτάει για αυτήν».

Γυναικοκτονία Άγ. Ανάργυροι: «Δεν μπορώ να πιστέψω τι της έκανε. Γιατί μου άδειασε την αγκαλιά μου;»

«Αυτό το κάθαρμα δεν είχε το θάρρος να κοιτάξει το κορίτσι μου στα μάτια και να το σκοτώσει. Το έκανε ύπουλα, το μαχαίρωσε πισώπλατα. Η ζωή μου όλη ήταν τα παιδιά μου. Δεν είναι αυτός άνδρας, είναι άνανδρος», συνέχισε ξεσπώντας σε λυγμούς η μητέρας της Κυριακής.

Η μητέρας της Κυριακής, με τη σειρά της, έστειλε μήνυμα προς όλες τις γυναίκες: «Προσπαθήστε, μιλήστε, είμαστε δυνατές. Καμία άλλη γυναίκα νεκρή με αυτόν τον τρόπο, κανένα άλλο λευκό φέρετρο. Μη ζητάτε τα αυτονόητα. Είναι δικαίωμά σας, είμαστε ίσοι. Δεν μπορεί ο καθένας να σηκώνει το χέρι και να σκοτώνει. Πρέπει να αλλάξει αυτό το πράγμα που γίνεται με τις γυναίκες».

«Η κόρη μου δεν έλεγε ποτέ "όχι". Δεν μπορώ να πιστέψω τι της έκανε. Γιατί μου άδειασε την αγκαλιά μου; Γιατί του είπε "όχι" και ήθελε να φύγει από κοντά του; Αυτό το "αχ" που έβγαλε όταν πέθαινε θα με στοιχειώνει σε όλη μου τη ζωή», συνέχισε και ύστερα αναφέρθηκε στις αστυνομικούς από τις οποίες ζήτησε βοήθεια η κόρη της.

«Βγάλε το σακάκι σου για ένα λεπτό, μην είσαι αστυνομικός εκείνη τη ώρα»

«Αυτή η αστυνομικός που είδε την κόρη μου φοβήθηκε μην παραβιάσει κάποιο πρωτόκολλο. Βγάλε το σακάκι σου για ένα λεπτό, μην είσαι αστυνομικός εκείνη την ώρα. Σου ζήτησε βοήθεια, γίνε άνθρωπος για ένα λεπτό, δεν θα πάθαινες τίποτα, μίλησέ της, δείξε ενδιαφέρον, καθησύχασέ την», είπε στο τέλος η μητέρα της 28χρονης, μην μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

Δείτε όσα είπε η μητέρα της 28χρονης Κυριακής:

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d0c4b0ti1njl)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ