Ελλαδα

Εισαγγελική παρέμβαση για τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους

Τυχόν ποινικές ευθύνες των αστυνομικών που είχαν βάρδια στο ΑΤ αναζητά ο εισαγγελέας

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εισαγγελική παρέμβαση για τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους
Προφυλακίζεται ο 39χρονος δολοφόνος της Κυριακής: «Δεν θυμάμαι να έκανα τίποτα κακό» © Facebook

Άγιοι Ανάργυροι: Εισαγγελική παρέμβαση για τη γυναικοκτονία - Τι αναζητά ο εισαγγελέας

Την άμεση παρέμβαση του προισταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνου προκάλεσε η σημερινή γυναικοκτονία έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων με τον εισαγγελέα να διατάσσει έρευνα για την αναζήτηση ενδεχομένων ποινικών ευθυνών των αστυνομικών που είχαν βάρδια στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων όπου η 28χρονη κατήγγειλε τον πρώην σύντροφο της.

Ο κ. Ελευθεριάνος διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης μετά τη διαβίβαση στην Εισαγγελία της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για τη δολοφονία της κοπέλας λίγα μέτρα μακρύτερα από το ΑΤ.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d09jm7s4nifd)

Άγιοι Ανάργυροι: Εισαγγελική παρέμβαση για τη γυναικοκτονία 

Στο πλαίσιο της έρευνας θα αναζητηθεί εάν οι αστυνομικοί έχουν διαπράξει παράβαση καθήκοντος.

Ο εισαγγελέας που θα διενεργήσει την έρευνα θα αναμένει το πόρισμα της ΕΔΕ.

Σε βάρος του δράστη ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία οπλοχρησία και προμήθεια κατοχή ναρκωτικών ουσιών για δίκη του χρήση.

To χρονικό του εγκλήματος έξω από το Αστυνομικό Τμήμα

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Αθηνών που διενήργησε τη νεκροτομή, η 28χρονη δέχθηκε πέντε μαχαιριές, δύο από τα τραύματα ήταν από την μπροστινή πλευρά και τρία πισώπλατα. Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί ουδέποτε ενημέρωσαν τους γονείς της 28χρονης κοπέλας για το τι είχε συμβεί και το έμαθαν από τους δημοσιογράφους σήμερα το πρωί, σχεδόν εννέα ώρες μετά τη δολοφονία της.

Το Αστυνομικό Τμήμα έξω από το οποίο έγινε η γυναικοκτονία με θύμα 28χρονη στους Αγίους Αναργύρους
Άγιοι Ανάργυροι - Γυναικοκτονία: Ανακοίνωση της ΕΛΑΣ © ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

 Ο δράστης είχε απασχολήσει τις αρχές κατά το παρελθόν. Συγκεκριμένα το 2019 είχε συλληφθεί για υπόθεση ναρκωτικών, αλλά και για βία σε αστυνομικό όργανο. Επίσης, το 2020 είχε υποβληθεί σε βάρος του μήνυση από την 28χρονη για βιασμό και ξυλοδαρμό. Οι αστυνομικοί, όταν χθες το βράδυ η 28χρονη εμφανίστηκε στο τμήμα Αγίων Αναργύρων δεν φρόντισαν να κινητοποιήσουν τις αρμόδιας αρχές για τη διερεύνηση του περιστατικού, ούτε επέμειναν να κρατήσουν την 28χρονη για να έρθει να την παραλάβει το περιπολικό έξω από το τμήμα.

Την ώρα της επίθεσης στο αστυνομικό τμήμα βρίσκονταν αστυνομικοί, ο φρουρός-φύλακας και η αξιωματικός υπηρεσίας.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη γυναικοκτονία έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων 

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ. για τη γυναικοκτονία που καταγράφηκε το βράδυ της Δευτέρας (1.4) έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων, όπου είχε μεταβεί η 28χρονη για να καταγγείλει τον πρώην σύντροφό της και να ζητήσει βοήθεια. 

Στην ανακοίνωση της η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει: «Κατά την παραμονή της στην Υπηρεσία δεν υπέβαλε έγκληση σε βάρος του, εκφράζοντας την επιθυμία να μεταφερθεί με περιπολικό στην οικία της. Κατά την έξοδό της από το Αστυνομικό Τμήμα κάλεσε την Άμεση Δράση και σε κοντινή απόσταση, ενώ συνομιλούσε με τηλεφωνήτρια, παρουσία του οικείου της προσώπου, δέχθηκε αιφνίδια επίθεση από τον πρώην σύντροφό της, ο οποίος με χρήση μαχαιριού την τραυμάτισε θανάσιμα και στη συνέχεια αυτοτραυματίστηκε. Ο δράστης συνελήφθη και νοσηλεύεται φρουρούμενος σε ψυχιατρικό νοσοκομείο των Αθηνών». 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d09f76auwfzt)

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους

«Σχετικά με τον θανάσιμο τραυματισμό 28χρονης γυναίκας πλησίον του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων, γνωστοποιούνται τα ακόλουθα:

» Περί την 22:10 ώρα χθες (1 Απριλίου 2024) το θύμα μετέβη με οικείο της πρόσωπο στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, όπου περιέγραψε περιστατικά τα οποία είχαν λάβει χώρα σε βάρος της κατά το παρελθόν από τον πρώην σύντροφό της και τα οποία είχε καταγγείλει στην Αστυνομία. Παράλληλα, περιέγραψε ότι την προηγούμενη και την ίδια μέρα διαπίστωσε ότι ο πρώην σύντροφός της κινούνταν έξω από την οικία της.

» Κατά την παραμονή της στην Υπηρεσία δεν υπέβαλε έγκληση σε βάρος του, εκφράζοντας την επιθυμία να μεταφερθεί με περιπολικό στην οικία της. Κατά την έξοδό της από το Αστυνομικό Τμήμα κάλεσε την Άμεση Δράση και σε κοντινή απόσταση, ενώ συνομιλούσε με τηλεφωνήτρια, παρουσία του οικείου της προσώπου, δέχθηκε αιφνίδια επίθεση από τον πρώην σύντροφό της, ο οποίος με χρήση μαχαιριού την τραυμάτισε θανάσιμα και στη συνέχεια αυτοτραυματίστηκε. Ο δράστης συνελήφθη και νοσηλεύεται φρουρούμενος σε ψυχιατρικό νοσοκομείο των Αθηνών.

» Τονίζεται ότι από το 2020 έχει καταρτιστεί οδηγός χειρισμού υποθέσεων ενδοοικογενειακής βίας, τα οποία έχουν εκπονηθεί σε συνεργασία με εισαγγελικές Αρχές. Τα πρωτόκολλα αυτά έχουν αποσταλεί σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες που χειρίζονται υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας και βρίσκονται υπό διαρκή επικαιροποίηση. Τα πρωτόκολλα αποτελούν τη βάση διαρκούς εκπαίδευσης του αστυνομικού προσωπικού. Μάλιστα, αυτή τη στιγμή λειτουργούν 18 επιχειρησιακά γραφεία αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας σε ολόκληρη τη χώρα, εκ των οποίων τα δύο στη Δυτική Αττική. Ήδη, δημιουργούνται άλλα 45, ώστε να υπάρχει ένα σε κάθε Διεύθυνση Αστυνομίας. Επιπλέον, από το 2023 τα θύματα έχουν πρόσβαση και στην ειδική εφαρμογή άμεσης και έγκαιρης ειδοποίησης της Αστυνομίας με δυνατότητα γεωεντοπισμού (Panic Button). Επισημαίνεται ότι, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να διερευνηθούν οι ενέργειες των αστυνομικών που επιλήφθηκαν στην υπόθεση».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ