Ελλαδα

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη γυναικοκτονία έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων

Το αίτημα της 28χρονης για περιπολικό και η επίθεση έξω από το Τμήμα

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Αστυνομικό Τμήμα έξω από το οποίο έγινε η γυναικοκτονία με θύμα 28χρονη στους Αγίους Αναργύρους
Άγιοι Ανάργυροι - Γυναικοκτονία: Ανακοίνωση της ΕΛΑΣ © ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Άγιοι Ανάργυροι - Γυναικοκτονία: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την άφιξη της 28χρονης στο Αστυνομικό Τμήμα και τη δολοφονία

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ. για τη γυναικοκτονία που καταγράφηκε το βράδυ της Δευτέρας (1.4) έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων, όπου είχε μεταβεί η 28χρονη για να καταγγείλει τον πρώην σύντροφό της και να ζητήσει βοήθεια. 

Στην ανακοίνωση της η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει: «Κατά την παραμονή της στην Υπηρεσία δεν υπέβαλε έγκληση σε βάρος του, εκφράζοντας την επιθυμία να μεταφερθεί με περιπολικό στην οικία της. Κατά την έξοδό της από το Αστυνομικό Τμήμα κάλεσε την Άμεση Δράση και σε κοντινή απόσταση, ενώ συνομιλούσε με τηλεφωνήτρια, παρουσία του οικείου της προσώπου, δέχθηκε αιφνίδια επίθεση από τον πρώην σύντροφό της, ο οποίος με χρήση μαχαιριού την τραυμάτισε θανάσιμα και στη συνέχεια αυτοτραυματίστηκε. Ο δράστης συνελήφθη και νοσηλεύεται φρουρούμενος σε ψυχιατρικό νοσοκομείο των Αθηνών». 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d09f76auwfzt)

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους

«Σχετικά με τον θανάσιμο τραυματισμό 28χρονης γυναίκας πλησίον του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων, γνωστοποιούνται τα ακόλουθα:

» Περί την 22:10 ώρα χθες (1 Απριλίου 2024) το θύμα μετέβη με οικείο της πρόσωπο στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, όπου περιέγραψε περιστατικά τα οποία είχαν λάβει χώρα σε βάρος της κατά το παρελθόν από τον πρώην σύντροφό της και τα οποία είχε καταγγείλει στην Αστυνομία. Παράλληλα, περιέγραψε ότι την προηγούμενη και την ίδια μέρα διαπίστωσε ότι ο πρώην σύντροφός της κινούνταν έξω από την οικία της.

» Κατά την παραμονή της στην Υπηρεσία δεν υπέβαλε έγκληση σε βάρος του, εκφράζοντας την επιθυμία να μεταφερθεί με περιπολικό στην οικία της. Κατά την έξοδό της από το Αστυνομικό Τμήμα κάλεσε την Άμεση Δράση και σε κοντινή απόσταση, ενώ συνομιλούσε με τηλεφωνήτρια, παρουσία του οικείου της προσώπου, δέχθηκε αιφνίδια επίθεση από τον πρώην σύντροφό της, ο οποίος με χρήση μαχαιριού την τραυμάτισε θανάσιμα και στη συνέχεια αυτοτραυματίστηκε. Ο δράστης συνελήφθη και νοσηλεύεται φρουρούμενος σε ψυχιατρικό νοσοκομείο των Αθηνών.

» Τονίζεται ότι από το 2020 έχει καταρτιστεί οδηγός χειρισμού υποθέσεων ενδοοικογενειακής βίας, τα οποία έχουν εκπονηθεί σε συνεργασία με εισαγγελικές Αρχές. Τα πρωτόκολλα αυτά έχουν αποσταλεί σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες που χειρίζονται υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας και βρίσκονται υπό διαρκή επικαιροποίηση. Τα πρωτόκολλα αποτελούν τη βάση διαρκούς εκπαίδευσης του αστυνομικού προσωπικού. Μάλιστα, αυτή τη στιγμή λειτουργούν 18 επιχειρησιακά γραφεία αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας σε ολόκληρη τη χώρα, εκ των οποίων τα δύο στη Δυτική Αττική. Ήδη, δημιουργούνται άλλα 45, ώστε να υπάρχει ένα σε κάθε Διεύθυνση Αστυνομίας. Επιπλέον, από το 2023 τα θύματα έχουν πρόσβαση και στην ειδική εφαρμογή άμεσης και έγκαιρης ειδοποίησης της Αστυνομίας με δυνατότητα γεωεντοπισμού (Panic Button). Επισημαίνεται ότι, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να διερευνηθούν οι ενέργειες των αστυνομικών που επιλήφθηκαν στην υπόθεση».

Άγιοι Ανάργυροι - Γυναικοκτονία: Το αίτημα για περιπολικό και το τηλεφώνημα στο «100» την ώρα της επίθεσης

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους με θύμα την 28χρονη Κυριακή και δράστη τον 39χρονο πρώην σύντροφό της. Η 28χρονη είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμών και κακοποίησης από τον σύντροφό της, ενώ όπως προκύπτει το 2020 τον είχε καταγγείλει επίσημα στις αρχές για βιασμό και ξυλοδαρμό.

Το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων
Γυναικοκτονία στους Αγ. Αναργύρους: Θύμα 28χρονη © ATHENS VOICE

Το βράδυ της Δευτέρας (1.4) και ενώ η κοπέλα επέστρεφε στο σπίτι της είδε ξαφνικά μπροστά της τον 39χρονο, ο οποίος της ζήτησε για άλλη μία φορά να γίνουν ζευγάρι. Η κοπέλα αρνήθηκε και ο δράστης φαίνεται πως ξεκίνησε και πάλι τις απειλές, με αποτέλεσμα η 28χρονη να καλέσει έναν φίλο της, ώστε να τη συνοδεύσει στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής για να ζητήσει αστυνομική προστασία. Φαίνεται πως ο δράστης τους παρακολούθησε και περίμενε την Κυριακή να βγει από το τμήμα. Όταν ανέβηκε στον αξιωματικό υπηρεσίας, η 28χρονη ζήτησε να τη μεταφέρει ένα περιπολικό με ασφάλεια στο σπίτι της, καθώς φοβόταν επίθεση από τον 39χρονο. Ο αστυνομικός που είχε βάρδια εκείνη τη στιγμή της είπε πως δεν έχει κάποιο διαθέσιμο όχημα και την παρέπεμψε στην Άμεση Δράση, αφού η ίδια δεν ήθελε να τον καταγγείλει.

Άγιοι Ανάργυροι - Γυναικοκτονία: Η 28χρονη μιλούσε στο «100» την ώρα της επίθεσης

Τη στιγμή που έβγαινε από το αστυνομικό τμήμα και ταυτόχρονα μιλούσε με το "100" για να έρθει να την πάρει ένα περιπολικό, ο 39χρονος της επιτέθηκε ακριβώς μπροστά από το φυλάκιο του τμήματος και άρχισε τις καρφώνει το μαχαίρι που κρατούσε στο λαιμό. Τόσο ο αστυνομικός - φρουρός του τμήματος, όσο και ο φίλος της 28χρονης που τη συνόδευε, αιφνιδιάστηκαν και δεν κατάφεραν να αποτρέψουν τη γυναικοκτονία. Ο δράστης προτού ακινητοποιηθεί από τον φρουρό του τμήματος τραυματίστηκε στον λαιμό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο "Γ.Γεννηματάς" όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Η ταμπέλα του Αστυνομικού Τμήματος των Αγίων Αναργύρων
Η 28χρονη είχε μεταβεί στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων για να καταγγείλει τον πρώην σύντροφό της - Της έστησε καρτέρι και τη σκότωσε σε κοντινή απόσταση © ATHENS VOICE

Από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δόθηκε εντολή ώστε να διαπιστωθεί εάν οι κινήσεις του αξιωματικού υπηρεσίας του τμήματος Αγίων Αναργύρων ήταν οι ενδεδειγμένες ή εάν προκύπτει παράλειψη από πλευράς των αστυνομικών.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.