Ελλαδα

Καρναβάλι 2024: Ξεκίνησε η μεγάλη παρέλαση στην Πάτρα - Δείτε live εικόνα

Πολύχρωμες ενδυμασίες και αστείρευτο κέφι στους δρόμους της πόλης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Απόκριες 2024: Με ενθουσιασμό ξεκίνησε η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στην Πάτρα - Η πόλη γιορτάζει - Live εικόνα από τις εκδηλώσεις.
Σε κλίμα χαράς ξεκίνησε η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στο κέντρο της Πάτρας © Ανδρέας Αλεξόπουλος/Eurokinissi

Απόκριες 2024: Με ενθουσιασμό ξεκίνησε η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στην Πάτρα - Η πόλη γιορτάζει - Live εικόνα από τις εκδηλώσεις.

Μέσα σε κλίμα χαράς και ενθουσιασμού ξεκίνησε η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στο κέντρο της Πάτρας, με τους χιλιάδες επισκέπτες να έχουν πλημμυρίσει την πόλη που γιορτάζει και στέλνει με αστείρευτο κέφι, μηνύματα ελπίδας και αισιοδοξίας.

Καρναβάλι Πάτρας 2024: Ξεκίνησε η εντυπωσιακή παρέλαση

Η παρέλαση, που αναμένεται να παρουσιάσει ένα εντυπωσιακό πανόραμα χρωμάτων, φαντασίας, έμπνευσης και δημιουργίας, ξεκίνησε λίγο μετά τις 2:00 το μεσημέρι, με σύμμαχο τις καλές καιρικές συνθήκες. Στην κορυφή βρισκόταν η μπάντα του Δήμου Πατρέων που παιάνιζε καρναβαλικούς ρυθμούς.

Αμέσως θα παρελάσουν τα καρναβαλικά άρματα που κατασκευάστηκαν στο καρναβαλικό εργαστήριο του Δήμου Πατρέων.

Συγκεκριμένα, θα παρελάσουν ο «Προπομπός», ο «Βασιλιάς Καρνάβαλος», το άρμα με την «Βασίλισσα» του πατρινού καρναβαλιού 2024, Γεωργία Σακκά, το άνθινο άρμα με τα 30.000 γαρύφαλλα, το «Smile» εμπνευσμένο από τον παλαιό βωβό κινηματογράφο, οι «Χορευτές του Τσίρκου», ο «Τζον Λένον» με τα παιδιά των λουλουδιών και της ειρήνης, καθώς και τα άρματα του καρναβαλιού των μικρών, «Μωρό Καρνάβαλος», «Ταξίδι με τη φαντασία», «Καρουσέλ», «Φεγγάρι», «Σκυλάκι», «Σαρανταποδαρούσα», «Inguana» και «Τσίρκο».

Πατρινό Καρναβάλι 2024 | Μεγάλη Παρέλαση - Κυριακή 17 Μαρτίου 2024

Περισσότεροι από 60.000 καρναβαλιστές στην Πάτρα

Στη συνέχεια, την σκυτάλη θα πάρουν περισσότεροι από 60.000 καρναβαλιστές, μέλη των 181 πληρωμάτων του «Κρυμμένου Θησαυρού», που αποτελούν την «ψυχή» του πατρινού καρναβαλιού.

Με τις πολύχρωμες και εντυπωσιακές στολές τους, την πρωτοτυπία, την αισθητική, το σατιρικό πνεύμα, τα ξεχωριστά καπέλα και αξεσουάρ αναμένεται να προσφέρουν απλόχερα ένα μοναδικό θέαμα.

Παράλληλα, θα ξεδιπλώσουν την φαντασία τους, αλλά και την δημιουργικότητά τους, αφού θα συνοδεύονται από δικά τους καρναβαλικά άρματα ή τις μεγάλες τροχήλατες κατασκευές. Η παρέλαση, η οποία αναμένεται να διαρκέσει για περισσότερες από πέντε ώρες, θα ολοκληρωθεί με το παραδοσιακό και αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου έθιμο των σοκολατορίψεων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ