Ελλαδα

«Τσουχτερό» το Σαρακοστιανό τραπέζι - Οι τιμές στα βασικά προϊόντα

Σε ισχύ το Καλάθι της Σαρακοστής - Τι περιλαμβάνει

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Τσουχτερό» το Σαρακοστιανό τραπέζι - Οι τιμές στα βασικά προϊόντα
© ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Σαρακοστιανό τραπέζι: Στα ύψη οι τιμές - Σε ισχύ από σήμερα το Καλάθι της Σαρακοστής - Ποια προϊόντα περιλαμβάνει 

Οι καταναλωτές προετοιμάζονται σιγά σιγά για το Σαρακοστιανό τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας, με τις τιμές να ποικίλλουν και να σημειώνεται μια αυξητική τάση σύμφωνα με τις πρώτες αγορές.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czskwamyejap)

Σε ισχύ πάντως βρίσκεται από σήμερα (13.3) το Καλάθι της Σαρακοστής το οποίο περιλαμβάνει πέρα από τα προϊόντα που βρίσκονται ήδη στο Καλάθι του Νοικοκυριού, νηστίσιμα προϊόντα, όπως για παράδειγμα όσπρια, ρύζι, ζυμαρικά και κατεψυγμένα λαχανικά, προστίθεται ο χαλβάς, τα κατεψυγμένα θαλασσινά και οι νηστίσιμες σαλάτες.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czskh2eh6gep)

1-2 ευρώ πιο κάτω αναμένει η Βαρβάκειος τους καταναλωτές τόνισε ο Βασίλης Σίμος

O πρόεδρος της Βαρβακείου Αγοράς Βασίλης Σίμος διευκρίνισε ότι η αγορά θα κλείσει μόνο για μία ώρα το μεσημέρι της Κυριακής για να καθαριστεί, ενώ δεσμεύτηκε ότι υπάρχει επάρκεια και ότι οι τιμές δεν θα αλλάξουν.

«Στα 8-9 ευρώ από 10 -11 ευρώ που ήταν πέρυσι τιμάται η σκούρα γαρίδα Εκουαδόρ (μεσαίο μέγεθος) , τα 12 ευρώ αγγίζει η κόκκινη γαρίδα Αργεντινής, τα καλαμάρια κοστίζουν 8.98 ευρώ, περίπου δύο ευρώ κάτω από την περυσινή τιμή και τα πλοκάμια θράψαλου στα 7.98 είναι φθηνότερα κατά 1 ευρώ από πέρυσι».

«Πάμε για μικρότερο εύρος κέρδους και προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο που είναι οικονομικά ευάλωτος», τόνισε ο Βασίλης Σίμος και υπενθύμισε ότι η Βαρβάκειος πωλεί και ηλεκτρονικά.

«Αναμέναμε να έρθει ο υπουργός Ανάπτυξης για να φτιάξουμε το καλάθι, αλλά έτσι κι αλλιώς υπάρχει καλάθι 6-7 προϊόντων με θαλασσινά που έχουν μείωση της τάξης 1-2 ευρώ, είπε ο πρόεδρος της Ιχθυαγοράς.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czsfbo5pd0m1)

Καλάθι της Σαρακοστής: Πρεμιέρα σήμερα - Τα προϊόντα

«Για τα κατεψυγμένα θαλασσινά, υπάρχουν δύο ενδιαφέροντα στοιχεία. Θα δίνονται δύο κατηγορίες από κάθε σουπερμάρκετ για τη Σαρακοστή, τουλάχιστον δύο είδη, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα κατεψυγμένα θαλασσινά βρίσκονται περίπου 4% φθηνότερα από ό,τι ήταν την ίδια εποχή. Ελπίζουμε ότι με το Καλάθι της Σαρακοστής θα πετύχουμε ακόμα μεγαλύτερη μείωση και αυτό μένει να το δούμε και στα στατιστικά στοιχεία τους επόμενους μήνες», αυτό ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Σωτήρης Αναγνωστόπουλος μιλώντας χθες Τρίτη στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 ενώ πρόσθεσε:

Γενικά για την εφαρμογή των μέτρων για την πάταξη της ακρίβειας ο Γενικός Γραμματέας ανέφερε πως «σε ό,τι αφορά στα καθαριστικά προϊόντα και στα προϊόντα προσωπικής υγιεινής, καθώς και στις βρεφικές πάνες έχουμε μείωση μεταξύ 15 και 20%. Αυτά είναι τα επίσημα στοιχεία, και επιβεβαιώνεται και απ' την ηλεκτρονική παρακολούθηση ότι πράγματι τα στοιχεία τα οποία έχουν δηλωθεί είναι ειλικρινή. Έλεγχοι γίνονται διαρκώς, προκειμένου να βεβαιωθούμε ότι όλοι, χωρίς καμία εξαίρεση, έχουν κάνει τη δουλειά που πρέπει να κάνουν και έχουν συμμορφωθεί με το νόμο».

Ακόμη, πρόσθεσε: «Από τη στιγμή που έχουμε απαγορεύσει τις προωθητικές ενέργειες όταν έχει προηγηθεί αύξηση τιμής, έχει παρατηρηθεί ότι όλες οι επιχειρήσεις οι οποίες χρησιμοποιούσαν τις προωθητικές ενέργειες ως μέσο επικοινωνίας με τον καταναλωτή, έχουν σταματήσει να αυξάνουν τις τιμές τους και μάλιστα ορισμένες, πολλές θα έλεγα, έχουν ανακαλέσει και νέους αυξημένους τιμοκαταλόγους τιμών από την αρχή του χρόνου ή και πριν από αυτή, δηλαδή περίπου τον Δεκέμβρη. 'Αρα αυτές οι τιμές δεν εμφανίστηκαν ποτέ».

Λαγάνα και σαρακοστιανά στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
Λαγάνα και σαρακοστιανά στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας © EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Καθαρά Δευτέρα 2024: Πόσο θα κοστίσει φέτος η λαγάνα - Οι τιμές στα σαρακοστιανά

Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει και οι καταναλωτές ήδη έχουν ρίξει μία πρώτη ματιά στις τιμές των σαρακοστιανών, περιμένοντας να δουν πού θα κυμανθεί το 2024 η τιμή της παραδοσιακής λαγάνας. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας θα είναι ακριβότερο σε σχέση με πέρυσι, αφού οι τιμές σε πολλά από τα σαρακοστιανά έχουν πάρει αύξηση. 

Συγκεκριμένα, οι τιμές αναμένεται να διαμορφωθούν ως εξής:

Θαλασσινά

  • Καλαμάρια 10 ευρώ
  • Χταπόδι 17-21 ευρώ
  • Ανάμεικτα θαλασσινά 9-11 ευρώ
  • Σουπιές 10 -14 ευρώ

Σαρακοστιανά

  • Χαλβάς 5,5 - 8 ευρώ
  • Ταραμοσαλάτα 9 - 12 ευρώ
  • Μελιτζανοσαλάτα 5,5 - 7 ευρώ
  • Ελιές 4,5 - 6 ευρώ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η τιμή της λαγάνας θα κυμανθεί από 3 έως 3.20 ευρώ. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czo9dl92yz9d)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ