Ελλαδα

Το «έσκασε» ο 15χρονος γιος του παλαιοχριστιανού από τη δομή που φιλοξενούνταν

Παραμένει άφαντος από χθες- Συνελήφθη η κοινωνική λειτουργός

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το «έσκασε» ο 15χρονος γιος του παλαιοχριστιανού από τη δομή που φιλοξενούνταν
Το «έσκασε» ο 15χρονος γιος του παλαιοχριστιανού από τη δομή που φιλοξενούνταν

Παλαιοχριστιανός: Το «έσκασε» ο γιος του - Παραμένει άφαντος από χθες- Συνελήφθη η κοινωνική λειτουργός

Διώξη σε βάρος της κοινωνικής λειτουργού που είχε αναλάβει την εποπτεία του ανήλικου γιου του Μανώλη Καλαϊτζιδάκη, του αποκαλούμενου «παλαιοχριστιανού» ασκήθηκε νωρίτερα από την εισαγγελία.

Ο ανήλικος εξαφανίστηκε από την δομή ψυχικής υγείας στον Πειραιά όπου βρισκόταν κατά την διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ ΟΣΦΠ-ΠΑΟ. Στον ίδιο χώρο βρισκόταν και ο πατέρας του ανήλικου, ο οποίος όπως ανέφερε, δεν κατάλαβε πότε ο γιος του εξαφανίστηκε. Οι εισαγγελικές αρχές είχαν δώσει εντολή ως προς την επίβλεψη του παιδιού, στον πατέρα του ανήλικου αλλά και σε συγκεκριμένη κοινωνική λειτουργό.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες το παιδί εξαφανίστηκε, δημιουργούν ερωτήματα, με τον πατέρα, Μανώλη Καλαϊτζιδάκη να δηλώνει παντελή άγνοια και μάλιστα, δήλωσε αγχωμένος για την εξαφάνιση του ανήλικου παιδιού του. Οι αστυνομικές αρχές έχουν ενημερωθεί για την εξαφάνιση και πραγματοποιούνται έρευνες, τόσο στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, όσο και στην Κόρινθο και άλλα σημεία όπου υπάρχουν συγγενικά του πρόσωπα.

Υπενθυμίζεται πως ο ανήλικος, είχε μεταφερθεί αρχικά για εξετάσεις στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». Έπειτα όμως από εισαγγελική εντολή, ο μικρός απομακρύνθηκε προσωρινά από την οικογένεια του. Εν συνεχεία και εξαιτίας της δυσφορίας που έδειχνε το ανήλικο αγόρι για την παραμονή του στο νοσοκομείο, αποφασίστηκε η μεταφορά του σε δομή στον Πειραιά. Εκεί όμως, ο ανήλικος, βρήκε ευκαιρία και εξαφανίστηκε.

Υπενθυμίζεται πως η μητέρα και τα υπόλοιπα ανήλικα αδέλφια του εξαφανισμένου αγοριού παραμένουν άφαντα εδώ και εβδομάδες, παρά τις εκτεταμένες έρευνες των αστυνομικών, προκειμένου να υποβληθούν σε εξετάσεις για να επιβεβαιωθεί η καλή κατάσταση της υγείας τους και κυρίως να υπάρξουν κάποιες εξετάσεις γενετικού υλικού ώστε να διευκρινιστούν κάποια θέματα πατρότητας, για τα οποία υπάρχουν κάποια κενά.

Δεν αποκλείεται, ο ανήλικος με τη βοήθεια τρίτων προσώπων, να έχει βρει καταφύγιο στο ίδιο μέρος όπου βρίσκονται και τα υπόλοιπα ανήλικα αδέλφια του με τη μητέρα τους.

 Ο πατέρας του παιδιού απειλεί με μηνύσεις

Ο παλαιοχριστιανός από την Κορινθία αποκάλυψε ότι ο γιος του απέδρασε από τη δομή και μάλιστα αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατό να φύγει το παιδί από τέτοια δομή και απείλησε με μηνύσεις.

«Το παιδί την κοπάνησε. Είναι μια πολύπλοκη κατάσταση, δεν ξέρω αν είναι και στημένη. Εκεί πέρα ήταν ένας ποδοσφαιρικός αγώνας και είχε μια στρατιά αστυνομικών. Εγώ ήμουν μέσα σε ένα καφέ ενός φίλου μου που είχε εκεί πέρα στο γήπεδο και ξαφνικά έρχεται η συνοδός του παιδιού και μου λέει “έφυγε, που είναι;”. Τώρα όλο αυτό μέσα σε έναν χώρο που έχει και κάμερες, που έχει συνοδό. Έψαχνα, ρωτούσα τους αστυνομικούς εκεί πέρα, οποιονδήποτε μπορεί να μου δώσει πληροφορίες μαζί με τη συνοδό» είπε ο 45χρονος.

«Μέχρι που η συνοδός με απείλησε με τον εισαγγελέα σαν να μου επέρριπτε ευθύνες. Ε, και σηκώθηκα και έφυγα, λέω άμα είναι να τα βάζει μαζί μου, εντάξει έλεος. Μετά αγνοείται το τι έγινε. Εγώ ήμουν σε βιντεοσκοπούμενο χώρο, ήταν δίπλα μου αστυνομικοί, καθόντουσαν. Δεν είναι ότι είχα κάποια εμπλοκή με το όλο θέμα», ανέφερε.

«Την ευθύνη του παιδιού δεν την είχα εγώ. Πώς δηλαδή να το υποκίνησα που ούτε κατάλαβα τι έγινε. Δεν είναι παράλογο αυτό; Πολλά θέλουν να μου χρεώσουν, αλλά να δούμε όμως και τι γίνεται στην πραγματικότητα. Από την αρχή της ιστορίας, ναρκωτικά ήθελαν να μου βρουν με αστυνομικούς σκύλους, όπλα ήθελαν να μου χρεώσουν, τώρα με το παιδί θέλουν να μου το χρεώσουν, εντάξει» σημείωσε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ