ΠΜΣ στη ΔΑΔ ΟΠΑ: 20 ΗRόνια μπροστά
Πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού
Εκδήλωσή στο Ωδείο Αθηνών, για την επέτειο συμπλήρωσης 20 ετών από την ίδρυσή του Οικονομικού πανεπιστημίου Αθηνών
Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης 20 ετών από την ίδρυσή του, διοργάνωσε την εκδήλωση «20 HRόνια μπροστά», την Παρασκευή, 01 Μαρτίου, στο Ωδείο Αθηνών.
570 προσκεκλημένοι, οι Πρυτανικές Αρχές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, διδακτικό και διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου, απόφοιτοι και απόφοιτες, φοιτητές και φοιτήτριες και στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών που υπηρετούν το πεδίο του HR, έδωσαν το «παρών» για να γιορτάσουν τα 20 χρόνια επιτυχούς λειτουργίας και συνεχούς ανάπτυξης του Προγράμματος.
To Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού (ΔΑΔ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), ιδρύθηκε το 2003 από το Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας και το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης. και Τεχνολογίας. Από τότε, περισσότεροι από 1.800 απόφοιτοί και απόφοιτές του στελεχώνουν επάξια επιχειρήσεις και οργανισμούς σε Ελλάδα και εξωτερικό, δημιουργώντας μία ενεργή κοινότητα HR! Όπως άλλωστε προκύπτει από την πρόσφατη Έρευνα Επαγγελματικής Αποκατάστασης Αποφοίτων, 9 στους 10 απόφοιτους και απόφοιτες του τμήματος Πλήρους Φοίτησης βρίσκουν σημαντική εργασία στο πεδίο τους εντός εξαμήνου.
Οικοδεσπότες της εκδήλωσης ήταν ο Archaeostoryteller, Δρ. Θεόδωρος Παπακώστας, και η Διευθύντρια του Προγράμματος, Καθηγήτρια Μαρία Βακόλα.
Ο Archaeostoryteller πάντρεψε αρμονικά την αρχαιολογία και τη ΔΑΔ και μοιράστηκε με το κοινό ιστορίες από την αρχαιότητα όπως του Πλάτωνα, του Πτολεμαίου Α’, του Παράμονου Αντιγόνου, του βασιλιά της Περγάμου Άτταλου Β, του Ερμεία του Ατταρνέα κ.α. προλογίζοντας εύστοχα τις ενότητες της εκδήλωσης.
Στο κατάμεστο αμφιθέατρο, η Διευθύντρια του Προγράμματος, Καθηγήτρια Μαρία Βακόλα καλωσόρισε το κοινό στην έναρξη της εκδήλωσης. Υπενθύμισε τις διακρίσεις του Προγράμματος όπως την πρόσφατη αξιολόγηση ως 8ο στη Δ. Ευρώπη, στην κατηγορία «Human Resources Management» στη λίστα των TOP 60 2022/2023 Eduniversal Best Masters Ranking και την εμπιστοσύνη των επιχειρήσεων στην ποιότητα των σπουδών που προσφέρει και την επιλογή των αποφοίτων του. Όπως τόνισε η πυξίδα του Προγράμματος είναι «η ευημερία του Ανθρώπου».
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρύτανης του ΟΠΑ, Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης, ο οποίος όπως σημείωσε «… η ίδρυση του Προγράμματος πιστοποίησε τη διαχρονική δέσμευση του Πανεπιστημίου μας να αφουγκράζεται τις ανάγκες τις κοινωνίας και της αγοράς και να καινοτομεί προσφέροντας στην εκπαίδευση, την έρευνα και την οικονομία και στη χώρα! Κι αυτό επειδή ήρθε να καλύψει αυτή την ουσιώδη ανάγκη να υπάρχουν καταρτισμένα στελέχη, τα οποία θα καθοδηγούν το ανθρώπινο δυναμικό των οργανισμών, και θα διασφαλίζουν την ευημερία των ανθρώπων! … ».
Στη συνέχεια, το κοινό με συγκίνηση παρακολούθησε το επετειακό video του Προγράμματος. Ακολούθησε η αναδρομή στην ιστορία του Προγράμματος και η συζήτηση για το μέλλον της ΔΑΔ, με συμμετέχοντες τους ιδρυτές του Προγράμματος, την Ομότιμη Καθηγήτρια Νάνσυ Παπαλεξανδρή και τον Καθηγητή Δημήτρη Μπουραντά, τον τέως Διευθυντή, Καθηγητή Ιωάννη Νικολάου, και την Διευθύντρια Καθηγήτρια Μαρία Βακόλα. Όπως τόνισε ο κύριος Μπουραντάς «…το HR δεν πρέπει μόνο να προσαρμόζεται στις αλλαγές, αλλά και να δημιουργεί τις αλλαγές».
Στην ερώτηση αν «Υπήρχε HR στην αρχαιότητα;» απάντησε ο Archaeostoryteller, Δρ. Θεόδωρος Παπακώστας, ο οποίος, στο πλαίσιο της συζήτησης με τη Διευθύντρια του Προγράμματος, Καθηγήτρια Μαρία Βακόλα, μύησε το κοινό στις «διαδικασίες ΔΑΔ» (επιλογή προσωπικού, προσλήψεις, διακράτηση, παροχές κα.) που «εφαρμόζονταν» στον αρχαίο κόσμο). Τα δημοφιλέστερα επαγγέλματα του γιατρού, του αρχιτέκτονα, αλλά και του μάντη, το «βιογραφικό σημείωμα – στήλη» του ιατρού Ονάσανδρου, γιου του Ονήσιμου, τη συστατική επιστολή του Αντίπατρου, γιου του Διοσκουρίδη, το ψευδές βιογραφικό του μάντη Δηίφονου, οι «συνεντεύξεις» σε αρμόδιες επιτροπές όπως η ιστορία που μεταφέρει ο Πλούταρχος, και του Διοκλή από την Κύζικο, η ίδρυση της «1ης Ακαδημίας Ηγεσίας» όπου δίδασκε ο Αριστοτέλης, από τον Φίλιππο B’ της Μακεδονίας και το έργο των Πτολεμαίων και το πακέτο παροχών που προσέφεραν για να προσελκύσουν το καλύτερο ανθρώπινο δυναμικό για το Μουσείο και τη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, μαγνήτισαν το ενδιαφέρον του κοινού.
Την εκδήλωση «έντυσε» μουσικά η μπάντα χάλκινων και ξύλινων πνευστών και κρουστών «Αγία Φανφάρα», η οποία με τους βαλκανικούς ρυθμούς της ξεσήκωσε το κοινό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ανασύρθηκε ο οδηγός του οχήματος που συγκρούστηκε με την αμαξοστοιχία 1635 Θεσσαλονίκης – Σερρών.
Σε ποιες περιοχές αναμένεται να χιονίσει
Η ανακοίνωση του επιχειρηματία
Τι ώρα θα αναχωρήσουν οι τελευταίοι συρμοί
Πότε θα λυθεί το πρόβλημα έκδοσης καρτών - Η ενημέρωση από τον Χρήστο Σταϊκούρα
Τι διαπιστώθηκε στο πλαίσιο ελέγχου - Η ενημέρωση προς τους καταναλωτές
Τι γυρεύουν οι άνθρωποι των καναλιών από αυτό το πλάσμα; Γιατί το τι γυρεύει η ίδια εύκολα το εντοπίζει κανείς...
«Το ρήγμα έχει ενεργοποιηθεί εδώ και περίπου πέντε μήνες»
Εκτιμάται ότι αποκόμισε από παράνομες δραστηριότητες πάνω από 100 εκατ. ευρώ
Η θλιβερή βεβαιότητα σε όλους ότι για ακόμη μία φορά η αρχική απόφαση δεν θα ίσχυε
Το βίντεο που δείχνει τη στιγμή της σφοδρής σύγκρουσης
Σκαρφαλωμένη μέσα σε σπηλιά - Στο σημείο αποκαλούμενο ως «Το μάτι του Θεού»
Ο τρίτος μέσα σε λίγες ώρες - Έγινε ιδιαίτερα αισθητός στη Βόρεια Ελλάδα
Τα δυσάρεστα γεγονότα που συνδέθηκαν με την Παρασκευή και ο φόβος για τον αριθμό 13
Πού εντοπίζονται τα σημαντικότερα προβλήματα στο οδικό δίκτυο του λεκανοπεδίου
Στο πλαίσιο εορταστικών εκδηλώσεων που διοργανώνονται στον δήμο
Οι προγνώσεις των μετεωρολόγων για το νέο κύμα κακοκαιρίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.