- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
HELLENiQ ENERGY: 30 υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό
Αρχές Απριλίου ξεκινάει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων
Από το 2013 μέχρι σήμερα, η HELLENiQ ENERGY έχει χορηγήσει 292 υποτροφίες
Η HELLENiQ ENERGY υποστηρίζει για 12η συνεχή χρονιά αριστούχους τελειόφοιτους ή απόφοιτους που επιθυμούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους στη γνώση με μεταπτυχιακές σπουδές σε κορυφαία πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού. Επενδύοντας με συνέπεια στη Νέα Γενιά, ο Όμιλος, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας Proud of Youth, προσφέρει 30 υποτροφίες –20 για αριστούχους από την Ελλάδα και 10 για αριστούχους από την Κύπρο– στους τομείς της Μηχανικής, της Ενέργειας, της Διοίκησης, της Οικονομίας, καθώς και σε κλάδους που απαιτούν τεχνολογίες αιχμής.
Φέτος, για την ακαδημαϊκή χρονιά 2024-2025 και για πρώτη φορά, το Πρόγραμμα Υποτροφιών Proud of Youth επεκτείνεται και στην Κύπρο, όπου δραστηριοποιείται η θυγατρική του Ομίλου EKO Cyprus.
Από το 2013 μέχρι σήμερα, ο Όμιλος έχει χορηγήσει 292 υποτροφίες σε άριστους πτυχιούχους ελληνικών ΑΕΙ ή κατόχων ισότιμων τίτλων από εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού, για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ευρώπη, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και τον Καναδά, επενδύοντας περισσότερα από €3,5 εκατ. Βασικός στόχος των υποτροφιών του Προγράμματος Proud of Youth είναι η διευκόλυνση της πρόσβασης των νέων, Ελλήνων και πλέον και Κυπρίων, με εξαιρετικές ακαδημαϊκές επιδόσεις σε μεταπτυχιακά προγράμματα, προκειμένου να αποκτήσουν τα εφόδια για να ανταποκριθούν στη συνεχώς μεταβαλλόμενη αγορά εργασίας.
Οι 292 υπότροφοι της HELLENiQ ENERGY απέκτησαν εξειδικευμένες γνώσεις σε κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα όπως το MIT, το Harvard Business School, το Imperial College London, το University of Cambridge, το University of Lausanne κ.ά.
Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ξεκινάει αρχές Απριλίου και γίνεται αποκλειστικά μέσω της πλατφόρμας helleniqenergy.gr, όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να συμπληρώσουν την ειδική φόρμα και να επισυνάψουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Οι αιτήσεις αξιολογούνται και οι υποψήφιοι που πληρούν τα κριτήρια καλούνται σε διαδικτυακές συνεντεύξεις για την τελική επιλογή των υποτρόφων, ενώ τα αποτελέσματα ανακοινώνονται αρχές Αυγούστου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι νέοι περιορισμοί για τους εφήβους - Αυξάνονται οι πιέσεις από Ευρώπη και Ασία
Η αναγκαιότητα της διά βίου μάθησης σε ένα μεταβαλλόμενο τοπίο
«Η AI είναι πιο επικίνδυνη απ’ όσο παραδέχονται οι τεχνολογικοί κολοσσοί»
Το Audorama 2.0 εντοπίζει κινήσεις και γεγονότα, προτείνει ήχους και τα μετατρέπει σε επεξεργάσιμο υλικό, αφήνοντας τον τελικό λόγο στον δημιουργό
Οι αγώνες περιλαμβάνουν 51 αθλήματα, από ταχύτητες και άλματα μέχρι αυτόνομο ποδόσφαιρο, πινγκ πονγκ και χορό
Η Ελλάδα πρωτοπορεί με το «Hellenic Fire System»
Το άστρο S301 κινείται με ταχύτητα περίπου 25.000 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο
Ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικών του Tufts θεωρεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη δημιουργεί κάτι διαφορετικό σε κλίμακα και κυρίως σε ταχύτητα
«Η Meta ήξερε ότι οι έφηβοι εθίζονται», λένε οι εισαγγελείς - Τα έγγραφα που «καίνε» την εταιρεία
«Δεν είναι φίλος σου. Είναι προγραμματισμένο να συμπεριφέρεται σαν φίλος σου», λέει η Λίνεα Λεστάδιους
Ιστορική στιγμή για τη Σοφί Αντενό, η οποία θα γίνει η πρώτη Γαλλίδα που πραγματοποιεί spacewalk
Οι αποζημιώσεις που μπορεί να ξεπεράσουν το 1 τρισ. δολάρια - Ζητούν δραστικές αλλαγές και την επιβολή περιορισμών στη χρήση των social media
Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αποκαλύψει ακριβώς πού βρίσκεστε
Το ΑΙ, το κόστος του hardware και το νέο digital divide
Το πρωτάθλημα πραγματοποιήθηκε στις 11 και 12 Αυγούστου στην Οσάκα της Ιαπωνίας
Η Γενετική στην υπηρεσία της αρχαιολογίας: ενδέχεται να δώσει λύσεις σε χρόνια αναπάντητα ερωτήματα των επιστημόνων
Εντοπίστηκε από το τηλεσκόπιο James Webb - Έχει μέγεθος όσο το ηλιακό μας σύστημα
Τέλος οι αλγοριθμικές συστάσεις για ψεύτικους μουσικούς και συγκροτήματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.