Παγώνη: «Σε έξαρση βρίσκονται όλα» - Ανησυχία για λοιμώξεις και ιώσεις
Τι είπε για τη μηνιγγίτιδα - Ποια είναι τα βασικά συμπτώματα
Ιώσεις - Λοιμώξεις: Βρίσκονται σε έξαρση - Ποια είναι τα βασικά συμπτώματα
Ανησυχία επικρατεί στους λοιμωξιολόγους για τη ραγδαία αύξηση των ιώσεων και των λοιμώξεων το τελευταίο διάστημα στην χώρα. Μάλιστα η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη κρούει τον κρούει τον κώδωνα και για τα κρούσματα μηνιγγίτιδας στην Πάτρα και ενόψει του καρναβαλιού και των καρναβαλικών εκδηλώσεων τις επόμενες μέρες.
Λοιμωξιολόγοι και ειδικοί της υγείας αναφέρθηκαν στους κινδύνους και τις επιλογές πρόληψης από το βήμα του 23ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Λοιμώξεων, το οποίο ξεκίνησε εχθές, ενώ η κα. Παγώνη μίλησε στο Mega για τις αυξήσεις του ιϊκού φορτίου.
Παγώνη: Βρίσκονται σε έξαρση όλα
«Στο συνέδριο τα μηνύματα ήταν ότι πρέπει να προσέξουμε τους εμβολιασμούς, πρέπει να γίνουν οι εμβολιασμοί, αυτό ήταν το μήνυμα».
«Είναι σε έξαρση όλα και το θέμα με τη μηνιγγίτιδα προκαλεί ανησυχία γιατί έχουμε και το καρναβάλι στην Πάτρα. Τη μηνιγγίτιδα την γνωρίζουμε, τη διαχειριζόμαστε. Τα περιστατικά ήταν 12 το 2024, τα 3 ήταν στην Πάτρα. Ο τελευταίος φοιτητής πιστεύουμε θα πάει καλά. Πρέπει να ξέρουμε ότι με τα βασικά συμπτώματα δηλαδή την έντονη κεφαλαλγία, πυρετό, εξανθήματα, αμέσως να πάμε στον γιατρό. Η αντιμετώπιση είναι ιατρική, υπάρχουν τα πρωτόκολλα, αυτό που φοβόμαστε είναι οι επιπλοκές γιατί έχουμε και θανάτους».
Για την έλλειψη σε ορισμένα φάρμακα: «Υπάρχει ένα πρόβλημα τελευταία. Πρώτον, ότι δεν κάνουμε εξαγωγή στο εξωτερικό αν δεν έχουμε εξασφαλίσει για όλη την Ελλάδα τα φάρμακα που σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει επιτροπή και να ελέγχει τις φαρμακαποθήκες. Για να έχουμε ελλείψεις σημαίνει ότι δεν έχουν γίνει οι έλεγχοι. Επιπλέον, ο ΙΦΕΤ θα πρέπει να φροντίσει να υπάρχουν οι πρώτες ύλες. Υπάρχουν φάρμακα, μπορεί να δανειστεί ένα νοσοκομείο αλλά θα σε καλύψουν. Απλώς το κάθε νοσοκομείο θα πρέπει να έχει τις ποσότητες που πρέπει, το ίδιο και οι φαρμακαποθήκες».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε τροχιά κλιμάκωσης οι κινητοποιήσεις
Συγκλονιστικές μαρτυρίες μητέρας και αδερφής για τη δολοφονία του 17χρονου στις Σέρρες
Με αφορμή το αν τα χιόνια θα φτάσουν σε χαμηλότερα υψόμετρα
Η οδηγία του υπουργείου Παιδείας
Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε νεογνά ηλικίας κάτω των 4 εβδομάδων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Χιόνια και στην Αττική έφερε το έντονο κύμα ψύχους που πλήττει τη χώρα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές
Πού χιονίζει από το βράδυ της Κυριακής
Νοσηλεύτηκε φέροντας πολλαπλές κακώσεις
Τα αιτήματα του ΣΑΤΑ
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου θα περάσουν δύο επιτροπές
Κλειστό το ρεύμα προς Χαλάνδρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.