Ελλαδα

Εξιχνιάστηκαν μαφιόζικες δολοφονίες σε Βάρη και Κέρκυρα

Σήμερα στις 11 το πρωί οι ανακοινώσεις της Αστυνομίας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΕΛΑΣ: Εξιχνιάστηκαν δολοφονίες σε Βάρη και Κέρκυρα - Σήμερα στις 11 το πρωί οι ανακοινώσεις της Αστυνομίας

Δύο δολοφονίες που έγιναν το 2020 εξιχνίασε η ΕΛΑΣ σε συνεργασία με την Europol.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση από τη Σερβία, ενώ σνελήφθησαν εκτελεστές που κατηγορούνται για την εμπλοκή τους σε διπλές δολοφονίες σε Βάρη και Κέρκυρα.

Ως προς τις δολοφονίες στη Βάρη, είχαν σημειωθεί σε ταβέρνα της περιοχής το 2020. Έξι μήνες μετά, δύο άνδρες δολοφονήθηκαν σε αυτοκίνητο στην Κέρκυρα.

Στις 11 το πρωί της Παρασκευής 1ης Μαρτίου θα γίνει παρουσίαση της υπόθεσης από την Ελληνική Αστυνομία στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (Λεωφόρος Αλεξάνδρας 173) από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγο Φώτη Ντουίτση, και την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., αστυνόμο Β' Δημογλίδου Κωνσταντία.

Οι δύο Μαυροβούνιοι που δολοφονήθηκαν στη Βάρη

Σε μαφιόζικη φατρία που αποκαλείται «Σκάλιαρι», με έδρα το Μαυροβούνιο και πεδίο δράσης χώρες στα Βαλκάνια, αλλά και ευρωπαϊκά κράτη, ανήκουν οι δύο άνδρες που έπεσαν νεκροί από τα πυρά ενόπλων μέσα σε ταβέρνα στα Βλάχικα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα σερβικών ΜΜΕ, επρόκειτο για τους Ιγκόρ Ντέντοβιτς και Στέβαν Σταμάτοβιτς. Ήταν ηγετικά στελέχη της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης και η αστυνομία εκτιμά ότι βρίσκονταν στην Ελλάδα με πλαστά έγγραφα.

Για τον Ίγκορ Ντέντοβιτς εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για απόπειρα δολοφονίας, που εξέδωσαν οι αρχές του Μαυροβουνίου το 2016. Η δολοφονική επίθεση σημειώθηκε την Κυριακή μπροστά στα μέλη των οικογένειών τους. Αστυνομικοί της σήμανσης περισυνέλεξαν από την ταβέρνα περισσότερους από 20 κάλυκες των 9mm, που προήλθαν από δυο όπλα.

Σερβικά ΜΜΕ «φωτογραφίζουν» ως τον ενορχηστρωτή του αιματοκυλίσματος στη Βάρη, την ομάδα «Καβάτσκι». Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν ότι οι δύο οργανώσεις ήταν αρχικά ενωμένες, όμως το 2014 ξέσπασε εμφύλιος όταν «χάθηκαν» 200 κιλά ηρωίνη. 
 
Δείτε τις φωτογραφίες των θυμάτων που δημοσίευσαν ΜΜΕ σε Μαυροβούνιο και Σερβία...

Στέβαν Σταμάτοβιτς