Ελλαδα

Αυτοί είναι οι δύο Μαυροβούνιοι που δολοφονήθηκαν στη Βάρη

Εκτελέστηκαν από ενόπλους μέσα σε ταβέρνα στα Βλάχικα μπροστά στα μέλη των οικογενειών τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαφιόζικη εκτέλεση στη Βάρη: Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των θυμάτων
Μαφιόζικη εκτέλεση στη Βάρη: Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των θυμάτων

Αυτοί είναι οι δύο νεκροί στο μαφιόζικο χτύπημα σε ταβέρνα στη Βάρη.

Σε μαφιόζικη φατρία που αποκαλείται «Σκάλιαρι», με έδρα το Μαυροβούνιο και πεδίο δράσης χώρες στα Βαλκάνια αλλά και ευρωπαϊκά κράτη, ανήκουν οι δύο άνδρες που έπεσαν νεκροί από τα πυρά ενόπλων μέσα σε ταβέρνα στα Βλάχικα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα σερβικών ΜΜΕ, επρόκειτο για τους Ιγκόρ Ντέντοβιτς και Στέβαν Σταμάτοβιτς. Ήταν ηγετικά στελέχη της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης και η αστυνομία εκτιμά ότι βρίσκονταν στην Ελλάδα με πλαστά έγγραφα.

Για τον Ίγκορ Ντέντοβιτς εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για απόπειρα δολοφονίας, που εξέδωσαν οι αρχές του Μαυροβουνίου το 2016. Η δολοφονική επίθεση σημειώθηκε την Κυριακή μπροστά στα μέλη των οικογένειών τους. Αστυνομικοί της σήμανσης περισυνέλεξαν από την ταβέρνα περισσότερους από 20 κάλυκες των 9mm, που προήλθαν από δυο όπλα.

Σερβικά ΜΜΕ «φωτογραφίζουν» ως τον ενορχηστρωτή του αιματοκυλίσματος στη Βάρη, την ομάδα «Καβάτσκι». Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν ότι οι δυο οργανώσεις ήταν αρχικά ενωμένες, όμως το 2014 ξέσπασε εμφύλιος, όταν «χάθηκαν» 200 κιλά ηρωίνη. 
 
Δείτε τις φωτογραφίες των θυμάτων που δημοσίευσαν ΜΜΕ σε Μαυροβούνιο και Σερβία...

Μαφιόζικη εκτέλεση στη Βάρη: Ιγκόρ Ντέντοβιτς

Μαφιόζικη εκτέλεση στη Βάρη: Ο Στέβαν Σταμάτοβιτς
Στέβαν Σταμάτοβιτς

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ