Χάρης Δούκας: «Ξεκινάμε δυναμικά την προσπάθεια για ανακύκλωση»
220 πολυκατοικίες και 1600 διαμερίσματα έχουν ήδη ενημερωθεί για το νέο Πρόγραμμα Οικιακής Συλλογής Βιοαποβλήτων
Δήμος Αθηναίων: Διευρύνεται συνεχώς το δίκτυο ανακύκλωσης - Δηλώσεις Χάρη Δούκα
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική δράση του Δήμου Αθηναίων και συγκεκριμένα της Δ/νσης Καθαριότητας - Ανακύκλωσης, με θέμα την Οικιακή Συλλογή Βιοαποβλήτων, στην πλατεία της Λαμπρινής στα Πατήσια.
Παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα, περισσότεροι από 600 κάτοικοι παρέλαβαν του μικρούς οικιακούς καφέ κάδους και ενημερώθηκαν αναλυτικά για την οικιακή συλλογή βιοαποβλήτων.
Στις δηλώσεις του ο Χάρης Δούκας σημείωσε: «Περισσότερα από 1.600 νοικοκυριά έχουν ενημερωθεί ήδη για τη δράση μας. Παρέχουμε στους πολίτες χρήσιμες πληροφορίες για το πώς ανακυκλώνουμε τα οργανικά απόβλητα. Εάν μπορέσουμε να αυξήσουμε σημαντικά την ανακύκλωση στα οργανικά απόβλητα και να φτάσουμε στο 50%, τότε θα εξοικονομήσουμε πάνω 2,5 εκ. ευρώ τον χρόνο. Εκατοντάδες συμπολίτες μας έχουν έρθει εδώ από το πρωί. Έχουν πάρει τους μικρούς καφέ κάδους, έχουν πάρει τις βιοδιασπώμενες σακούλες. Ξεκινάμε δυναμικά την προσπάθεια για ανακύκλωση. Η πράσινη Αθήνα αρχίζει τώρα».
Η αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Ρωξάνη Μπέη υπογράμμισε: «Είναι ένα πιλοτικό πρόγραμμα που προχωράει σε συνεργασία με τους διαχειριστές των πολυκατοικιών της περιοχής. Εγώ και ο Δήμαρχος τους ευχαριστούμε. Πιστεύουμε πως από τη στιγμή που αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα είχε επιτυχία στο πέμπτο διαμέρισμα, μπορεί να λειτουργήσει και στις υπόλοιπες γειτονιές. Είναι πολύ αισιόδοξο το μήνυμα σήμερα».
Διευρύνεται συνεχώς το δίκτυο
220 πολυκατοικίες και 1600 διαμερίσματα έχουν ήδη ενημερωθεί για το νέο Πρόγραμμα Οικιακής Συλλογής Βιοαποβλήτων, ενώ στη σημερινή δράση μοιράστηκαν 1100 οικιακοί καφέ κάδοι 10lt (μικρά καφέ καδάκια) και 4.000 βιοαποδομήσιμες σακούλες.
Οι ενδιαφερόμενοι είχαν τη δυνατότητα να δηλώσουν τη διεύθυνση κατοικίας τους, ώστε σύντομα ο Δήμος να πραγματοποιήσει ενημερωτική επίσκεψη στα σπίτια τους.
Το δίκτυο των καφέ κάδων διευρύνεται συνεχώς. Συγκεκριμένα, σήμερα περίπου 700 καφέ κάδοι εξυπηρετούν καθημερινά 108 supermarkets, 55 ξενοδοχεία, 411 καταστήματα ΚΥΕ, 19 νοσοκομεία, 13 λαϊκές αγορές, 6 στρατόπεδα, κλπ.
Ο μεγαλύτερος στόχος είναι τώρα η επέκταση του δικτύου των καφέ κάδων στις οικίες του Δήμου Αθηναίων, ώστε να δημιουργηθούν πράσινες γειτονιές σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ενόψει της επικείμενης κακοκαιρία ς
Προ των πυλών τα ακραία φαινόμενα
Έρχεται ραγδαία επιδείνωση με χιόνια, μποφόρ και καταρρακτώδεις βροχές - Live η πορεία
Οι προσαχθέντες έχουν μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ
Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Κλειστά σχολεία και προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια
Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό για τον πυροβολισμό 30χρονης στη Χαλκιδική τον Σεπτέμβριο του 2023
Ο Σύλλογος Συγγενών Θανόντων και Εγκαυματιών ζητά η Δικαιοσύνη να λάβει υπόψη το μήνυμα της απόφασης
Μη διαθέσιμη η πληρωμή εισφορών μη μισθωτών μέσω IRIS από 14:00 έως 16:00 λόγω εργασιών
Με απόφαση του περιφερειάρχη, Νίκου Χαρδαλιά - Πώς θα γίνουν τα μαθήματα
Συμβουλές για ασφαλέστερες μετακινήσεις
Ισχυρές βροχές, καταιγίδες, χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι από Τετάρτη – Οδηγίες αυτοπροστασίας
Συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου
Αναμένονται τεράστιοι όγκοι βροχής σύμφωνα με τις προγνώσεις καιρού
Η κατάσταση της υγείας της
Ο γιος της, συνάδελφοι και φίλοι στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών
Οδικά έργα σε Κηφισό, Αττική Οδό και Λεωφόρο Βουλιαγμένης φέρνουν έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση
«Ενδεχομένως θα πιεστούν οι ΜΕΘ» λέει ο καθηγητής Τζανάκης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οι περιοχές που θα «σαρώσουν» ισχυρές βροχές και καταιγίδες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.