Ελλαδα

Κύκλωμα μαστροπείας - Κολωνός: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία της Λορέλας και των συνεργών

Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα - «Εγκέφαλος» η Λορέλα

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κύκλωμα μαστροπείας - Κολωνός: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία της Λορέλας και των συνεργών
Κύκλωμα μαστροπείας - Κολωνός: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία της Λορέλας και των συνεργών © ΕΛΑΣ

Μαστροπεία - Κολωνός: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία - Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα - «Εγκέφαλος» η Λορέλα

Στο φως της δημοσιότητας έδωσε η ΕΛΑΣ τις φωτογραφίες και τα στοιχεία των συλλεφθέντων για το κύκλωμα μαστροπείας στον Κολωνό με θύματα ανήλικα κορίτσια.

Οι 5 συλλεφθέντες του κυκλώματος μαστροπείας

ΚΑΠΑΪ Λορέλα του Σοκόλ και της Κριστίνα, γεν. 12-12-1993 στην Αλβανία,

Σε βάρος της ανωτέρω ασκήθηκε ποινική δίωξη για μαστροπεία τελεσθείσα σε βάρος πρόσωπου νεότερου των δεκαπέντε ετών, με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων, κατ’ εξακολούθηση.

Κύκλωμα μαστροπείας - Κολωνός: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία της Λορέλας και των συνεργών

ΝΕΣΤΟΡΑ Στέφανο του Φωτίου και της Θωμαής, γεν. 24-9-1990 στο Μαρούσι,

Σε βάρος του ανωτέρω ασκήθηκε ποινική δίωξη για μαστροπεία τελεσθείσα σε βάρος ανηλίκου με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας, με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων, κατ’ εξακολούθηση και για πορνογραφία (παραγωγή, διανομή και κατοχή) με τη χρησιμοποίηση ανηλίκων, τελεσθείσα μέσω πληροφοριακών συστημάτων, κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, κατ’ επάγγελμα.

Κύκλωμα μαστροπείας - Κολωνός: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία της Λορέλας και των συνεργών

ΔΟΡΓΙΑΚΗ Πέτρο του Γεωργίου και της Ελένης, γεν. 6-4-1969 στη Νίκαια,

Σε βάρος του ανωτέρω ασκήθηκε ποινική δίωξη για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής, τελεσθείσα σε βάρος προσώπου νεότερου των δεκαπέντε ετών και για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής τελεσθείσα σε βάρος προσώπου μεγαλύτερου των δεκαπέντε ετών, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Κύκλωμα μαστροπείας - Κολωνός: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία της Λορέλας και των συνεργών

ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ Κωνσταντίνο του Χρήστου και της Ασπασίας, γεν. 29-5-1960 στη Αθήνα,

Σε βάρος του ανωτέρω ασκήθηκε ποινική δίωξη για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής, τελεσθείσα σε βάρος προσώπου νεότερου των δεκαπέντε ετών, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής τελεσθείσα σε βάρος προσώπου μεγαλύτερου των δεκαπέντε ετών, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Κύκλωμα μαστροπείας - Κολωνός: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία της Λορέλας και των συνεργών

ΠΑΠΠΑ Σταύρο του Βασιλείου και της Δημητρούλας, γεν. 11-11-1969 στη Γερμανία.

Σε βάρος του ανωτέρω ασκήθηκε ποινική δίωξη για μαστροπεία ανηλίκου τελεσθείσα κατά συρροή, με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων ή οποιουδήποτε άλλου ανταλλάγματος και για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής τελεσθείσα σε βάρος προσώπου μεγαλύτερου των δεκαπέντε ετών, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Κύκλωμα μαστροπείας - Κολωνός: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία της Λορέλας και των συνεργών

Κύκλωμα μαστροπείας στον Κολώνο - Πώς δρούσε

Στη φυλακή  οι δύο εκ των τριών κατηγορουμένων για την εμπλοκή τους στο κύκλωμα μαστροπείας ανηλίκων, μετά την απολογία τους στον ανακριτή.

Συγκεκριμένα πρόκεται για την 31χρονη «Λορέλα» και τον 35χρονο που κρίθηκαν προφυλακιστέοι για μαστροπεία και πορνογραφία.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cygbmt62b1nt)

Όσον αφορά τον τρίτο κατηγορούμενο, τον 55χρονο στον οποίο αποδίδεται το αδίκημα της γενετήσιας πράξης με ανήλικη, αφέθηκε ελεύθερος. Ωστόσο, του επιβλήθηκαν ο περιοριστικός όρος της εμφάνισης δύο φορές τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα και χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ.

Η «Λορέλα» ήταν ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος μαστροπείας

Σύμφωνα με τα στοιχεία των διωκτικών αρχών, η «Λορέλα» είχε κεντρικό ρόλο στο κύκλωμα, ενώ ο 34χρονος φέρεται να έχει αναρτήσει στα μέσα Απριλίου φωτογραφίες δύο εκ των θυμάτων σε ιστότοπο από όπου «κλείστηκαν» τουλάχιστον δέκα ραντεβού σε ξενοδοχεία του κέντρου της Αθήνας. Ο μεγαλύτερος σε ηλικία κατηγορούμενος, φαίνεται πως το διάστημα του περασμένου Ιουλίου - Αυγούστου και προγενέστερα, συνευρέθηκε ερωτικά στο σπίτι του με ανήλικα κορίτσια, 15 ετών, από κοινού και με κάθε κορίτσι χωριστά, έναντι αμοιβής.

Με πληροφορίες από CNN

Κύκλωμα μαστροπείας-Κολωνός: Πώς δρούσαν τα μέλη του κυκλώματος 

Εκατό ευρώ πλήρωνε για την κάθε συνεύρεσή του με ανήλικες ένας 55χρονος άνδρας από τον Κολωνό ο οποίος συνελήφθη μαζί με ένα ζευγάρι Αλβανών υπηκόων οι οποίοι φέρονται να εξέδιδαν ανήλικες σε παιδοβιαστές.

Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν τις τελευταίες ημέρες τη δράση μιας γυναίκας 31 ετών από την Αλβανία, που είχε καταφέρει να πείσει μια ανήλικη μόλις 15 ετών να εκδίδεται σε ενδιαφερόμενους. Φυσικά, η 31χρονη, έπαιρνε το μερίδιο της από τους παιδοβιαστές.

Σε δεύτερο χρόνο, ένας 35χρονος επίσης Αλβανός ήρθε σε επαφή με την ανήλικη και μια ακόμη κοπέλα, με τις οποίες συμφώνησαν να βγάλει αισθησιακές φωτογραφίες τους σε ψεύτικο προφίλ σε ιστοσελίδα όπου διαφημίζονται εκδιδόμενες γυναίκες στην Ελλάδα, ώστε να μπορούν να εντοπίζουν ευκολότερα πελάτες. Φυσικά και αυτός, θα έπαιρνε το μερίδιο του από κάθε συνεύρεση.

Κύκλωμα πορνείας: 10 άνδρες είχαν κλείσει ραντεβού με τις ανήλικες

Οι αστυνομικοί κατάφεραν και διαπίστωσαν από τις έρευνες πως 10 άνδρες είχαν επικοινωνήσει και είχαν κλείσει ραντεβού με τις ανήλικες. Ένας εκ των παιδοβιαστών, είναι και ο 55χρονος από τον Κορυδαλλό ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Αυτό που προέκυψε από την ανάλυση των συνομιλιών στο διαδίκτυο είναι πως ο 55χρονος συνευρέθηκε μια φορά με την 15χρονη και σε δεύτερο χρόνο με την 15χρονη και μια ακόμη ανήλικη κοπέλα, ταυτόχρονα. Κάθε κοπέλα, πληρώθηκε 100 ευρώ για κάθε συνεύρεση της.

Οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ανηλίκων, με τη βοήθεια των συναδέλφων τους του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προσπαθούν να εντοπίσουν τα στοιχεία και των υπολοίπων εννέα πελατών των κοριτσιών, ενώ σε βάρος τους, σχηματίσθηκε δικογραφία για βαρύτατα αδικήματα.

Ομοιότητες ως προς τον τρόπο δράσης με το κύκλωμα του Κολωνού

Η υπόθεση παρουσιάζει ομοιότητες ως προς τον τρόπο δράσης, με το κύκλωμα του Κολωνού, με θύμα των παιδόφιλων μια 12χρονη, τότε, κοπέλα που σήμερα είναι 13 ετών.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν εντοπιστεί κοινές επαφές μεταξύ των δύο υποθέσεων, με τους αστυνομικούς ωστόσο να μην αποκλείουν τίποτε, αφού η υπόθεση των δύο Αλβανών που εξέδιδαν τις ανήλικες, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ