Ελλαδα

Αναγγελία του πρώτου γάμου μεταξύ γυναικών στην Ελλάδα - Στον Δήμο Αθηναίων η τελετή

Δημοσιεύτηκε η αναγγελία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γεγονός ο πρώτος γάμος μεταξύ γυναικών στην Ελλάδα
Γεγονός ο πρώτος γάμος μεταξύ γυναικών στην Ελλάδα © Ave Calvar/ Unsplash+

Γάμος ομοφύλων: Ο πρώτος γάμος μεταξύ γυναικών στον Δήμο Αθηναίων - Δημοσιεύτηκε η αναγγελία

Ο πρώτος γάμος μεταξύ γυναικών στην Ελλάδα, μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο, είναι πλέον γεγονός αφού η σχετική αναγγελία δημοσιεύτηκε ήδη στην εφημερίδα «Εφημερίδα των Συντακτών» και θα γίνει στον Δήμο Αθηναίων.

Πρόκειται για τον δεύτερο γάμο ομοφύλων που θα τελεστεί στη χώρα μας, καθώς ο πρώτος γάμος μεταξύ ανδρών έχει ήδη ανακοινωθεί ότι θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Σμύρνη.

Ο πρώτος γάμος μεταξύ γυναικών στην Ελλάδα

Στην «Εφημερίδα των Συντακτών» δημοσιεύθηκε η σχετική αναγγελία, που δεν αναφέρει συγκεκριμένη ημερομηνία για την τέλεση ωστόσο αναφέρει ότι ο γάμος θα γίνει στον Δήμο Αθηναίων, όπου και κατοικούν οι δύο γυναίκες.

Πρόκειται για την ψυχοπαιδαγωγό Δανάη Δεληγεώργη και την ηθοποιό Αλεξία Μπεζίκη, όπως αναφέρεται στην αναγγελία που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα.

Δείτε την αναγγελία του γάμου:

Δανάη Δεληγεώργη: Πάνω απ' όλα είμαστε άνθρωποι

Πριν την υπερψήφιση του νομοσχεδίου, η Δανάη Δεληγεώργη είχε εμφανιστεί στο κανάλι Kontra και είχε μιλήσει για τον γάμο ομοφύλων, ως μέλος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότηταςκαι ως ειδικός, λόγω των σπουδών της.

Η Δανάη Δεληγεώργη είχε πει «άκουσα όσα ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με πάρα πολλή χαρά», καθώς, «κάθε βήμα που είναι προς τα μπροστά είναι αποδεκτό, ενθαρρυντικό και ευχάριστο».

Περνώντας στο ζήτημα των θεμάτων που αντιμετωπίζουν τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας σε επίπεδο πολιτείας, είχε πει ότι ένα βήμα προς τα εμπρός, «είτε είναι ένα χιλιοστό είτε ένα χιλιόμετρο, είναι αποδεκτό».

Δανάη Δεληγιώργη (Ψυχοπαιδαγωγός): Γάμος των ομοφύλων ζευγαριών - Τεκνοθεσία - Παρένθετη Μητρότητα

«Πάνω απ’ όλα είναι ο άνθρωπος, άρα όταν συζητάμε για τον γάμο ΛΟΑΤΚΙ μιλάμε για γάμο ανθρώπων», είχε πει τότε η ψυχοπαιδαγωγός, «άρα υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώματα και οτιδήποτε διακρίνει τους ανθρώπους ως μη ανθρώπους είναι προβληματικό».

«Οι νόμοι βοηθούν, είναι ένα εξαιρετικό σπρώξιμο για να πάει μπροστά η εκπαίδευση και η ευαισθητοποίηση» είχε επισημάνει, σημειώνοντας ότι σε κάθε χώρα που έχει θεσπιστεί το δικαίωμα του γάμου ομοφύλων έχει γίνει πρόοδος στην εκπαίδευση για τα ζητήματα αυτά.

Καταλήγοντας, είπε: «Σε μια κοινωνία, για να προχωράμε μπροστά, χρειάζεται να συνειδητοποιούμε ότι τα μέλη που αποτελούν την κοινωνία είναι άνθρωποι και κανένας επιθετικός προσδιορισμός δεν στερεί την ιδιότητα του ανθρώπου. Από τη στιγμή που η βάση είναι ''είμαι άνθρωπος'', η ισότητα των δικαιωμάτων είναι για όλους ξεκάθαρη και η νομοθετική αυτή κίνηση προάγει την ισότητα».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.