Ελλαδα

Το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι που θα παντρευτεί στην Ελλάδα έχει έτοιμα κοστούμια και βέρες

Στον Δήμο Νέας Σμύρνης θα τελεστεί ο γάμος

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι που θα παντρευτεί στην Ελλάδα έχει έτοιμα κοστούμια και βέρες
Με αστυνομική παρουσία τελέστηκε ο πρώτος γάμος ομοφύλων στη Νέα Σμύρνη © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Δήμος Νέας Σμύρνης: Τον πρώτο γάμο ομόφυλου ζευγαριού θα τελέσει ο αντιδήμαρχος

Μετά από 20 χρόνια σχέσης ο Σταύρος Γαβριλιάδης και ο Δημήτριος Ελευσινιώτης θα είναι το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι στην Ελλάδα που θα παντρευτούν στο δημαρχείο Νέας Σμύρνης. Το ζευγάρι έχει αγοράσει σπίτι από κοινού και έχει τρία παιδιά, ωστόσο μέχρι και χθες δεν μπορούσαν να παντρευτούν ή να αναγνωριστούν και οι δύο ως γονείς των παιδιών τους.

Σε δηλώσεις του στο Bloomberg, ο Σταύρος Γαβριλιάδης επισημαίνει ακόμη ότι ο νέος νόμος λύνει πολλά από τα προβλήματα της οικογένειάς του, ενώ μετά τον γάμο, θα υιοθετήσει επίσημα τα δίδυμα παιδιά του συντρόφου του Δημήτριου.

«Θα γίνουμε επιτέλους μία οικογένεια με δύο επίθετα.Τα κοστούμια και οι βέρες είναι ήδη έτοιμα. Ίσως είμαστε εμείς το πρώτο ζευγάρι που θα παντρευτεί», είπε.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cz6h6vapztz5)

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης για τον πρώτο γάμο ομόφυλου ζευγαριού

Στο μεταξύ, ανακοίνωση για τον πρώτο γάμο ομόφυλου ζευγαριού στη χώρα εξέδωσε ο Δήμος Νέας Σμύρνης.

«Ο Δήμος Νέας Σμύρνης θα υποδεχτεί την εκφρασμένη και δημοσιευμένη βούληση των συνδημοτών μας να τελέσουν τον γάμο τους σύμφωνα με τον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Αναμένουμε την δημοσίευση του νόμου στο ΦΕΚ και τις πιθανές υπουργικές αποφάσεις που θα διευκρινίζουν διαδικαστικά ζητήματα ώστε ο γάμος τους να πραγματοποιηθεί με όλα τα στοιχεία της νομιμότητας, όπως είναι και η επιθυμία τους».

Ποιος θα τελέσει τον γάμο του ομόφυλου ζευγαριού

Ο αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος θα τελέσει τον πρώτο γάμο ομόφυλου ζευγαριού στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του νέου νόμου του κράτος, ύστερα από την υπερψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή.

«Εγώ είμαι αυτός που θα τελέσει το γάμο. Ήταν το πρώτο ζευγάρι που εξέφρασε το ενδιαφέρον του», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης, μιλώντας στην ΕΡΤ, στον απόηχο και της δημοσίευσης της πρώτης αγγελίας γάμου ομόφυλων.

«Νομίζω τώρα που πλέον έχει νομοθετηθεί, όλοι οι άνθρωποι που έχουν σκοπό να τελέσουν το γάμο τους θα δείξουν και αυτοί το ανάλογο ενδιαφέρον», ανέφερε ο ίδιος.

«Αντιδράσαμε κανονικά, όπως θα έπρεπε να αντιδράσουμε σε κάθε τέτοια περίπτωση που αφορά ένα γάμο ανάμεσα σε δύο ανθρώπους.

Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε μια επικοινωνία με τους με τους κυρίους. Μετά τους εξηγήσαμε τα δικαιολογητικά που απαιτούνται και τις μέρες που πρέπει να περάσουν για να εκδοθεί η άδεια», πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cz6fxgkjkn4x)

Και συνέχισε: «Είναι όπως σε όλες τις περιπτώσεις που περιμέναμε να γίνει νόμος του κράτους και από εδώ και πέρα θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες του Υπουργείου με το ΦΕΚ και με τις εγκυκλίους τις διευκρινιστικές, για να προχωρήσουμε κανονικά στην τέλεση και του πρώτου γάμου αλλά και των υπόλοιπων γάμων, όλων των υπόλοιπων συμπολιτών μας που θέλουν να παντρευτούν.

Έχω και τρεις συναδέλφους αντιδημάρχους που με αναπληρώνουν σε περίπτωση που δεν μπορώ εγώ να τελειώσω το γάμο, αλλά εγώ είμαι ο αρμόδιος», τόνισε.

Η αγγελία του γάμου

Ο Δημήτριος Ελευσινιώτης του Σπυρίδωνα και της Άννας, το γένος Βυλλιώτη που γεννήθηκε στη Σαλαμίνα Αττικής και κατοικεί στη Νέα Σμύρνη Αττικής και ο Σταύρος Γαβριηλίδης του Χρήστου και της Ευγενίας, το γένος Δρόσου, που γεννήθηκε στην Αθήνα Αττικής και κατοικεί στη Νέα Σμύρνη, θα έλθουν σε γάμο που θα γίνει στη Νέα Σμύρνη Αττικής.

Η πρώτη αγγελία γάμου ομόφυλου ζευγαριού στη Νέα Σμύρνη
Η πρώτη αγγελία γάμου ομόφυλου ζευγαριού στη Νέα Σμύρνη © Tα Νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ