Ελλαδα

Ονομαστική ψηφοφορία ζητάει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο νομοσχέδιο για τον γάμο ομόφυλων

«Με αυτόν τον τρόπο και τη δημοκρατία διασφαλίζουμε και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού» ανέφερε

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γάμος ομόφυλων: Νέες δηλώσεις Ιερώνυμου
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος © EUROKINISSI

Γάμος ομόφυλων: Νέες δηλώσεις Ιερώνυμου - «Με αυτόν τον τρόπο και τη δημοκρατία διασφαλίζουμε και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού» ανέφερε

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος φιλοξενήθηκε στο ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδας και εξέφρασε την άποψή του για το νομοσχέδιο περί γάμου των ομόφυλων ζευγαριών που συζητείτε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος ζήτησε να διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για το νομοσχέδιο και πώς με αυτό τον τρόπο διασφαλίζονται τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

Οι δηλώσεις του Ιερώνυμου στο ραδιοφωνικό σταθμό

«Η χώρα μας είναι μια δημοκρατική χώρα μέσα στο παγκόσμιο γίγνεσθαι και στα παγκόσμια φόρα. Μάλιστα, ο ελληνικός λαός είναι δημοκρατικός και δίδαξε τη δημοκρατία από αρχαιοτάτων χρόνων.

»Καλό θα ήταν, λοιπόν, στην πλήρη ελεύθερη έκφραση της Δημοκρατίας που εμφορείται το ελληνικό κοινοβούλιο, η συγκεκριμένη ψηφοφορία να είναι ονομαστική. Με αυτόν τον τρόπο και τη δημοκρατία διασφαλίζουμε και τα συμφέροντα του Ελληνικού Λαού, κατά τον καλύτερο τρόπο».

Στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών 

Στην Ολομέλεια της Βουλής εισάγεται σήμερα το νομοσχέδιο που αφορά τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, με τη συζήτηση να κορυφώνεται την Πέμπτη με τη σχετική ψηφοφορία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες την ίδια ημέρα θα μιλήσουν στην Ολομέλεια οι πολιτικοί αρχηγοί, μεταξύ των οποίων και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Την ίδια ώρα, με ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος ήδη σε δημόσιες τοποθετήσεις του έχει ταχθεί εναντίον του νομοσχεδίου.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cz3bamttox35)

Οι συζητήσεις για το νομοσχέδιο έχουν αποφασιστεί να διαρκέσουν έως και δύο ημέρες από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου την Πέμπτη (15.2).

Σκέρτσος για γάμο ομόφυλων: Κάνουμε ένα τολμηρό βήμα, χωρίς αυτό να είναι ένα παράτολμο βήμα

«Είναι σημαντικό ότι το νομοσχέδιο υποστηρίζεται επί της αρχής από το 70% των κομμάτων και των βουλευτών και ελπίζω να είναι ακόμη περισσότεροι αυτοί που θα υπερψηφίσουν. Χτίζουμε πάνω σε αυτό το οποίο έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, το 2015, που δεν προστάτευσε όλα τα δικαιώματα και νομίζω ότι μπορούμε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο ισότητας, δικαιοσύνης, και για τους ανθρώπους που έχουν αυτόν τον σεξουαλικό προσανατολισμό αλλά και για τα παιδιά, τα οποία υπάρχουν και σήμερα είναι απροστάτευτα, σε σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά» ανέφερε.

Γάμος ομόφυλων: Το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια

Ο νόμος αποσκοπεί στη διασφάλιση της αρχής της ισότητας, μέσω της επέκτασης της δυνατότητας σύναψης γάμου και σε πρόσωπα του ίδιου φύλου και στην ενίσχυση της προστασίας από διακρίσεις, προς την κατεύθυνση της υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ. Αντικείμενο του νομοσχεδίου αποτελούν: α) η τροποποίηση του Αστικού Κώδικα, προκειμένου να αναγνωρισθεί η δυνατότητα σύναψης γάμου από πρόσωπα του ίδιου φύλου, β) οι αναγκαίες παρεμβάσεις στην εργατική νομοθεσία για την προστασία των ομοφύλων συζύγων και γονέων, γ) η διεύρυνση της προστασίας από διακρίσεις και δ) η ειδικότερη ρύθμιση σχέσεων με στοιχεία αλλοδαπότητας.

Δείτε ΕΔΩ το νομοσχέδιο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ