Ελλαδα

Τι όπλισε το χέρι του Αιγύπτιου για το φονικό στη Γλυφάδα

Τα γεγονότα, τα σενάρια και τα ερωτηματικά για τον «Άρη»

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φονικό στη ναυτιλιακή: Ποια ήταν τα κίνητρα του Αιγύπτιου
Φονικό στη ναυτιλιακή: Ποια ήταν τα κίνητρα του Αιγύπτιου © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Γλυφάδα - ναυτιλιακή: Στα κίνητρα του δράστη επικεντρώνονται οι έρευνες των αρχών

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες των αστυνομικών του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής για το ξεκαθάρισμα των κινήτρων του Άρη που αιματοκύλησε την ναυτιλιακή εταιρία στην οδό Φλέμινγκ το πρωί της Δευτέρας (12.02).

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cz3y5ph4uqkp)

Η πρώην εργοδότρια του Μαρία Καρνέση, ο σύζυγος της αδελφής της Δέσποινας και μια παράπλευρη απώλεια, ο πρώην καπετάνιος και μετέπειτα υπεύθυνος του λογιστηρίου Ηλίας Κουκουλάρης, έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες του Αιγύπτιου ο οποίος αφηνιασμένος αναζητούσε τα πρώην αφεντικά του για να τα σκοτώσει. «Με διώχνουν από το σπίτι, θα δεις τι θα τους κάνω, θα τους σκοτώσω όλους» φώναζε μέσα στα γραφεία της ναυτιλιακής ο πρώην επιστάτης της οικογένειας Καρνέση.

Οι καταθέσεις από αυτούς που γνώριζαν τον Αιγύπτιο

Όπως ανέφεραν στις καταθέσεις τους άνθρωποι που γνώριζαν τον δράστη και αυτόχειρα, επί 36 χρόνια εργαζόταν για τις οικογένειες της Μαρίας και της Δέσποινας, έχοντας υπό την εποπτεία του τη συντήρηση των εξοχικών στους Πεταλιούς της Εύβοιας, ενώ συχνά-πυκνά ερχόταν στην Αθήνα για δουλειές της οικογένειας.

Γιατί απολύθηκε ο δράστης από τους Καρνέση

Ήταν ο έμπιστος άνθρωπος τους, ωστόσο πριν από σχεδόν έναν χρόνο, απολύθηκε. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι φαίνεται πως ήταν το αίτημα της οικογένειας πριν λίγα 24ωρα να φύγει από το σπίτι που του είχαν παραχωρήσει εδώ και χρόνια στην οδό Μεταξά στη Γλυφάδα.

Το πρωί της Δευτέρας, ο Αιγύπτιος που βαφτίστηκε Αριστείδης από την οικογένεια Καρνέση πριν χρόνια, πήγε στην ναυτιλιακή προετοιμασμένος για κάθε ενδεχόμενο. Αρχικά ανέβηκε στο γραφείο της Μαρίας Καρνέση. Την παρακάλεσε να τον προσλάβει εκ νέου, με την ίδια σύμφωνα με μαρτυρίες εργαζομένων να του ζητά να φύγει και πως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ. Ένας λόγος, σύμφωνα με μαρτυρίες, που η οικογένεια δεν ήθελε πλέον να συνεργαστεί ξανά με τον επί 36 χρόνια επιστάτη τους, ήταν πως μετά την απόλυση του, βρήκε δουλειά στον αδελφό τους με τον οποίο η Μαρία και η Δέσποινα Καρνέση έχουν τεράστια δικαστική διαμάχη.

Ο Άρης, θεώρησε τεράστια αδικία τόσο την απόλυση όσο και την απομάκρυνση από το σπίτι της οδού Μεταξά. Θολωμένος, έφυγε από το γραφείο και κατέβηκε στο αυτοκίνητο του, ένα Nissan X-trail.

Πήρε την καραμπίνα και το περίστροφο και ανέβηκε στους πάνω ορόφους κάνοντας πράξη το σχέδιο του. Η μόνη που γλύτωσε εν αγνοία της, ήταν η Δέσποινα Καρνέση που την ώρα των δολοφονιών βρισκόταν σε άλλον όροφο και δεν κατάφερε να την εντοπίσει ο αδίστακτος δολοφόνος.

Τα όπλα που είχε μαζί του ο δράστης

Το ενδιαφέρον των αστυνομικών επικεντρώνεται στα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή του δράστη και αυτόχειρα. Πρόκειται για ένα πολύ παλιό περίστροφο, πραγματικό κειμήλιο και μια τροποποιημένη καραμπίνα. Στις καταθέσεις τους, οι άνθρωποι που γνώριζαν τον Άρη, εάν και ρωτήθηκαν από τους αστυνομικούς, εμφανίστηκαν αρνητικοί στο εάν γνώριζαν ότι είχε όπλα στην κατοχή του.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cz3yb1aotaex)

Το ένα όπλο μάλιστα έχει σβησμένο τον σειριακό του αριθμό με τους αστυνομικούς να πιστεύουν πως είτε τα βρήκε σε κάποιον χώρο που ο ίδιος είχε πρόσβαση είτε τα αγόρασε στη «μαύρη αγορά». Βέβαια, όπως διευκρίνιζαν αστυνομικοί που συμμετέχουν στις έρευνες, το περίστροφο θεωρείται σχεδόν απίθανο να το πωλούσε κάποιος, αφού τέτοια όπλα δεν κυκλοφορούν στις πιάτσες των παράνομων.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να βγάλουν άκρη με το πώς έφτασαν τα όπλα στα χέρια του Αιγύπτιου, ενώ αναμένεται να υπάρξουν και έρευνες στους τραπεζικούς του λογαριασμούς προκειμένου να δουν εάν τα προμηθεύτηκε από το διαδίκτυο πληρώνοντας στο «Dark Web». Επίσης, από την κίνηση των τραπεζικών του λογαριασμών, ευελπιστούν να εντοπίσουν επιπλέον ευρήματα ως προς τα κίνητρα του μακελειού που προκάλεσε.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cz3y12gxxmap)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ