Ελλαδα

«Είμαστε συντετριμμένοι»: Η ανακοίνωση της οικογένειας Καρνέση για το φονικό στη ναυτιλιακή

«Παρακαλούμε να αποφεύγεται κάθε συσχέτιση με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση»

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γλυφάδα: Η ανακοίνωση της οικογένειας Καρνέση για το αιματοκύλισμα στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρίας με απολογισμό 4 νεκρούς.
Ανακοίνωση εξέδωσε η οικογένεια Καρνέση για το τριπλό φονικό στα γραφεία της ναυτιλιακής στη Γλυφάδα © Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος

Γλυφάδα: Η ανακοίνωση της οικογένειας Καρνέση για το αιματοκύλισμα στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρίας με απολογισμό 4 νεκρούς.

Ανακοίνωση εξέδωσε η οικογένεια Καρνέση για τα όσα εκτυλίχθηκαν στα γραφεία της ναυτιλιακής στη Γλυφάδα, με τραγικό απολογισμό τέσσερις νεκρούς.

Γλυφάδα: Η ανακοίνωση της οικογένειας Καρνέση για το αιματοκύλισμα στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρίας με απολογισμό 4 νεκρούς.
«Η ανείπωτη θλίψη των στιγμών επιβάλλει τον ελάχιστο σεβασμό στον πόνο και το πένθος των οικογενειών μας», αναφέρει η ανακοίνωση της οικογένειας Καρνέση © Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η οικογένειά μου και εγώ δηλώνουμε βαθύτατα συντετριμμένοι από το τραγικό και αναπάντεχο γεγονός που έπληξε την οικογένειά μας και οδήγησε στην απώλεια της αδελφής μου Μαρίας, του γαμπρού μου Αντώνη Βλασσάκη και του συνεργάτη μας Ηλία Κουκουλάρη. Η ανείπωτη θλίψη των στιγμών επιβάλλει τον ελάχιστο σεβασμό στον πόνο και το πένθος των οικογενειών μας. Παρακαλούμε να αποφεύγεται κάθε συσχέτιση με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση».

Γλυφάδα: Τι όπλισε τα χέρια του 73χρονου Αιγύπτιου

Τις αιτίες του δολοφονικού αμόκ του 73χρονου Αιγύπτιου αναζητούν οι αστυνομικοί που διερευνούν το φονικό μέσα στα γραφεία ναυτιλιακής εταιρίας, νωρίτερα σήμερα το πρωί. Ο δράστης και αυτόχειρας έσπειρε τον πανικό και τον όλεθρο προτού πατήσει τη σκανδάλη στο όπλο του και δώσει τέλος και στη δική του ζωή.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cz39s1ii3izl)

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες που έχει συγκεντρώσει έως αυτή τη στιγμή η Ασφάλεια, ο 73χρονος εργαζόταν ως επιστάτης σε ένα από τα σπίτια των ιδιοκτητών της εταιρίας στους Πεταλιούς της Εύβοιας. Για λόγους που δεν έχουν διασαφηνιστεί, ο 73χρονος απολύθηκε, κάτι που τον ώθησε στα άκρα.

Με το αυτοκίνητό του, μάρκας Nissan, έφτασε στα γραφεία της ναυτιλιακής. Εξάλλου, ήταν ένα γνώριμο δρομολόγιο για αυτόν, αφού και άλλες φορές κατά το παρελθόν είχε μεταβεί για να παραδώσει ή να παραλάβει πράγματα. Με το τηλεχειριστήριο του υπόγειου γκαράζ κατάφερε να μπει στο εσωτερικό.

Ναυτιλιακή: «Ήρθα να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα»

Σύμφωνα με τη μαρτυρία ενός εργαζόμενου που τον είδε, ο 73χρονος του είπε πως «ήρθα να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, ήρθα να λύσουμε τα προβλήματα». Ο υπάλληλος όμως, δεν πρόλαβε να ενημερώσει έγκαιρα. Ο δράστης, ανέβηκε στον επάνω όροφο και εντόπισε τον διαχειριστή της εταιρίας και γαμπρό της ιδιοκτήτριας, Αντώνη Βλασσάκη. Ο 73χρονος τον σκότωσε εν ψυχρώ. Ο πρώην καπετάνιος και νυν ανώτερο στέλεχος της εταιρίας Ηλίας Κουκουλάρης, βλέποντας τη δολοφονία, σύμφωνα με μαρτυρίες άλλων εργαζομένων, προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει. Δεν τα κατάφερε όμως και όταν προσπάθησε να διαφύγει, ο δράστης τον πυροβόλησε πισώπλατα, σκοτώνοντάς τον και αυτόν.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cz39qze1zi6h)

Στη συνέχεια, ο δράστης ανέβηκε στον παραπάνω όροφο όπου βρίσκεται το γραφείο της ιδιοκτήτριας Μαρίας Καρνέση. Μάλιστα, όπως όλα δείχνουν η γυναίκα είχε καταφέρει να κλειδώσει την πόρτα του γραφείου της προτού πλησιάσει ο δράστης. Ο τελευταίος όμως, πυροβόλησε την κλειδαριά και παραβίασε την πόρτα. Μόλις ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με την άτυχη γυναίκα, την σκότωσε και αυτή εν ψυχρώ.

Δεν πυροβολούσε αδιάκριτα

Αυτό που προκύπτει από μαρτυρίες άλλων εργαζομένων, είναι πως ο δράστης δεν πυροβολούσε αδιακρίτως αλλά αναζητούσε συγκεκριμένα πρόσωπα. Μέχρι να δολοφονήσει την άτυχη Μαρία Καρνέση, στην περιοχή είχαν φτάσει οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που έβλεπαν τους εργαζόμενους να τρέχουν να ξεφύγουν από το κτίριο.

Μόλις ενημερώθηκαν για το τι συνέβαινε, ενημέρωσαν για την κρισιμότητα της κατάστασης και λίγο αργότερα, ομάδα της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ) έφτασε στο σημείο. Οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν για το πού μπορεί να βρίσκεται ο δράστης και έκαναν την κίνησή τους, έβγαλαν και τους τελευταίους εργαζόμενους που είχαν εγκλωβιστεί στο κτίριο, όπως επίσης και δύο γυναίκες οι οποίες βρέθηκαν κλεδωμένες σε μια τουαλέτα.

Οι γυναίκες αυτές μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ασκληπιείο της Βούλας, δίχως να έχουν τραύματα αλλά σε κατάσταση σοκ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, μόλις ο 73χρονος Άρης κατάλαβε πως οι αστυνομικοί είχαν μπει στο κτίριο, κατέβηκε στο υπόγειο και εκεί, έδωσε τέλος στη ζωή του.

Τα τέσσερα θύματα αυτού του πρωτοφανούς μακελειού μεταφέρθηκαν στην ιατροδικαστική υπηρεσία προκειμένου να εξεταστούν από ιατροδικαστική και να διαπιστωθούν τα τραύματα που φέρουν.

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί που έχουν επιφορτιστεί με τη διερεύνηση της υπόθεσης, έχουν λάβει μέχρι και αυτή τη στιγμή κατάθεση από το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων, οι οποίοι ξεπερνούν τους 70. Στόχος τους είναι να διαπιστώσουν τόσο τις κινήσεις του δράστη μέσα στο κτίριο, όσο κυρίως τις αιτίες που τον οδήγησαν στον φόνο τριών ανθρώπων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ