Ελλαδα

Αλέξης Κούγιας: «Οι δολοφόνοι του Χρήστου Γιαλιά έπαιξαν με την τύχη, ρίσκαραν» (βίντεο)

Ο ποινικολόγος κάνει λόγο για «χοντροκομμένη ανθρωποκτονία»

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο επιχειρηματίας Χρήστος Γιαλιάς δολοφονήθηκε λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του στη Μάνδρα
Χρήστος Γιαλιάς - Μάνδρα: Ο Αλέξης Κούγιας για τη δολοφονία © EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Χρήστος Γιαλιάς - Μάνδρα: Ο Αλέξης Κούγιας για τη δολοφονία του επιχειρηματία

«Πρόκειται για μία χοντροκομμένη ανθρωποκτονία», είπε ο Αλέξης Κούγιας για τη δολοφονία του Χρήστου Γιαλιά, του επιχειρηματία που εκτέλεσαν άγνωστοι - έως τώρα - δράστες στη Μάνδρα. Ο ποινικολόγος, με τον οποίο το θύμα είχε φιλικές σχέσεις εδώ και πολλά χρόνια, προανήγγειλε μηνύσεις για δημοσιεύματα που διαβάλουν τη μνήμη του επιχειρηματία και υπογράμμισε ότι «οι δολοφόνοι έπαιξαν με την τύχη, ρίσκαραν». 

Ο Αλέξης Κούγιας με τον δολοφονημένο επιχειρηματία Χρήστο Γιαλιά
Χρήστος Γιαλιάς - Μάνδρα: Ο Αλέξης Κούγιας για τη δολοφονία © EUROKINISSISPORTS/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

«Ο Χρήστος Γιαλιάς εξασφάλισε πολύ γρήγορα πλούτο ξεκινώντας από απλός λιμενεργάτης και έφτιαξε ένα κολοσσό. Δυστυχώς, σε αυτό το περιβάλλον ο πλούτος ήταν η πρόκληση για να χάσει τη ζωή της η πρώτη του γυναίκα, την επόμενη σύντροφο του τη λήστεψαν. Πρόκειται για μία χοντροκομμένη ανθρωποκτονία. Οι δράστες εκ τύχης δεν συνάντησαν άλλα πρόσωπα κυρίως τους φύλακες του σπιτιού», δήλωσε σήμερα στον Ant1 ο Αλέξης Κούγιας και πρόσθεσε: «Αυτοί που το έκαναν γνώριζαν που δεν υπάρχουν κάμερες. Οι Αρχές μελετούν τις κάμερες ασφαλείας από την Αττική Οδό μέχρι τη Μάνδρα. Υπήρχαν άνθρωποι μόνιμα στην οικία του οι οποίοι σε παραλάμβαναν και σε πήγαιναν στο σπίτι. Οι δολοφόνοι έπαιξαν με την τύχη, ρίσκαραν. Σε δευτερόλεπτα ήταν εκεί ένας από τους δύο ανθρώπους ο οποίος ήταν ικανός μπροστά τους. Τόσο το μυαλό το δικό μου όπως και της οικογενείας του δεν πηγαίνει πουθενά για το ποιοι μπορεί να είναι οι δράστες», ανέφερε.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cz0am4g7pajl)

Ο Αλέξης Κούγιας για τη δολοφονία του Χρήστου Γιαλιά στη Μάνδρα

Ο Αλέξης Κούγιας σε δηλώσεις του αποκάλυψε ότι συνάντησε τον Χρήστο Γιαλιά 24 ώρες πριν δολοφονηθεί, προκειμένου να τον ενημερώσει για την εξέλιξη νομικής του υπόθεσης. «Τα τελευταία 20 χρόνια ήμουν νομικός σύμβουλος του Χρήστου Γιαλιά και μαζί με τους συνεργάτες μου ήμασταν μαζί του σε όλες τις υποθέσεις, τις οποίες αντιμετώπιζε. Τον συνάντησα για τελευταία φορά 24 ώρες πριν τον εκτελέσουν, λίγα μέτρα από εκεί που τον δολοφόνησαν στο σπίτι του, για να του ανακοινώσω ότι για ακόμη μια φορά η Δικαιοσύνη τον είχε απαλλάξει από μια ακόμη άδικη κατηγορία, την οποίαν του είχε προσάψει ο πρώην συνέταιρός του και παιδικός του φίλος, με τον οποίον τα τελευταία 5 χρόνια είχαν οξυτάτη αντιδικία και στην οποίαν ο πρώην συνέταιρός του είχε προσπαθήσει να εμπλέξει με κακουργηματικές κατηγορίες την 22 μόλις ετών μοναχοκόρη του από τον πρώτο του γάμο». 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyzq9qpp8im1)

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην οικογένειά του: «Ο Χρήστος Γιαλιάς ήταν ένας υποδειγματικός οικογενειάρχης, τα τρία παιδιά από τον πρώτο του γάμο μαζί με την= σύντροφό του Κατερίνα, με την οποίαν είχε αποκτήσει ένα κοριτσάκι μόλις 4 ετών ζούσαν όλοι μαζί, μαζί συνεργαζόντουσαν στα γραφεία των εταιριών του καθημερινά και σήμερα όλοι μαζί μού ανέθεσαν να παραστώ και να δηλώσω στο σωστό δικονομικό στάδιο την υποστήριξη της κατηγορίας εις βάρος των αγνώστων δραστών, οι οποίοι ελπίζουμε πολύ σύντομα να αποκαλυφθούν και να οδηγηθούν ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης. Η οικογένεια του εκλιπόντος μού ανέθεσε να στραφώ εναντίον οιουδήποτε ΜΜΕ, εναντίον οιουδήποτε δημοσιογράφου, εναντίον οιουδήποτε παρουσιαστού, εναντίον οιουδήποτε πρώην ή νυν αστυνομικού, οι οποίοι είτε στα δελτία ειδήσεων, είτε σε τηλεοπτικές εκπομπές διαδίδουν συκοφαντικά γεγονότα γι’ αυτόν, όπως π.χ τη δήθεν διάπραξη από αυτόν του αδικήματος της τοκογλυφίας, του εμπορίου όπλων, του εμπορίου ναρκωτικών ή οιασδήποτε άλλης παράνομης συμπεριφοράς, αφού ουδέποτε μέχρι σήμερα κανείς δεν κατηγόρησε τον αείμνηστο Χρήστο Γιαλιά για την διάπραξη οιασδήποτε εγκληματικής πράξεως, εκτός της οπλοφορίας, πράξη η οποία δικαιολογούνταν από την ανθρωποκτονία εις βάρος της αειμνήστου πρώτης συζύγου του, μητέρας των τριών παιδιών του και της πράξεως της ληστείας εις βάρος του ιδίου και της μητέρας του τέταρτου παιδιού του». 

«Αξιοσημείωτο, είναι ότι λόγω της εκτιμήσεως όλης της κοινωνίας της Ελευσίνας, της Μάνδρας και της Μαγούλας ο πρωτότοκος γιος του Γιώργος Γιαλιάς εξελέγη αντιδήμαρχος στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές του δήμου Μάνδρας και πριν λίγες ημέρες ορκίστηκε παρουσία του αειμνήστου πατέρα του, όπου έλαβε χώρα η ορκωμοσία του νέου δημάρχου και του νέου δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Μάνδρας», κατέληξε σε δηλώσεις του ο Αλέξης Κούγιας για τη δολοφονία του Χρήστου Γιαλιά

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ