Ελλαδα

Γυναίκα στα Χανιά είχε για μήνες στον πνεύμονά της κόκκαλο από κουνέλι

Πώς ένας βήχας οδήγησε στη διάγνωση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ιατρός εξετάζει ακτινογραφία στην οποία διακρίνονται οι πνεύμονες
Χανιά: Είχε για μήνες στον πνεύμονά της κόκκαλο από κουνέλι © Unsplash +

Χανιά: Είχε για μήνες στον πνεύμονά της κόκκαλο από κουνέλι - Ο βήχας και η διάγνωση

Μπροστά σε μία απίστευτη διάγνωση βρέθηκαν οι γιατροί στα Χανιά. Γυναίκα είχε στον πνεύμονά της εδώ και μήνες κόκκαλο από κουνέλι, το οποίο ήρθε στο φως μετά από βρογχοσκόπηση, στην οποία την οδήγησε επίμονος βήχας. 

«Δεν είναι συχνό το φαινόμενο, αλλά μπορεί να συμβεί», τόνισε μιλώντας στο zarpanews.gr ο πνευμονολόγος, Στέλιος Βιττωράκης, με αφορμή μία βρογχοσκόπηση που έκανε πρόσφατα σε κλινική των Χανίων. Ο γιατρός εντόπισε ένα κόκκαλο από κουνέλι και όπως του είπε η ασθενής, το γεύμα είχε γίνει πριν από αρκετούς μήνες, όταν εκείνη στραβοκατάπιε και είχε επεισόδιο πνιγμού. 

«Όταν είδαμε ότι είναι κόκκαλο από κουνέλι, η ασθενής θυμήθηκε ότι είχε το επεισόδιο μήνες πριν, το καλοκαίρι», σημείωσε ο κ. Βιττωράκης, αποκαλύπτοντας ότι είχε αντιμετωπίσει παρόμοιο περιστατικό και στο παρελθόν. «Έχουμε αφαιρέσει κουκούτσι, πλαστικά παιχνίδια και γενικά ξένα σώματα», είπε ο πνευμονολόγος

Γυναίκα είχε ένα κόκκαλο από κουνέλι για μήνες στον πνεύμονά της 

«Το μήνυμα που πρέπει να περαστεί από αυτό το συμβάν είναι πως είτε τα συμπτώματα είναι έντονα, είτε όχι, είτε υπάρχει φλεγμονή, ο ασθενής θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός. Μερικές φορές μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε και καλό θα ήταν να μεριμνήσει να εξεταστεί σύντομα», τόνισε ο κ. Βιττωράκης.

Σε ό,τι αφορά την επέμβαση, ο πνευμονολόγος είπε ότι η βρογχοσκόπηση είναι μια ασφαλής και ανώδυνη διαδικασία για τη διερεύνηση πληθώρας παθήσεων και συμπτωμάτων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ