Ελλαδα

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 43χρονου που αποπειράθηκε να αποπλανήσει την 13χρονη στον Πειραιά

Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, πορνογραφία ανηλίκων και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 43χρονου που αποπειράθηκε να αποπλανήσει την 13χρονη στον Πειραιά
Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 43χρονου που αποπειράθηκε να αποπλανήσει την 13χρονη στον Πειραιά

Πειραιάς: Η ΕΛΑΣ δημοσιοποίησε τα στοιχεία του 43χρονου - Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, πορνογραφία ανηλίκων και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους

Δόθηκαν στη δημοσιότητα, έπειτα από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες 43χρονου, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, πορνογραφία ανηλίκων και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους.

Ειδικότερα, πρόκειται για τον Παπαλεξάτο Αριστείδη, του Κωνσταντίνου και της Μαρίας, γεννηθέντα την 17-08-1981 στην Πάτρα.

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 43χρονου που αποπειράθηκε να αποπλανήσει την 13χρονη στον Πειραιά
© ΕΛΑΣ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο 43χρονος χρησιμοποιώντας εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης, κατάφερε να αποκτήσει επαφή με ανήλικη με απώτερο σκοπό την ικανοποίηση των γενετήσιων ορμών του.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cys92wtmg77d)

Η ανήλικη ωστόσο ενημέρωσε σχετικά τον πατέρα της, ο οποίος, παριστάνοντας την ίδια, κανόνισε συνάντηση με τον 43χρονο σε οικία στην περιοχή του Πειραιά, όπου ακινητοποιήθηκε από ειδοποιηθέντες αστυνομικούς της 'Αμεσης Δράσης.

Ο λόγος που η ΕΛΑΣ δημοσιοποίησε τα στοιχεία του 43χρονου

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην άμεση ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του, στην πληρέστερη διερεύνηση τέλεσης και άλλων ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινων πράξεων και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσε, προκειμένου να αποτραπεί η διάπραξη άλλων εγκληματικών ενεργειών καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Η ΕΛΑΣ αναφέρει ότι οι πολίτες οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-4178715 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι την 01-08-2024 και ώρα 15:00', σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.

Πειραιάς - Κοψιάλης: Οι δηλώσεις του πατέρα της 13χρονης

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση πως ένας 43χρονος ταξίδεψε από την επαρχία στον Πειραία για να βρεθεί ερωτικά μια 13χρονη που τις μιλούσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από γυναικείο προφίλ, μέχρι η ανήλικη να το αποκαλύψει στον πατέρα της και εκείνος μετά να απαντάει στα μηνύματα με σκοπό να τον παγιδέψει.

Μαζί με τον Αλέξανδρο Κοψιάλη, επικοινώνησαν με τις αρχές και στήθηκε όλο το σχέδιο για την σύλληψη του επίδοξου βιαστή.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cys5jbabh6zd)

Ο πατέρας της 13χρονης, μίλησε στο live news για το πως στήθηκε η παγίδα για τη σύλληψη του βιαστή αλλά και μηνύματα που έστελνε στην ανήλικη κόρη του.

O 43χρονος στην αρχή υποδυόταν τη γυναίκα

«Αρχικά ξεκίνησε να στέλνει μηνύματα στην ανήλικη κόρη μου, να της μιλάει και σταδιακά άρχισε να στέλνει φωτογραφίες. Φωτογραφίες ερωτικού περιεχομένου» είπε ο πατέρας, ο οποίος μάλιστα αποκάλυψε ότι ο 43χρονος στην αρχή υποδυόταν τη γυναίκα: «Δεν είχε πει ότι ήταν άντρας, έκανε τη γυναίκα και της έλεγε "μπορείς να μου ανοιχτής, μιλάμε γυναίκα προς γυναίκα"».

«Τότε αποφάσισα να το χειριστώ εγώ το θέμα. Σε όλο αυτό με βοήθησε πάρα πολύ ο Αλέξανδρος Κοψιάλης, με τον οποίο συνεργαστήκαμε άψογα, ιδιαίτερα όταν κάποιες στιγμές εμένα θόλωνε το μυαλό μου».

Πατέρας 13χρονης: Δε πίστευα ότι θα ερχόταν - Μου έστειλε τα εισιτήρια

Τελικά, όταν άρχισε να μιλάει ο πατέρας με τον 43χρονο, τότε εκείνος άρχισε να αποκαλύπτεται και είπε ότι είναι άνδρας, νομίζοντας ότι μιλάει με την ανήλικη. «Στα μηνύματα που του έστελνα και έκανα την κόρη μου, του εξηγούσα ότι δεν το έχω ξανακάνει ποτέ αυτό κι εκείνος απαντούσε πως εγώ το έχω κάνει και με άλλα κορίτσια. Μέσα από τις συνομιλίες μας, καταφέραμε να τον φέρουμε σε αυτό το σπίτι, όπου και τον συνέλαβαν».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cys5flzywnnt)

Μάλιστα, τόνισε πως δεν πίστευε ότι θα ερχόταν, αλλά όταν του έστειλε τα εισιτήρια που είχε βγάλει από την Πάτρα για Αθήνα «ήταν η στιγμή που αποφασίσαμε να πάμε στο αστυνομικό τμήμα και να καταγγείλουμε την όλη υπόθεση».

Προκαταρκτική έρευνα από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής για το βίντεο 

Στην διενέργεια Προκαταρκτικής Διοικητικής Εξέτασης προχωρά η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής σχετικά με βίντεο που αναπαράγεται στο διαδίκτυο καθώς και σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, όπου παρουσιάζεται η σύλληψη ατόμου που εμπλέκεται σε υπόθεση προσέλκυσης ανήλικης για γενετήσιους λόγους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ