Ελλαδα

«Φτιάχνουν βόμβα» η πληροφορία που είχε η ΕΛ.ΑΣ. για τους «4» συλληφθέντες για εκρηκτικά

Συνεχίζονται οι έρευνες για οργανωμένο έγκλημα - Εν αναμονή αποτελεσμάτων από τα κινητά

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Φτιάχνουν βόμβα» η πληροφορία που είχε η ΕΛ.ΑΣ. για τους «4» συλληφθέντες για εκρηκτικά
© (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Συλλήψεις για εκρηκτικά: «Φτιάχνουν βόμβα» η πληροφορία στην ΕΛ.ΑΣ. - Συνεχίζονται οι έρευνες για οργανωμένο έγκλημα - Εν αναμονή αποτελεσμάτων από τα κινητά

Προβληματισμός επικρατεί στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. από τις δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση σύλληψης των τεσσάρων ανδρών, μεταξύ των οποίων ένα πρώην στέλεχος της «Συνομωσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» και δύο στελέχη των ΟΥΚ του πολεμικού ναυτικού.

Το Ναυτοδικείο άφησε ελεύθερους χωρίς όρους τους στρατιωτικούς, ενώ ο πρώην τρομοκράτης, εάν και κρίθηκε προφυλακιστέος για την κατοχή του όπλου, πιθανόν να αφεθεί ελεύθερος αφού όπως ισχυρίζεται, το πιστόλι ανήκει στην σύντροφο του και όχι στον ίδιο.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cz2t3goio6i9)

«Φτιάχνουν βόμβα» η πληροφορία που είχε η ΕΛ.ΑΣ. για τους «4» συλληφθέντες για εκρηκτικά

Οι πληροφορίες που έφτασαν στο τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής για την ύπαρξη ομάδας που φτιάχνει βόμβες για ομάδες του κοινού ποινικού δικαίου κινητοποίησε τις αρχές που προχώρησαν σε συλλήψεις. Πάντως, προς το παρόν και σύμφωνα με δηλώσεις της εκπροσώπου τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίας Δημογλίδου, δεν έχει προκύψει σχέση μεταξύ των συλληφθέντων, δηλαδή του πρώην τρομοκράτη, των δύο ΟΥΚαδων και του δίδυμου αδελφού ενός εκ των δύο στρατιωτικών.

Εάν και οι πληροφορίες ήταν συγκεκριμένες και η αστυνομική επιχείρηση στήθηκε πάνω σε αυτές τις πληροφορίες, τα πράγματα πήραν διαφορετική τροπή. Σύμφωνα με τον ανώνυμο πληροφοριοδότη, η ομάδα των τεσσάρων ανδρών ετοίμαζε βόμβα για χτύπημα σε μπράβους.

Αυτό που προέκυψε κατά την διερεύνηση της υπόθεσης προ των συλλήψεων, είναι πως ο 45χρονος πρώην τρομοκράτης αλλά και ο 32ρονος ΟΥΚας είχαν έναν κοινό φίλο, τον Βασίλη Ρουμπέτη ο οποίος είχε δολοφονηθεί μαζί με το γαμπρό του, τον Διονύση Μουζακίτη στον Κορυδαλλό.

Συνεχίζονται οι έρευνες για οργανωμένο έγκλημα

Οι αστυνομικοί εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο οι ΟΥΚαδες να προμήθευαν με εκρηκτικά τον 45χρονο ο οποίος φέρεται να είναι γνώστης κατασκευής εκρηκτικών μηχανισμών και η βόμβα να κατέληγε στα χέρια μέλους συμμορίας. Λόγω της σχέσης με τον Ρουμπέτη, οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν η βόμβα αυτή να πήγαινε σε μέλη της συμμορίας των Βαλκάνιων «τσιγαράδων», της μαφιόζικης ομάδας που …καθάρισε τον Γιάννη Καραγιάννη ή Θείο Τζο, τον Ρουμπέτη και τον Μουζακίτη. Δηλαδή το παρ’ ολίγον χτύπημα της ανώνυμης πληροφορίας, να σχετίζεται με αντίποινα.

Όλα αυτά βέβαια, προς το παρόν, παραμένουν εκτιμήσεις των αρχών, οι οποίες αναμένουν τις αναλύσεις από τα εγκληματολογικά εργαστήρια στα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων και τις υπόλοιπες ηλεκτρονικές συσκευές προκειμένου να διαπιστωθεί εάν όντως, σχεδίασαν κάποια επίθεση. Στο επίκεντρο έχουν τεθεί κατά κύριο λόγο οι ηλεκτρονικές συσκευές -τρία κινητά τηλέφωνα και δύο φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές- του πρώην ηγετικού στελέχους της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Υπενθυμίζεται πως στο σπίτι του πρώην τρομοκράτη εντοπίστηκε ένα πιστόλι, ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και τρεις συσκευές κινητής τηλεφωνίας ενώ στην κατοχή του ενός στελέχους των ΟΥΚ εντοπίστηκε μισό κιλό εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ, στην κατοχή του άλλου στελέχους του Π.Ν. τέσσερα φυτίλια ακαριαίας πυροδότησης εκρηκτικών υλών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ