- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δολοφονία Άλκη Καμπανού: 19 κεριά στο σημείο του εγκλήματος και δράσεις κατά της βίας
Δεκαεννέα κεριά άναψαν συμβολικά στις 00:19 σήμερα 1η Φεβρουαρίου στο σημείο όπου πριν από δύο χρόνια δολοφονήθηκε ο 19χρονος Άλκης Καμπανός, σε τυφλό οπαδικό χτύπημα στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης.
Τη συμβολική κίνηση, που συνοδεύτηκε από την τήρηση ενός λεπτού σιγής, οργάνωσε η Δομή 1ης Φεβρουαρίου 2022 – Εις το Όνομα του Άλκη στη μνήμη του νεαρού φοιτητή με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τη δολοφονία του, παρουσία του πατέρα του Αριστείδη Καμπανού και της αδελφής του Μαρίας.
«Δυο χρόνια πέρασαν από την απόφραδα εκείνη ημέρα της 1ης Φεβρουαρίου, (όταν) δώδεκα νεαροί οπαδοί του ΠΑΟΚ τυφλά καθοδηγούμενοι από τα άγρια ένστικτα τους έπραξαν το αδιανόητο. Αφαίρεσαν τη ζωή του Άλκη επειδή ένα παιδί από την παρέα του φώναξε ότι είναι Άρης. Ο χρόνος για μένα και τη Μελίνα και την οικογένεια μας σταμάτησε εκείνη τη στιγμή», δήλωσε με εμφανή συγκινησιακή φόρτιση ο πατέρας του Άλκη Καμπανού και συμπλήρωσε: «Μαζευτήκαμε εδώ να αποτίσουμε φόρο τιμής στον Άλκη και μαζί και στα άλλα παιδιά», καθώς «τα δυο τελευταία χρόνια θρηνήσαμε και άλλα θύματα. Δυστυχώς (...) προσπαθούσαμε όλο αυτόν τον καιρό να είναι ο Άλκης το τελευταίο θύμα».
Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Δράσεις κατά της βίας για τη συμπλήρωση δύο χρόνων
Οι δράσεις ενάντια στη βία θα συνεχιστούν στις 17:00.
Τρία μικρά παιδιά με αναπηρία αλλά τεράστιο σθένος, ο Γιάννης, ο Λέανδρος και ο Σπύρος, φίλοι του Άρη, του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ αντίστοιχα, με διακριτικά των ομάδων τους, όπως και η μικρή Μάγια, θα αφήσουν συμβολικά στο σημείο της δολοφονίας από ένα λουλούδι, στέλνοντας μήνυμα αθλητικού πνεύματος, συνύπαρξης των χρωμάτων, συμπερίληψης.
Παράλληλα, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα είναι στημένο στο σημείο της δολοφονίας πανό με σύνθημα «Γινόμαστε ένα για τον Άλκη», καλώντας τους φιλάθλους διαφορετικών συλλόγων να φωτογραφηθούν φορώντας τα χρώματα των ομάδων τους.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ και thestival.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Πυροσβεστική τονίζει ότι η ανθρώπινη αμέλεια παραμένει η κύρια αιτία εκδήλωσης πυρκαγιών
Συλλήψεις σε Έβρο, Σουφλί και Φέρες - Κατασχέθηκαν οχήματα και κινητά τηλέφωνα
Αναλυτικά οι αλλαγές στα δρομολόγια που θα ισχύσουν από την Κυριακή
Η εικόνα της αγοράς σε τρεις μεγάλες φοιτητουπόλεις - Συμβουλές για ασφαλή αναζήτηση
Ισχυροί άνεμοι και βροχές προκάλεσαν εκατοντάδες περιστατικά - Σε επιφυλακή οι αρχές
Πρωτοποριακό σύστημα ανάκτησης ενέργειας στη Γραμμή 1 του ΗΣΑΠ από τη ΣΤΑ.ΣΥ
Χιλιάδες ταξιδιώτες αναχωρούν για τα νησιά - Σε επιφυλακή το Λιμενικό Σώμα ενόψει Σαββατοκύριακου
Υποχωρούν σταδιακά οι βροχές και οι καταιγίδες από το μεσημέρι - Αναλυτική πρόγνωση
Πάνω από 200 κλήσεις στην Πυροσβεστική
Ζημιές και σε παρκαρισμένα οχήματα
Η πυρκαγιά αντιμετωπίστηκε άμεσα με τη συνδρομή ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων
Νέες βροχοπτώσεις το βράδυ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής
Στα 40.2 mm το ύψος βροχής στο Παλαιοχώρι Φθιώτιδας
Ο Γιώργος και ο Ανδρέας δύο εκ των τεσσάρων τιμητικά προσκεκλημένων
Τα έντονα καιρικά φαινόμα προκάλεσαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση
«Η εκτόνωση του φαινομένου θα είναι γρήγορη», δήλωσε ο μετεωρολόγος
Σημαντικά προβλήματα έχει προκαλέσει το ισχυρό μπουρίνι που πλήττει πολλές περιοχές της χώρας
Κατέρρευσε σκαλωσιά στον Πειραιά λόγω των ανέμων - Διεκόπη η κυκλοφορία του Τραμ
Ισχυρή καταιγίδα πλήττει αυτή την ώρα το λεκανοπέδιο - Πόσα θα διαρκέσει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.