Ελλαδα

Εξιτήριο για τον 34χρονο Δημήτρη 41 ημέρες μετά τους πυροβολισμούς στο Γκάζι

Ο νεαρός Κρητικός είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο με σφαίρα στο κεφάλι - Πλέον επιστρέφει στο νησί του

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O 34χρονος Δημήτρης είχε δεχθεί πυρά ΄έξω από κέντρο νυχτερινής διασκέδασης στο Γκάζι τον Δεκέμβριο του 2023
O 34χρονος Δημήτρης είχε δεχθεί πυρά ΄έξω από κέντρο νυχτερινής διασκέδασης στο Γκάζι τον Δεκέμβριο του 2023

Πυροβολισμοί στο Γκάζι: Εξιτήριο για τον 34χρονο τραυματία μετά από δύσκολα χειρουργεία

Εξιτήριο από το νοσοκομείο «Γεννηματάς» μετά από 41 ημέρες έλαβε ο 34χρονος Δημήτρης, ένας από τους τρεις Κρητικούς που δέχθηκαν πυροβολισμούς στο Γκάζι τα ξημερώματα της 16ης Δεκεμβρίου

Ο 34χρονος, που είχε δεχθεί σφαίρα στο κεφάλι κατά τους πυροβολισμούς, επιβιβάστηκε το βράδυ της Παρασκευής (26.1) στο πλοίο της γραμμής για την Κρήτη. Σύμφωνα με το Creta24.gr, είχε χειρουργηθεί για δεύτερη φορά στις 18 Δεκεμβρίου από τη χειρουργική ομάδα της Νευροχειρουργικής Κλινικής του «Γεννηματάς» με τη βοήθεια συστήματος νευροπλοήγησης, το οποίο ελαχιστοποιεί τις χειρουργικές βλάβες του εγκεφάλου. Το βλήμα που είχε δεχτεί ο άνδρας από τα Μάλια δεν είχε βγει από το κρανίο, αλλά είχε παραμείνει κολλημένο στον εγκέφαλό του, καθώς είχε σταματήσει πάνω σε οστό, ενώ υπήρχε μόνο τραύμα εισόδου, γεγονός που έκανε την επέμβαση περίπλοκη. Αν και αρχικά αναμενόταν να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο στις 22 Ιανουαρίου, τελικά αποφασίστηκε ο 34χρονος να ολοκληρώσει τις θεραπείες του στο νοσοκομείο της Αθήνας και να βγει από το νοσοκομείο λίγες ημέρες μετά.

Ο αδελφός του Δημήτρη, Γιάννης, τραυματίστηκε ελαφρύτερα και από τις 22 Δεκεμβρίου βρίσκεται σπίτι του στα Μάλια, ενώ ο 28χρονος φίλος τους, Φραγκίσκος, που επίσης είχε δεχτεί πυροβολισμό στο κεφάλι, και έχει επιστρέψει στην Κρήτη, υποβλήθηκε πριν από λίγες ημέρες ξανά σε χειρουργείο και αφαιρέθηκαν οι οκτώ βίδες που είχαν τοποθετηθεί στη γνάθο του.

Πυροβολισμοί στο Γκάζι: Τι έχει υποστηρίξει ο 33χρονος που έχει προφυλακιστεί

Προφυλακιστέος για την υπόθεση πυροβολισμών στο Γκάζι είναι ο 33χρονος άνδρας που φέρεται να είναι ο συνοδηγός του αυτοκινήτου, ο οδηγός του οποίου φέρεται να άνοιξε πυρ έξω από νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο Γκάζι το Σάββατο (16.12) τραυματίζοντας τρεις Κρητικούς. Η συνήγορος του 33χρονου μίλησε για την υπόθεση και μετέφερε ότι ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε για την ύπαρξη όπλου στο όχημα.

Αποκλεισμένο από αστυνομικούς το σημείο των πυροβολισμών στο Γκάζι
Πυροβολισμοί στο Γκάζι: Τι λέει η δικηγόρος του 33χρονου κατηγορούμενου © ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Η κ. Σταματία Μάρκου σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ σημείωσε ότι ο 33χρονος δεν αποδέχεται την πρόκληση οποιασδήποτε σωματικής βλάβης σε βάρος άλλου ανθρώπου, ενώ διαχώρισε τη θέση του από τον 37χρονο άνδρα που αναζητείται ως ο «πιστολέρο». «Ο εντολέας μου από την πρώτη στιγμή υπήρξε ειλικρινής. Κατέθεσε το τι ακριβώς είχε συμβεί κατά την επίδικη ημέρα και ώρα. Διαχώρισε ρητά τη θέση του ότι όχι μόνο δεν γνώριζε την ύπαρξη του όπλου, όχι μόνο δεν αποδέχεται την πρόκληση οιασδήποτε σωματικής βλάβης σε βάρος άλλου ανθρώπου, πολλώ μάλλον το αποτέλεσμα αυτό που έχει προκληθεί. Από την πρώτη στιγμή έθεσε εαυτόν στη διάθεση των διωκτικών αρχών. Από την πρώτη στιγμή υπήρξε ειλικρινής και θα παραμείνει έτσι έως το τέλος» υποστήριξε η κα Μάρκου.

Επιπλέον, η συνήγορος του 33χρονου προσπάθησε να αιτιολογήσει γιατί ο εντολέας της κατέβηκε από το τζιπ και χαστούκισε ένα από τα θύματα της επίθεσης, λίγο πριν πέσουν οι πυροβολισμοί στο Γκάζι. «Το χαστούκι πράγματι το έριξε. Ήταν όμως από αντίδραση, διότι προηγουμένως είχε δεχθεί μία υβριστική πράξη από κάποιον εκ των παρευρισκομένων στο σημείο. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα και στο υλικό που υπάρχει από τις κάμερες».

«Εκτοξεύθηκε μία ποσότητα νερού από την κίνηση του οχήματος πλησίον τους. Εκεί λοιπόν ήταν ανοιχτά τα τζάμια του αυτοκινήτου, τον εξύβρισε και πέταξε ένα μπουκάλι νερό πάνω στον οδηγό. Ο οδηγός θύμωσε. Έτσι αποφάσισε και σταμάτησε το αυτοκίνητο», ισχυρίστηκε η συνήγορος του 33χρονου και πρόσθεσε ότι δεν είχε σκοπό αρχικά να κατέβει να εξέλθει από το αυτοκίνητο αλλά το έκανε επειδή όμως γνώριζε ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ εξήλθε απλά για να μεσολαβήσει, για να μην εκτραπούν οι μεταξύ τους λεκτικές αντιπαραθέσεις.

Μάλιστα, σε ερώτηση που δέχθηκε για το αν ο εντολέας της έχει ποινικό μητρώο, η δικηγόρος του τόνισε ότι στην προκειμένη στιγμή δεν διώκονταν ενώ δεν αρνήθηκε το γεγονός ότι είναι υποχρεωμένος να δίνει το παρών κάθε μήνα σε αστυνομικό μήνα. «Έχει εμπλακεί γιατί ήταν εργαζόμενος σε συγκεκριμένη επιχείρηση όπου εντοπίστηκε ένα κλεμμένο όχημα να είχε μετακινηθεί για επισκευή».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ